Plot zo špiepaných tvárnic vs. plot z DT + omietka

Ahoj, rozhodoval sa niekto z vás medzi týmito dvomi variantami? K čomu ste sa nakoniec rozhodli? Ide mi o cenové porovnanie. Plot bych muroval sám v obidovoch prípadoch. Omietku bych už ale nechal na majstra. Pri štiepanom plote by išlo iba o jednostranne štiepaný, pri omietanom by bola omietka z každej strany. Plotu je zhruba 12m plus dva stlpky 40x40cm, výška 160cm. Štiepané tvárnice sú vyrazne drahšie voči DT, ale či by plot z DT s penetrákom, klébrom sieťkou, omietkou, nebol vo finále ešte drahší Ďakujem
Odpovedať
@ma890 minimálne len omietka finálna vrstva bes sieky klebru a prace ta vyde na min. 200€.
Odpovedať
Urcite stiepane tvarnice...
Odpovedať
@ma890 urcite stiepane
Odpovedať
Aj mna by zaujimalo to iste...akurat nestojim o komentare typu "urcite stiepane"bez dalsieho vysvetlenia...myslim ze zadavatel temy sa pytal na porovnanie ceny,nie na subj.nazor co sa komu viac paci...
Odpovedať
tiez to budem riesit na jar. Budem riesit asi DT, kvôli tomu ze sa to viac dizajnovo hodi k nasmu domu. Myslim ze tam treba este nejaky styrodur aby to nenasavalo vlhkost a neopadavala omietka. Cenovo to bude asi drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Plot zo stiepanych bude urcite drachsi ak ich nezozenies v dobrej zlave. Aj som to uz prer ataval. Ked tak su aj tvarovky ako sammelrock rivago a to vychadza podobne ako dt ale nie su stiepane.
Odpovedať
@ma890 Ahoj. Ja mám nacenené od dvoch výrobcov plot z obíjaných tvárnic, výška plotu je 160 cm, dĺžka je 24 bm. skladaný 4ks na seba, plus na stĺpiky k tým štyrom ďalších 5ks (MYslím že majú 18cm na výšku). cenová pouka od jedného výrobcu je 1150,-€ a od druhého výrobcu je 750,-€. samozrejme mám to po celkom dobrej zľave si myslím. Čo sa týka DT a omietka, ja by som dával nie len omietku, ale aj nejaký ten tenučký polystyren, aj keď ma presviedčali, že netreba a preto si myslím, že je to minimálne viac roboty. Cenovo neviem ako by vyšlo z DT plus omietka, lebo sa mi to nepáči, tak som sa tým ani nezaoberal.
Odpovedať
@ma890 já bych ještě do výběru zařadil betonové skořepinové tvárnice. Jsou nenasákavé, zdí se na maltu a jdou použít jako pohledové.
Odpovedať
tak asi najskor treba riesit co sa komu paci, ci kvoli 100e dat co sa nepaci? Druiha vec kalkulacka a matemamatika ZS. Cena tvarnic sa da vyratat presne na kusy, roxory idu tak ci tak, beton podobne. Lepidlo, sioetka rohovniky, omietka - cena sa da vyratat robota za 1m2 si zistis u murara odhadujem min ale ozaj min 6-7€/m2 obe strany, toto u stiepanych neni. Myslim ze omietkove su asi aj drashie ako stiepane a zra sa mi to nemej trvacne. Ja som dal siepane a sopm spokojny. kus okolo 2,5€. @pepese @ma890
Odpovedať
Urobil som teraz takýto základný prepočet, hlavná časť plota bude mať 10m, okrem toho ešte dva stlpy medzi bránkami ale rátam teraz len tú časť 10m. Použil som bežné ceny. DT 15 (dlžka 50cm, výška 23cm) - na 10metrov 1,6m vysokého plota potrebujem 140ks(7 radov po 20ks), cena cca 0,8e = 112e (inak videl som v Hornbachu v akcii za 0,55e) jednostranne štiepaná tvárnica (dlžka39cm, výška 19) - spotreba na 10x1,6m plot 204ks, cena cca 2,5eu = 510e. čiže rozdiel 400e. Teraz by ma zaujímala cena za 1m2 klebrovania,sieťkovania a natiahnutia omietky vrátane materiálu, vie niekto, koľko za to majstri berú?
Odpovedať
@ma890 A prirataj si k tomu este hydroizolaciu pod tvárnice. A pozrel si sa na to z hľadiska dlhodobého? Co ak ti po case zacne omietka opadavat z tvárnic? Kolko ta vyjdú opravy. Ja budem robit zo stiepanych a ked pride k veci tak to vyčistim vapkou. Videl som uz vela postavených plotov a tie co boli omietnute tak nevyzerali po urcitej dobe nejako uzastne. Aku omietku chceš použiť pri povrchovej úprave plotu. A zaratal si tam uz aj penetrak?
