Uchytenie WPC dosiek na posuvnu branu

Dobry den, rada by som sa s niekym poradila ako uchytit WPC (dutinkove) dosky na uz existujuci ram posuvnej brany a otvaravej branicky? Prikladam foto ramu. Problem je, ze pri vyrobe sme planovali iny druh "vyplne" preto sme nedali vyrobit uz predpripraveny ram s profilmi, no az teraz sme sa rozhodli pre WPC, a tam nas upozornili aby nedoslo k dilatacii je potrebne ich uchytit nie na pevno do ramu ale do profilov aby mali moznost pohybu. Co by som sa chcela opytat je mozne tie profili niekde zakupit a najskor ich poriadne priskutkovat/upevnit o ram? A nasledne do nich vlozit rozmerovo pripravene WPC dosky? Alebo existuje aj nejaky iny sposob? Dakujem vopred za kazdu radu.
Odpovedať
@monika_sol Spodok WPC dosky uchytíš napevno v spodnej časti rámu. Hore urobíš vo WPC doske väčší otvor na uchytenie (alebo taký podlhovastý ovál, aby sa to hýbalo len smerom hore a dole) a priskrutkuješ to na horný rám s veľkou podložkou, aby doska mohla dilatovať +- 2-3 mm. Ja mám drevené laty napevno priskrutkované a s tým nie je problém.
Odpovedať
Tak ako odporučili, ideálne cez Účkový profil a do nich ponasúvať dosky. Foto z balkóna ale princíp u brány je rovnaký.
Odpovedať
@gumbik to znie aj vyzerá viac menej totozne a super princip takto zvnutra tych otvorov ... Ak sa môžem ešte opýtať ten uckovy profil máte prizvarany alebo naskrutkovany? A kupovali ste ho odkiaľ prosím? Ďakujem
Odpovedať
@monika_sol tie profily sa len šrubujú na konštrukciu. Kúpite v predajni s hutným materiálom, čierne málo kde majú, tak sa kúpia základné železné, nechajú opieskovať a nastriekať. Používajú sa aj hliníkové, ako na foto z jednej brány.
Odpovedať
Môžem sa opýtať, že čo vás viedlo k tomu vybrať si wpc? Akože je to dobrá voľba, o tom potom, ale že z akých dôvodov, pre a proti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?