Plot od cintorína

ja už neviem ako mám toto riešiť. máme spoločný plot s cintorínom, ktorý je v hroznom stave. Je zarastený. Naša záhrada je už vyše pol metra pod terénom cintorína pretože keď kopú hrob zvyšnú zeminu vykacujú pri plot. Starosta mi len sľubuje že to dá odpratať, potom nemá ľudí a takto to už ide dva roky dookola. Dom sme kúpili pred dvoma rokmi. Nechápem prečo to nechali zarásť až takto. Ja to vždy čistím, striekam ale už nemám síl ani chuť.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Chces vediet akoby to vyriesila moja zena? Dennodenne by starostovi vyvolavala az kym by neprisiel a nespravil to aj ked on sam osobne. Toto neni normalne aby to nevedeli dat na poriadok ]-( Aspon vidiet ak sa "staraju"
Odpovedať
@matismo nestarajú sa vôbec.. ani to nekosia..pred mesiacom čo som im posielala fotky tak len prišli okosiť a to je všetko.najhoršie je na tom že ked my spravíme nový plot tak tam budú sypať zem a možu nám ho zničiť
Odpovedať
Neda sa s tym nieco robit z pravneho hladiska? Nemali by sa oni tiez o to starat? Nie je to ich povinnost??
Odpovedať
@ifik5 ja neviem. Zas sa starosta vyhovara ze ma vytazenych zamestnancov.
Odpovedať
@natasa153 ked ma vytazenych zamestnancov, nech sam oblecie monterky a nech to ide dat do poriadku, skus mu povedat, ze to das do televizie ;-)
Odpovedať
@marchenzo ja by som to aj dala ale nechcem tam vystupovať :D :D
Odpovedať
@natasa153 ved ty nikde vystupovat nemusis, to nie je povinne.
Odpovedať
@atak77 ale nie musí sa to aj inak riešiť. chcem si pokojne žiť nechcem aby mi niekto robil zle
Odpovedať
musíte viac tlačiť na starostu - dennodenne telefonáty, posielať listy a podnety na OÚ. ak je zároveň aj on správca cintorína, tak sa oň musí starať. nemyslím si,. že by to bolo aj v budúcnosti také komplikované, keby sa len trochu snažil to udržiavať..drží palce!
Odpovedať
@natasa153 starostovi oznam, ze je zo zakona povinny sa starat o pozemky aby na nich burina nerastla, neviem aky je to zakon, ale dava pravo obci aby zakrocila proti tym, co nechaju pozemky zarasta. Tak ked ma obec pravo zasiahnut proti jednotlivcovi, mala by napred debordelizovat svoj majetok. Panu starostovi pripomen, ze idu komunalne volby, ze teda on vase hlasy nedostane. Uvidis ako nabehne. Teda ako nabehnu obecni zamestnanci. Este sa tym povyhrazaj aj par poslancom zastupitelstva co kandiduju. Sami pridu s fúrikmi robit poriadok...
Odpovedať
@iwet2405 nieco malo, co treba dat sterostovi precitat http://www.ulpianus.sk/blog/je-koseni...
Odpovedať
Sobotnajsia brigada
Odpovedať
Článok sa načítava...
@natasa153 Brigady sa zucastnil aj niekto z obce? Myslim z uradu, z vedenia, kto to mal mat na starost??
Odpovedať
@ifik5 brigády som sa zúčastnila len ja.. starosta a spol nemajú záujem. ostrihané kríky som tam nechala a odpratali ich po 2 týždňoch. a to až potom ako niekto druhý vyvesil fotky na fb nech to odpracú.
Odpovedať
@natasa153 To ozaj? To je chore! Normalne jedy idu do mna, ked toto citam. Takto sa prezentuje pan starosta pred volbami? No prajem mu vela stastia ]-(
Odpovedať
@natasa153 obec a meno starostu je? nech ludia vedia koho "maju" volit
Odpovedať
@ifik5 ani nehovor. ja už som na nervy z toho. asi už vie že nebude starosta
Odpovedať
@atak77 obec je Cabaj-Čápor pán Ligač
Odpovedať
@natasa153 Pevne nervy ti prajem, drz sa, lebo toto zvladnut, neosediviet z toho, to bude asi tazke. Ale snad po volbach sa v tomto smere nieco zmeni.
Odpovedať
@ifik5 po volbách chcem podať žiadosť o výmenu plota, uvidím čo na to povedia
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ako si vobec mozu dovolit vam tam nieco prehadzovat. obec neobec asi by som zavolal na nic policajtov, no najskor si treba samozrejme zdokumentovat, ked vam tam budu nejaku tu hlinu hadzat. preco po volbach, praveze by sa mali snazit pred nimi nie?
Odpovedať
@natasa153 pani Natália , doporučujem vám postaviť si vlastný plot, 2m vysoký, betónový. 20cm od hranice pozemku, Akonáhle bude niečo zo strany cintorína sa dotýkať vášho plota podať oznamenie, pohroziť trestným oznámením na poškodzovanie majetku a vymáhaním cez právnika. Osobne si myslím, že ani nový starosta to nebude riešiť kvôli dvom trom hlasom, z poza plota cintorína.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako si napisal @fural jedine mozne riesenie, ktore by mohlo priniest nejaku zmenu nejake zlepsenie, nechapem ale preco s tym ma vedenie obce taky problem, ved ludi podla mna maju na taketo veci zamestnanych, co im brani ich tam poslat a dat to dokopy??
Odpovedať
@silviajak1 starosta sa vyhovára že má len dvoch zamestnancov na takéto veci. nechápem. obec s vyše 4000 obyvateľmi a takto zanedbaná
Odpovedať
@fural 20 cm od plotu nehrozí. sú tam tie korene z tých kríkov a stromov.
Odpovedať
@svitokf nič nám nehádžu do záhrady. z cintorínskej strany sypú zem pri plot. Takže cintorín je vyššie ako naša záhrada.
Odpovedať
@natasa153 nedalo mi, tak som kukla. Tak obec aspon nieco s cintorínom organizuje. Zatial hodila zodpovednost na pozostalých, mozno casom si spravia poriadok aj s obecnym majetkom http://www.cabajcapor.sk/oznamy/upozo...
Odpovedať
@zita19 toto viem :D ako som písala starostovi tak toto hodili na net.
Odpovedať
@natasa153 4000 ludi je dost sakra ... a obec nema ludi? to kde sme? co pochadam z dediny, co ma mozno 2000, ci 2500 tak tam biolo m ozno 10 ciganov na OcU zamestnanych na taketo prace, proste cela banda, nie 2 ks ... a naozaj mensia obec. Cudne.
Odpovedať
@atak77 ja neviem... aj ja pochádzam z dediny kde je cca 1200 ľudí ale to sa nedá porovnať. Všetko je upravené. Pravidelne kosia dedinu a tu nič. Tak keď nemajú ľudí môžu zavolať nejakú externú firmu. Veď koľko musí mať takáto veľká obec peňazí.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?