Odpovedať
@blackomt Mám doma zostatok dvojzložkovej hydroizolácie, čiže bych použil to. Penetrák som nerátal, preto píšem, či nevie niekto, koľko berú majstri za komplet aj s materiálom. Kolko vyjdu opravy? No musí sa to robiť tak aby neboli treba. (Niekto tú písal, že mu štiepané tvárnice popraskali a reklamáciu mu neuznali, koľko budú stáť opravy jeho?) Omietku mám na dome akrylátovú škrabanú od JUB, tak asi takú istú.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ma890 za fasadu beru cca 8e za meter, t.j. lepidlo 2x, sietka, omietka.
Odpovedať
@sysell to je cena komplet aj s materiálom alebo bez? ďakujem
Odpovedať
@ma890 bez
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Pod pojmom stiepana tvarnica sa mysli aj napriklad Premac Preblok ? http://www.premac.sk/betonove-ploty/p... Osobne sa mi to javi lepsia alternativa, ako kladicke DT + omietka (niekto este dava aj XPS). A cenovo to velky rozdiel nebude.
Odpovedať
@blackomt pozor na tu vapku ... kolega na stiepanej tvarnici chytil army design ... tie lacne stiepane tvarnice maju len taky film s farbou na vrchu ... drahsie su s farebneho betonu ...
Odpovedať
Tak nakoniec bude plot zo štiepanych tvárnic Brož v bielej farbe, aj to nie plný ale tri rady na seba a nad to už stlpiky z piatich tvarnic na sebe a medzi stlpiky plotovú výplň z niečoho čo zas budem 2mesiace vyberať(ako sa poznám). chcel by som to murovať so špárou,tak keď mate nejaký odskúšaný postup,tak sem s ním :-)
Odpovedať
Ja riesim podobny problem. Viacmenej sme sa rozhodli pre stiepane tvarnice, len trocha sa teraz bojime tych bielych flakov ako ma 90% ludi. Ti, co mate s tymto skusenost, daju sa tie flaky nejako odstranovat? Plot idem robit na dlzku 28m a vysku cca 1,2m.
Odpovedať
@matko600 to by aj mna zaujimalo.. nasla som tie biele flaky na Joniec stiepanych polskych tvarnic. Na Premacu som nevidela... aj a nich sa vytvara ta cementova mapa? Ze vraj sa daju zakryt ochranym lakom na tvarnice co su.... no to je nazor predajcu... realita je mozno ina
Odpovedať
Urobí sa to na každých, nejaké dodatočné povrchové úpravy podľa mňa moc význam nemajú, keďže tie výkvety vychádzajú z vnútra. Tie výkvety sa robia údajne hlavne v prvých troch rokoch, potom sa ich tvorba zastaví a v ďalšom období by sa mali strácať. Ich vzniku sa dá z časti zamedziť správnym postupom výstavby, ale úplne sa im predísť asi nedá. Vychádzam z xy diskusií a vyjadrení výrobcov tvárnic, ktoré som na túto tému prečítal. (Mám tvránice na dvore pripravené až asi dva mesiace a stále nemám čas, resp.mi ani počasie nepraje, aby som sa do toho poustil.)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim,.. Tak ako sme sa bali cementovych vykvetov,tak sme sa ich dockali aj my... Prosim o pomoc, co ste pouzili pri takom plote,kde sa objavili skvrny? Kupili sme nakoniec Premac,ale som velmi sklamana. Plot je hnedy a to viac na nom vidno biele flaky. Je to strasne,mam chut ho zburat...za tie peniaze...vravia,ze sa to strati po 2-3 rokoch,ale to je dlha doba.
Odpovedať
Profilova fotka
@merilin minuly vikend som bol s kamosom na chate a preberali sme tuto temu...., je to odbornik do kamena, opravuje stare kostoly a pamiatky uz vyse 30 rokov..... jeho odpoved bola jednoznacna............ neda sa tomu predist..a ani trvalo odstranit.. ak sa pouzije vopred aj penetracia, tak to pomoze len na urcitu dobu... vraj jedinym riesenim je to premalovat... pockaj si na akciu v lidl.., mavaju 10 litrove vedro exterier farba za 14,90..., nechaj si napigmentovat a nastriekat...
Odpovedať
Ja som použil tvárnice biele, aj keď nie je to úplne biele a tam tie výkvety aj keď nejaké sú tak to nie je toľko vidieť. Na tmavších odtieňoch to žial kričí Raz som čítal jeden postup stavby plota zo štiep.tvárnic, že ho lepili na maltu(to som robil aj ja) ale betónom ho plnili len v miestach ako stlpik pre pánty brány, čiže ten plot bol v podstate dutý. A bola tam napísaná poznámka,že to je jediný spôsob ako predísť výkvetom.
Odpovedať
@mimms @ma890 dakujem za nazor-radu.. tento tyzden som volala uz snad vsade, OZ premacu na celom Slovensku. Jeden radi octovu vodu 1:8, dalsi dvaja pockat, a dalsi napenetrovat....kolko ludi tolko nazorov....mna len stve to, ze som mohla mat polsky plot o polovicu lacnejsi a prave preto som si vybrala premac, ze tam by sa to vytvorit nemalo.. ale az teraz viem, ze to je viacmenej jedno od koho...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?