Základy pod posuvnu branu

Zdravím viete poradiť keď mám 3.5 m otvor na branu ktorá sa bude po kolajnici posúvať. Aké dlhé musia byť základy stačí 7m alebo treba viac ? Aké široké a maju zacat hneď od plotu ? Dakujem
Odpovedať
@nikavuk my sme si objednali posuvnu branu (ale samonosnu) od alumix. Oni maju postup, ze aky velky zaklad treba podla sirky brany (s*h*d), a aky velky priestor na otvaranie atd. Pomerne detailne to popisali.
Odpovedať
@nikavuk bránu ste mali mať dávno objednanú (ak ju samozrejme budete chcieť od normálneho dodávateľa, nie od šuflikanta, ktorý to pozvára na kolene). A s ním treba komunikovať detaily ohľadom základov, prívodov elektriny a podobne.
Odpovedať
@worker_falcon zevraj branu vie zamerat až keď bude stanovená vyska základmi, ze bez zakladov to nejde a teda ze oni nerobia stavbarske prace. elektrinu mame zvlášť elektrikara co natiahne tam nie je problém.
Odpovedať
@nikavuk blbosti, blbosti a ešte raz blbosti... bez ohľadu na to, či robia alebo nerobia stavbárske práce, musia vedieť dať výkres základu pod bránu. ak nie, tak vedia (možno) akurát tak zvárať... káble by mali byť vyvedené chráničkami na presných miestach už zo základu, nieže "to elektrikár tam natiahne"... ale hej, dá sa to spraviť rôznymi spôsobmi. už sa nečudujem ničomu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikavuk skus oslovit pripadne niekoho dalsieho, co sa tomuto venuje, aky postup by ti poradil on.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikavuk ako bolo hore napísané...každý výrobca dodá stavebný výkres na bránu....slušný výrobca to má na stránke 🙂 ...len kliknúť https://ploty-elmar.sk/wp-content/upl...
Odpovedať
@eagleowl dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?