Plot - stĺpy + štvorhranné pletivo

Dobrý deň, poprosím o radu s výstavbou plotu. Doteraz som ešte plot nestaval a z diskusií som si stanovil postup, len neviem či je dobrý. Idem stavať plot do mierneho svahu, pri pozemku je cestička, kadiaľ prechádzajú ľudia, čiže ide mi o súkromie. Plánujem dať štvorhranné pletivo poplastované, hrúbka 2,5 mm, plus tieniaca sieť, ale iba 80 percent. Stĺpiky plánujem použiť 280 cm, priemer 48 mm, betónovať do vyvŕtaných otvorov priemer 20 cm, hlbka cca 70 cm, betónovať pripravenou suchou betónovou zmesou v miešačke pomer 1 diel cementu 4 diely betónového štrku 0-22, po cca 10 cm zmesi zalejem vodu a premiešam v jame. (tento spôsob je kvôli tomu, že hotový tekutý betón by som problematicky vozil do kopca ) Kvôli výške plotu a tieniacej sieti plánujem osadiť stĺpy cca 2 m od seba. Bude to v poriadku ? Ešte je na výber pletivo s hrúbkou 2,8 mm, len neviem či to mám zmysel
Odpovedať
Ešte som zabudol na jednu otázku. Stačili by aj stĺpy dĺžky 260 cm ? Pri týchto by bola výhoda tá, že dodávateľ už mám pripevnené vrchné úchytky napínacieho drôtu.
Odpovedať
Profilova fotka
Stĺp do zeme stačí na 50cm. Medzera medzi nimi 258cm a menej (ak sa bavíme o tých istých plotoch resp výplňach, pevné ploty zvárané). Radšej strihať ako mať širšiu medzeru, ver mi 😁 S betónom si starosti nerob, ja som kúpil už rovno namiešaný vo vreciach, na jednu dieru hlbokú 50cm šírka 20cm mi vyšlo necelé dve vrecia.
Odpovedať
@quintes jasne píše o štvorhrannom pletive, nie o zváranom. Pri takej výške je hĺbka 50cm určite málo + tam ide dávať tieniacu sieť, bude sa do toho opierať vietor. Odporúčam tých 70cm. @vilic Aku výšku pletiva tam chceš dávať. Lebo 280 - 70 = 210. Také pletivo existuje? Ja som dával 240 cm stĺpiky. Jama hlboká 70cm, stĺpik v zemi 60 cm. Pletivo 180cm. Stĺpiky mám vzdialené okolo 2,8m. Ostatné som robil to isté ako navrhuješ ty. Priemer jamy, priemer stĺpika, hrúbka poplastovaného pletiva, pomer cementu a štrku. S tým rozdielom, že som miešal betón aj s vodou. Tvojím návrhom nič nepokazíš a ešte tam máš rezervu, že chceš dávať stĺpiky blízko vedľa seba.
Odpovedať
@podko Aha výšku som zabudol napísať a je to dôležité, výšku chcem dať práve 200 cm, 5 cm medzera hore, 5 cm medzera dole, do zeme 70 cm, 200 cm pletivo, spolu 280, alebo stĺpy 260cm, len už by zostalo do betónu iba 50 cm a to neviem či by stačilo pri tejto výške plotu.
Odpovedať
Profilova fotka
Roztec stlpov podla plotovych panelov. Nepises ci plotove diely alebo rolovane. Tie dielcove maju pervektny system uchytavania bez napinacieho drotu.. preto su prelisovane v dvoch urovniach. Pri rolovanom das roztec aku len chces podla terenu. Dbaj hlavne na priamost osadenia stlpikov lebo kednoducho to vyzera ale treba to tiez vediet. S tym suchym betonom je to lepsie nebudu sa ti stlpiky ponarat a naklanat. Beton staci iba zaliat netreba ho miesat.
Odpovedať
@wolodymyr dik za rady. Hore som písal, že idem dať stvorhranne pletivo, čiže klasika, je to ohrada okolo záhrady.
Odpovedať
@wolodymyr @quintes veď jasne píše, že klasické pletivo. problém s čítaním je taký nákazlivý???
Odpovedať
@vilic plán dobrý, už ho len realizovať. a nezabudni, že keď tam máš asi dosť veľký sklon, pletivo nepôjde rovno, ale viac či menej "po uhlopriečke". kto čítaš, rozumej. a samozrejme je tam xyz ďalších detailov. good luck. tieniaca sieť 80% a súkromie? veď uvidíš. aj ostatní uvidia 😎 😎 😎
Odpovedať
@vilic a to, že na niektorých stĺpikoch sú "od výroby" vrchné úchyty, montáž nijako neuľahčuje. práve naopak.
Odpovedať
Profilova fotka
@vilic ja by som to miesat v jame neodporucal, mozes tam zbytocne pomiesat zem. Je to sice plot, ale aj tak. Voda v zavlhnutom betone nebude vazit tolko aby to urobilo rozdiel v doprave.
Odpovedať
@majkoj ja som to pochopil skôr tak, že sa mu to bude vylievať z fúrika. ale snáď by tam až toľko tej vody nedal, má predsa dosť rozumu. ale zas málo skúseností asi 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
Zdravím. Tých 80 % zvážim a vyskúšam, nepotrebujem chrániť súkromie hneď za plotom, ale vo vzdialenosti šikmo asi 30 m. Čo sa týka betónu, áno išlo hlavne o to aby sa nevylievať betón z furika, ale stále ešte môžem zamiešať suchu zmes s vodou vo furiku pri jame, alebo to nosiť vo vedre. Je ti asi 25 jam a nemusím to spraviť v jeden deň.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@vilic nepisal si klasicke ale nevadi uz vieme @worker_falcon plati to aj pre teba
Odpovedať
@wolodymyr "štvorhranné pletivo poplastované" je úplne jasná špecifikácia.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon a tie poplastovane co nie su v navine ale nastrihane na kusy je neklasika?? Neviem sa v tom bez pridavnych mien vyznat.
Odpovedať
@wolodymyr "štvorhranné" je klasika, nič iné. "na kusy" sú dielce. a určite nie sú z 2,5mm drôtu (jedine že by boli z merkury marketu 😬 😬 😬
Odpovedať
Profilova fotka
@vilic kludne zmiesaj beton s vodou v miesacke, ale tak aby nebol tekuty. Zbytok vody si beton dotiahne zo zeme.
Odpovedať
@vilic tiež mám svah a osvedčili sa mi 2 varianty - 2x 10L vedro a nosiť to v tom Do elekteickeho furika postavit a prigurtnovat 100L sud a vozit to po polke v nom... Varianta 1 je jednoduchsia
Odpovedať
Nemám elektricky furik, musela my to ťahať manželka 🙂
Odpovedať
By to
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon Ty si také teľa alebo prídeš pod*ebovať naschvál??? Vieš koľko typov pletiva máš? Štvorhranné pletivo je čo, klasické pletené v rolke, zvárané v rolke???
Odpovedať
@quintes o pletive prekvapivo dačo viem. "Štvorhranné pletivo" je úplne presná špecifikácia. S ničím iným nezameniteľná. Aspoň sa ukazuje, akí experti sa tu snažia radiť. Čo nevedia ani elementárne veci v danej oblasti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?