Plot do obluka

Mam tu smolu, ze mam rohovy pozemok, takze jeden roh mam do obluka... mate niekto takto urobeny plot? Bol by som rad, keby existoval aj lacnejsi variant nez to vymurovat s tvarnic. Chcel by som antracitovy plot zo zvaraneho pletiva, konkretne Pantanet Family, no neviem si to moc predstavit, ako by to vyzeralo.
Odpovedať
Keby si nechcel antracit, tak by som ti vedel poradit :) Nepises nic o polomere obluka. Vim je ostrejsi, tym viac vzpier budes ptrebovat. Ale pravdepodobne bude stacit rozdelit to na dva az tri useky. K zvaranym pletivam sa nedava napinaci drot, takze by nemali byt nejake velke tahy na stlpiky. Bude to treba samozrejme stavat s rozumom, ale to kazdy plot...
Odpovedať
@worker_falcon polomer je cca 7m, tych usekov bude teda asi viac... k zvaranym pletivam sa sice nedava napinaci drot, ale na druhu stranu, napina sa tam cele pletivo, nie? Keby som nechcel antracit, co ine by si mi vedel poradit?
Odpovedať
@gashtaan no, keď máš taký malý polomer, máš niekoľko možností. a) dať vzpery na každý stĺpik z oboch strán (nie moc šťastné riešenie) b) dať rozpery na vrch stĺpikov (podľa mňa nie zlé riešenie, situácia to vyžaduje) c) nedať vzpery, šponovať to rovnomerne a s citom - nie jedno pole dokonale a potom druhé, ale postupne. Asi by som si vybral poslednú možnosť. Mám s tým skúsenosti a vedel by som to dobre našponovať. Mimochodom, odporúčam na došponovanie šponovacie kliešte (neviem, aký systém šponovania má Betafence) Btw. BF ponúka aj stĺpiky v antracite? Ak by si nechcel antracit, vedel by som ti poradiť a predať (či dohodiť) porovnateľné pletivo. Resp. komplet sortiment.
Odpovedať
@worker_falcon ja to nebudem robit sam, hladam na to firmu, tak hadam budu vediet ako to sponovat. Len zistujem ake su alternativy, ci je vobec plot z pletiva kvalitne realizovatelny do obluku. jasne, Betafence ponuka aj stlpiky v antracite... ake farby vies dohodit? Len tu obycajnu zelenu?
Odpovedať
@gashtaan aký región? Kde je stavba? Dnes sa stretávam so samými smiešnymi názormi :-| "hladam na to firmu, tak hadam budu vediet ako to sponovat". Len neviem, či sa mám smiať, alebo plakať. Vieš, to, že niekto povie, že ti postaví plot, neznamená, že to už niekedy robil. A že to robil dobre. Drvivá väčšina investorov nevie, ako sa to má stavať (keby vedela, spraví si to kvalitne sama). Denne ku mne chodia "profesionáli", ktorí nevedia absolútne základné veci. Pritom "pravidelne" stavajú ploty. Takže som stratil akékoľvek ilúzie o tých, čo chcú montovať plot. A čo sa týka šponovania, drvivá väčšina montážnikov nevie, ako sa šponuje zvárané pletivo. Najradšej by to buchli na napínací drôt, "lebo je to pevnejšie". Máme zvárané pletivá v zelenej farbe.
Odpovedať
@gashtaan tento týždeň som jedného "profi" stavbára s "veľkou" stavebnou firmou presviedčal... Že zabetónovať stĺpiky 15 cm iba do venca múrika absolútne nestačí. Lebo jemu "majster" nevynechal otvory pre stĺpiky v múriku. Samozrejme, vybral si tam absolútne najťažšie pletivo. Veď "čo by sa mohlo stať?". Asi pol hodinu sme riešili iba túto vec. Profi stavbár, so zákazkami po celej EU. Ale zase aby som nekrividil a nehádzal do jedného vreca. Tiež tento týždeň bol u mňa úplný protiklad toho predošlého. Na vlastné náklady opravuje múrik, ku ktorému mu investor nasypal násyp a buchol naň 10 paliet zámkovej dlažby. Múrik bol čerstvo zabetónovaný a následnosti nedali na seba dlho čakať. Poctivý chlap, ktorý vie veľa o stavbe plotov, aj keď sa tým výlučne nezaoberá.
Odpovedať
@worker_falcon ja som z Cunova, bratislavsky kraj. Tak pardon, ze som ta rozplakal ci rozosmial, ale viem o com pises. Ja si robim na stavbe vacsinu veci sam, lebo to urobim casto lepsie ako "profesionali", ale trva mi to vsetko vecnost - kym zistim co a ako, aj robota ide pomalsie nez ludom, ktory to rychlo zfusuju a idu robit inde. Chcem sa do zimy konecne nastahovat, mam roboty nad hlavu este v interieri, preto hladam na plot niekoho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?