Klimatizacia - KTORU mate osvedcenu?

Ahojte, V podkrovi obitom palubovkami mame v lete teplo, mam aj stropne ventilatory, ale.. mate vyskusanu nejaku kpnkretnu klimatizaciu, prosim? A ono to vychladi len tu 1 miestnost, ci sa da naraz urobit nejaky rozvod do aspon 2 izieb, prosim? Tapam, netusim. Ci blbost cela klimatizacia? Kolko elektriny mesacne to tak priemerne zvykne zožrať, prosim? Vdaka za normalne odpovede
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Ahojte, V podkrovi obitom palubovkami mame v lete…
@nitakimuri každá klimatizácia má písané koľke m2 dokáže vychladiť poprípade vytopiť.Minsme dávali minulý rok klímu značky Hair 3,5 kw a zatiaľ v pohode.Je k nej aj aplikácia ale to už má dnes asi každá klíma.Rozhodne toho nebudete ľutovať keď si tam dáte klímu.
Odpovedať
Zavolaj si na obhliadku 2 firmy a po kazdej nezavaznej navsteve budes mudrejsia ;-) Kazda firma montuje inu "overenu" znacku. Kazdy vyrobca robi nizku, strednu a top triedu klimatizacii, takze je iba na tebe kolko si do toho ochotna investovat. Spotreba sa neda odhadnut, ale k3d si zvysis zalohove platby o 10E, tak s nou bez strachu mozes i v zime kurit ;-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

Ahojte, V podkrovi obitom palubovkami mame v lete…
@nitakimuri Tiež som dlho váhal,nakoniec min.rok padlo rozhodnutue. Mám Toshiba Haori( 2x vnút,1x vonk),neskutočne tichá a páčil sa mi dizajn s látkovým prekrytím predn.panelu.Min.rok cena 2500e. Cez deň púšťam v podkroví ,na noc vypínam( vychladí to všade v podkroví) Chladný vzduch sa tlačí aj dole schodišťom,tak v 1.podlaží ani nemusím klímu púšťať,drži na 23-24.
Odpovedať
Ja mam 2izbovy byt orientovany na zapad. Takze ked je jasny den, tak treba aj cez april chladit. Ja mam 2,5 kW Daikin Comforu a co sa tyka spotreby prikladam foto. Zatial zozrala nieco cez 83 kWh. Samozrejme este nie je koniec sezony.
Odpovedať
Máme pár rokov LG multisplit - jednu vonkajšiu jednotku, dve vnútorné - obývačka + spálňa. Dcéra v Bratislave od tohoto roka Samsung Wind Free Comfort jednu v strede bytu. Aj s kompletnou montážou za 1500. Po okolí vídam najviac Midey a LG. O spotrebu elektriny naozaj netreba mať obavu. Tu beží buď v obývačke alebo spálni 24/7 a spotrebu má klíma nižšiu než počítač ktorý nebeží celý deň a noc. V špičkách do 730 watt, bežne 200-300 no veľa času cca 10 - lebo vonkajšia jednotka ide len občas, nie stále.
Odpovedať
Spotreba do 10€ mesačne
Odpovedať
Je "rozumné" zvážť "výhodnosť" ponúk napríklad distribučiek typu: "Elektrina pre klímu na leto zadarmo". Jeden sused tak naletel - cena za elektrinu je "cena jedného lepšieho obeda pre dvoch ľudí" no suma za takú "výhodnú" ponuku vyššia, než inde. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?