Starý drevený plot

Ahojte, máme starý plot natretý sivou asi akrylátovou farbou. Bude to 10 rokov… Drevo je drsné, suché, rozpadá sa miestami…Nemám potrebné nástroje, aby som to zbrúsila, ani muža, ani tie zadné dosky nie sú dobre prístupné… Zbrúsila som to tak nahrubo aspoň, oprášila. Chcem to natrieť. Že to nebude dokonalé, mi nevadí. Len by som chcela zakryť tú sivú farbu. Čím by ste odporúčili? Hrubovrstvá lazúra v tmavšom odtieni by to nezvládla?
Odpovedať
@yimi mne toto príde ako nie natreté, ale prirodzene zošednute. Ja by som to nenatietala, je to takto pekné. Čímkoľvek natries, o dva roky je to také, ako teraz, zbytočná námaha.
Odpovedať
@akvi nie je to zosednute, byvam tu dva roky, tak asi viem, ako to vyzeralo. A zosednute mame ine drevo a to je ine..
Odpovedať
@yimi Nechal by som to takto. A bral by som takúto farbu či povrch aj na terasu. Teda, samozrejme trochu opracované, aby si nikto nezadrel, ale takáto "patina" sa mi strašne páči. Aspoň je vidieť, že je to "opotrebované", nie je to také tuctové "nové". Alebo ako to nazvať. 😄 Ak to vyzerá stále ako nové, je to také fádne, nezaujímavé.
Odpovedať
@yimi no veď keď aj nie je, mne sa to páči takéto. Ja som vyskúšala na exteriér už snáď všetky druhy náterov a došla som k tomu, že to nestojí za námahu a peniaze. 🤷
Odpovedať
Ja by som neriesila sivu a natrela to tenkovrstvou lazurou
Odpovedať
@yimi Najlepšia ochrana je olejová lazúra na drevo Osmo: https://www.mall.sk/lazury/osmo-ochra... Ak chceš niečo lacnejšie, tak obdobný produkt je olejová lazúra Colorlak - použíam ho aj ja na plot a prístrešky. https://www.mall.sk/lazury/colorlak-o...
Odpovedať
@akvi @pochabel Nepochopím... Ona to chce iné, lebo sa jej to takto nepáči a dostane rady, aby to nechala takto, lebo sa to páči vám.... Veď keď neviem poradiť, som ticho... @yimi minimálne, ak to bolo predtým impregnované a chceš, aby tá nová farba bola taká, aká chceš aby bola, tak to zbrúsiť na "surové" drevo. Potom natierať... Ak to brúsiť nebudeš, určite to nenatieraj lazúrou, ale znova akrylom...
Odpovedať
@megdesign Ale veď aj toto je rada. Nemusí sa s tým potom jedovať, nechá to tak a hotovo. A je snáď normálne, že píšem to, čo sa páči mne. Nemôžem predsa vedieť ako presne sa to páči niekomu inému. Píšem proste ako to vidím ja. Ak sa jej nepáči môj názor, nemusí to brať vôbec na vedomie.
Odpovedať
@megdesign ešte nejaká rada, čo kto môže a nemôže písať? 🤔 Btw, napísala som aj, že akýkoľvek náter je strata času a peňazí, pretože som ich vyskúšala XY . To nie je rada podľa teba? Trošku skludni hormón.
Odpovedať
...neviem akú farbu poradiť,ale,ak je to vinku rak by som to ,,našmalcoval"len lazúrou(...tá samozrejme skôr podľahne pov.podmienkam ako farba,ale zasa!...ak sa v tom zadrží voda,tak aj skôr vytečie,no pri farbe ostane dnu.)V hotely kde pracujem je cca na terase 30bm zábradlia z Borovice,1.ích 8rokov to bolo pekné,ale potom to zosivlo a je to hrozné,keď sa to nechá bez náteru,ble!!!
Odpovedať
@akvi prečo by bol akýkoľvek ďalší náter strata času? Zato že je to strata času u teba, neznamená že to bude strata času aj u tazatela. "Len by som chcela zakryť tú sivú farbu. Čím by ste odporúčili?" Neviem. Mňa keď sa niekto spýta otázku, skúsim na ňu odpovedať priamo. Že sa tebe páči sedliackym vintage, neznamená, že sa musí páčiť každému... To ako keď sa niekto spýta: Chcem si kúpiť auto, akú značku odporúčat? A ty mu povieš, aby sa vykašľal na auto, že je to strata času, aby si kúpil bicykel...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, ak by niekedy niekto mal podobnú potrebu natriet sivý plot na sivo 😅, tak som objavila túto vintage lazúru, dokonca v piatich odtienoch. Ja som pouzila strieborný smrek, má trošku modrý nádych. Som spokojná, ako to dopadlo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@yimi Ked si pozeram foto pred a po, tak tam ziadny velky rozdiel nevidim.
Odpovedať
@exponent vybrala som odtien, ktory bol rovnaky ako stary nater. Plot teraz vyzera jednoliato. Na opacnej strane pozemku mam nenatrety plot, v porovnani s nim je tento ako zo zurnalu. Z jednej fotky sa to neda porovnat.
Odpovedať
@exponent a hlavne, ze uz je to drevo ako tak chranene a vydrzi dlhsie. Voda pekne steka teraz.
Odpovedať
@yimi Tak hlavne, ze drevo mate osetrene a vydrzi Vam dlhsie.
Odpovedať
každé drevo rastúce u nás má obmedzenú životnosť ak stále mokne a schne môžeš to natierať čímkoľvek aj tak to časom zhnije, asi večnosť vydrží drevo v PL soľnej bani bez jediného klinca, existuje kopa starých dreveníc ale sú zakryté a drevo nemokne, akurát naberá vlhkosť, ktorú odparí no farbu bez náterov má každé inú
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?