Samonostna alebo kolajnicova brana

Profilova fotka
Dobry den. Chel by som sa opýtať na vás názor aké máte skusenosty s bránami (Liptov). Chcem 5m branu a neviem sa rozhodnúť pre samonosné alebo kalajnicovu bradu ktorá budem musieť byt zasuvana z vonkajšej strany lebo z vnútornej strany sa to nedá kvôli nedostatku miesta. Tiež ma napadla aj 3dielna teleskopicka brana a ta by mohla sa zasuvat aj z vnútornej strany a ta je cenovo úplne inde.
Odpovedať
@lubobalascak mám skúsenosti fyzické iba so samonosnou, koľajnicové som videl iba u iných, ale teda radšej tú samonosnú z môjho pohľadu 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 koľko metrov máš akú (hliník-železo) a ktorá časť slovenska? 😄
Odpovedať
Profilova fotka
aka je to brana? z akeho materialu? a odkial si ty
Odpovedať
@lubobalascak východné skoro najvýchodnejšie Slovensko- okres HE, sú 2, jedna má okolo 2,80 a druhá 3 metre ak si to dobre pamätám 🙂 konštrukcia je ale dosť masívna, rám je tuším jakl 50x50 mm.
Odpovedať
@lubobalascak Ja mám samonosnú, svetlý priechod 4,5 metra, celová dĺžka brány je 6,8 metra. Von by som si bránu nedával, vyzerá to nie dobre, zaberáš verejný priestor a navyše máš na ulici pohon vystavený rôznym externým vplyvom (vandali, psy,..). Radšej daj na koľajniciach dvojdielnu teleskopickú. A prečo musí mať 5 m, ak vnútri nemáš priestor?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 mam vchod do dvora hneď za strmou zákrutou z uskej cesty a ešte aj do breha. Ak bude brana ušia ako 4m tak pri cuvani do dvora alebo z dvora na cestu tak budem musieť sa s autom na 3x vyrovnávať. Dom momentálne renovujem, musím voziť veľa marerialu tak aj preto chcem širšiu branu ktorá by sa vysuvala popred betovy múr. Tento múr služby aj ako oporný muž, z vnútornej strany je vyrovnavany pozemok o takmer 1,5m. Preto sa nemôže brana zasuvat do vnútornej strany.
Odpovedať
@lubobalascak A tá teleskopická dvojdielna na koľajniciach by ti nevyšla do dvora?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 teleskopicka by nám vošla ale len 3dielna. Niesu naň dobre recenzie a veľa ľudí sa naň ňu sťažuje. Skusal som hľadať nieake firmy ale je ich málo. Jednu som našiel co vraba aj teleskopicke aj samonosné. Predajca mi vravel ze naju problém vyrobiť ale teleskopicku ale vovec to neodporúča a už vôbec nie na Liptov. A su aj oveľa drahšie..
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak mozno by pomohlo zopar fotiek a schematicky nacrt s rozmermi
Odpovedať
@lubobalascak my mame posuvnu 5m s tahokovu za 2000eur aj s motorom Nice. Spokojnost...a som z KE (nechvalim sa len davam info ako prieskum trhu 😉 ) ja som mal problem s priestorom vo vnutri a posuvna brana na kolajniciach zoberie 5,3m co je super
Odpovedať
@lubobalascak Pozri si toto video: https://www.youtube.com/watch?v=BWhLw... Je množstvo iných rôznych riešení. Možno ťa niečo z toho inšpiruje.
Odpovedať
@lubobalascak ja som rozmýšľal o tomto systéme https://fancyfence.pl/en/ tiež mám problém s miestom. Mám všetky nákresy, kopec fotiek, technické listy atď., chcel som to svojpomocne. ( Lebo mi to nacenili na 15k eúr bez tej prefabrikované šachty ) Zatiaľ som to nezavrhol, nemusel by to byť zas taký problém zostrojiť. Len ten čas a toho mi chýba aj keby ma deň 48 hodín.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@14054 Aj táto brána je v tom videu hore.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?