Začarovaný kruh pomoc

Zobraz úvodný príspevok
Zdravim Uz dlhsie riesim problem s kolaudaciou nasej novostavby koli oploteniu. Mozno ste to uz niekto riesil a budete mi vediet pomoct . Postavil som dom na rodicovskom pozemku ( zahrade) a aj novy plot . Plot sme stavali v povodnej trase oplotenia co bolo pletivo stavane uz velmi davno . Neskor sa zistilo ze plot bol posunuty 80cm v obecnom pozemku a tvori to 45m2. A tu nastal problem s kolaudaciou domu pretoze plot je na cudzom ( obecnom) pozemku. Mal som zaujem o odkupu pozemku ale cena je 42€ za m2 co mi pride vela na nikym nikdy neuzivanu travnatu cast pozenku kde stal dlhe roky plot . Navyse z opačnej casti uz nasho pozemku vedie statna cesta 1. Triedy ktora zasahuje 126m2 do nasho pozemku . Mal som zaujem o zamenu pozemkov ale 126m2 parcela je zatazena tarchov banky nakolko som rucil pri hypoteke aj pozemkom. Na vynatie parceli zo zmluvy za ucelom zameny pozemkov potrebujem zmluvu o zamene pozemkov s obcou ale ta to vie vydat az po 2 obecnych zastupitelstvach kedy sa odsuhlasi zamena (snad) a az nasledne viem poziadat banku o vynatie parceli . Cele to bude trvat aj rok a uz rok cakam na kolaudaciu lebo vsetky tie papierovacky a zameriavanie som uz risil tento rok . Viete mi poradit ako postupovat ? Alebo riesil uz niekto podobnu situaciu kedy sla statna cesta cez vas pozemok ? Lebo obec aj keby chcela zamenu pozemkou riesit tak moze ak je ta cesta statna nie obecna ??
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od igor256:

@jzfslvk nie je možné pozemoj získať vydržanim? K…
@igor256 to ma nenapdalo neviete aky je postup ?
Odpovedať
Vydržať môžeš iba vtedy, keď bude známy vlastník(obec) súhlasiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jzfslvk:

@igor256 to ma nenapdalo neviete aky je postup ?
@jzfslvk neviem presne, iba co by som vygooglil... Pokial viem, je to nejako tak, ze ak clovek vyuziva pozemok v dobrej viere, ze je jeho ma na to narok, ale obcas sa to meni aby to ludia nezneuzivali a pod. Takze idealne sa poradit s pravnikom.
Odpovedať
@igor256 to už dávno neplatí
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?