Máme čiastočne zobytniť podkrovie v bungalove?

pocas vystavby sme prisli na dalsi "oriesok". Kedze mame keramicky strop, ktory prave kladiem, vcera nam bolo navrhnute, ze by sme mohli ciastocne zobytnit poskrovie . Vid podorys: http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... v technickej miestnosti by vznikli schody + za schodami špajza, kuchyňa by sa rozširila o špajzu. Stačilo by zvihnut dom o cca 2 rady tehal, strecha by ostala zachovana, menili by sa len stojky, izba by vznikla vstrede, kde je navrhnuty pochodzny rost, podotykam ziadna skosena, podkrovie by zacinalo pri vyske 180 cm az do 240 cm. Plocha by vysla cca 25 m2 + k tomu satnik 7,5 m2. bola by to spalna, dole je dost mala. Minusy na zvazenie: predrazi sa stavba (netusim o kolko), budu schody (ktore som prave nechcela ), izba mozno bude prilis tepla + stresne okna (v dadzi hluk) atd. v podstate som chcela bungalov bez schodov a takto by sme spojili nevyhody bungalovu aj poschodaku : drahe zaklady, draha strecha a este k tomu schody... povie sa : ved potiahnite len dva rady , takze sme fakt na vazkach....aky je vas nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
mohla by to byt super trucovňa :) ja by som do toho šla :) Ale co s projektom pri kolaudacii? budu v nom zmeny zahrnute, ma vam to kto upraviť?
Odpovedať
@katrin21 ano mam niekoho, kto mi to vcera navrhoval, aj by to nakreslil...
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom super :)
Odpovedať
mne osobne sa nepaci vzhlad bungalovu potom ked sa daju dve rady tehal este. vyzera to potom divne...
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon ja by som sa bala hlavne tej ceny. Chceli sme si dat pochodzny strop + par radov tehal kvoli uloznemu priestoru, a to samo o sebe by nam dvihlo cenuminimalne o 5000, tak sme od toho upustili. Schody tiez nie su najlacnejsie a presne ako pises "takto by sme spojili nevyhody bungalovu aj poschodaku". Asi by som radsej natiahla ten dom o meter v prospech kuchyne a kupelne (ten rozmer 15.5m by narastol na 16.5 - ak pozemok dovoli) a nechala spajzu pri kuchyni. Nemyslim si, ze to bude drahsie ako zobytnit podkrovie.
Odpovedať
@mima1 no ten vzhlad som zabudla spomenut, tiez som videla par fotiek a nevyzeralo to uz tak dobre
Odpovedať
@milotaa my uz ale tahame mury a ukladame strop, tato alternativa prisla "za pochodu". tu spajzu som uz riesila v druhej diskusii, aj tak ju asi zrusim, zda sa mi potom kuchyna mala. garaz bude pre jedno auto, takze tam mozem nieco presunut, co ma byt v chlade... no asi plnohodnotnejsia izba by bolo pre pripad nudze (v buducnosti ) z garaze..
Odpovedať
@milotaa tych 5 tis by vas vyslo co? dva rady tehal tolko stat nemozu, my sme platili menej za tehly na cely dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon aha no tak to ste na takuto zmenu v moc pokrocilom stadiu :) To s tou garazou by slo, hlavne tam nezabudnie dat nejake okna, ak by z toho mohla byt raz izba.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikon no nam to firma nacenila este drahsie ze tam treba robit dalsi veniec a co ja viem co este. My sme si to nechali nacenit len material u vyrobcu materialov a vyslo to okolo 3000 no ale ak to nebudete stavat sami tak + robota a zmena projektu a ktovie co este.... No ja neviem, toto riesi moja polovicka ale tych 5000 by sme do toho museli vrazit.
Odpovedať
@ikon My sme dali drevený pochôdzny strop a zobytnili podkrovie - bude tam pracovňa a úložné priestory. A možno aj trucovňa ako píše @katrin21 :-) Staviame Bungalov 1174 s garážou. Pôvodne sme chceli zobytniť garáž,ale samostatná by bola veľmi natesno k domu. (Pozemok má šírku necelých 22 m.)
Odpovedať
Profilova fotka
teraz ma napada, ze u nas to jedny maju, dokonca ten dom bol v jednej relacii bez servitky, kde varili tie Playmate vsetky ( ta cast o severojužnej austrálii :-D) a jedna z nich, co mala toho maleho syna, ukazovala stavbu domu ... sice sa rozisli potom ,ale dom tam stale stoji, uz aj byvaju, sice zena je tam uz ina, ale to je teraz vedlajsie .. Oni urobili tocite schody zo stredovej casti domu hore :) a maju tam hore tusim satnik . ONi ani nenavysovali strechu, ale dali to vyslovene len do stredovej casti, kde je štít najvyssi ... :) a za schody usetrili tym, ze tam dali tie kovove točité ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ninka23 tento projekt 1174 som objednavala, uz som mala vsetko vyplnene, ked ma potom prehovorila rodina ze dvojgaraz :-) pekny domcek...
Odpovedať
@milotaa my tam mame praveze navrhnute 3 vence, proste ten dom je tak navrhnuty, ze architekt co to videl sa cudoval, vraj da ruku do ohna za to, ze taky isty maju este jeden ale dvojpodlazny, ze sa to tam doslova pyta zobytnit...tak uvidime,
Odpovedať
aj my sme za pochodu riešili zobytnienie podkrovia v bungalove, cenu navýši aj zateplenie (pôvodne len zateplenie stropu) potom sme zaleplili strechu. Vznikol nám prekrásny priestor, presvetlený 2 strešnými oknami a už dnes (sme v štádiu podlahové kúrenie, omietky) sa deti dohadujú, kto bude mať izbu hore. Stále som hundrala na čo je to dobré a teraz som veľmi spokojná. A na moje veľké prekvapenie v lete v podkroví bolo veľmi príjemne, žiadne horúčavy.Izolovali sme čadičovou vlnou. Urobili sme aj predprípravu na odpad, takže časom tam určite bude aj malá kúpelňa. Celkový vzhľad domu to určite nenarušilo.
Odpovedať
nakoniec zobytnovat nic nebudeme, zatial nam staci to co mame, a ak nahodou bude treba dodatocna izba, zrusi sa garaz. , vdaka za postrehy. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?