Pletivoý plot - so základmi verzus bez základov

Profilova fotka
Rada by som sa spytala kedy je potrebne pri zhotoveni plotu z pletiva robit zaklady z DT-ciek? Nasla som na internete navod na plot, kde vsak betonovali iba stlpiky. http://urobsisam.topky.sk/navody/radi... . Chcem nizsie pletivo zpredu domu ako ochranu pred vbehnutim psov na pozemok, okolo plota pojde este zivy plot. Dakujem vopred za nazory.
Odpovedať
na pletivo je uplne zbytocne robit zaklad, staci len poriadne zabetonovat stlpiky.
Odpovedať
odporučam aspon jeden rad DT-čiek, aspon to vyrovna teren, a zabranuje tak viac prenikaniu psov atd.... popozeraj neake fotoblogy, a skoro kazdy ma tak.
Odpovedať
Tazka rada :-| Ak mas psa,ktory by bol schopny sa prehrabat,si povinna si zabezpecit pozemok tak,aby ho psik neopustil . Ak mas napr. fenu a sused ma psa, tak ta neochrani ani plot s polmetrovym murikom. Susedov pes aj plot roztrha. Alebo bez problemov preskoci,alebo sa preskriabe. To uz je sice susedova chyba,ale domahaj sa na Slovensku skody... :-( Nam dotrhal novy plot s murikom cudzi pes,zo vzdialenej dediny, ktory sa zamiloval do nasej feny ]-( Nasa fenka je vychovana, nepodhrabava ploty,nikdy neuteka k susedom, kvoli nej nemusime robit opatrenia. Ale kvoli cudzim psom sme museli robit rozne opatrenia, ktore stali nemale peniaze.Vela ludi je nezodpovednych, nevadi im, ze ich pes beha vselikade a nici ludom majetok...takze rozhodnutie je na Vas. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ved prave na to, tam je ta podhrabova doska ku kazdemu pletivovemu plotu. ja som nevidel aby sa davali DT po celej dlzke a zalievat to betonom.. logicke sa mi to zda len ak ma niekto velke nerovnosti na pozemku a potreboval by to zrovnat.cize ak sa pytas, tak ano, obycajne sa betonuju len stlpiky a medzi kazdy par stlpikov sa dava podhrabova doska-betonova. tak ale volba je na tebe :-)
Odpovedať
@aalishka Ak mas psa da sa to riesit aj podhrabovými doskami.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem velmi pekne za vsetky nazory. My psika nemame, ide mi skor o cudzich z dediny aby sa volne nedostali ku nam a nezautocili napr. Na deti ked sa budu hrat vonku, alebo na plny gril v lete :-) myslim, ze v nasom pripade nam postacia tie podhrabove dosky, pre istotu, ale velke zaklady z dtciek by boli asi zbytocne. Este raz vdaka.
Odpovedať
@aalishka Ak nemate napr. haravu fenu na dvore, tak cudzi psy nemaju dovod sa k vam dobijat.Takze uplne asi staci iba obycajny plot, bez muriku. My mame vysoky murik,na nom pletivo 1,5m. Ked pridu k nas musedia a sedime na dvore, ich pes je behom minuty u nas,ked ich zacuje. To 30 kilove "hebedo" ten plot preskoci ako nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@aalishka ak je vhodná zemina, stačia závrtové skrutky na stľpiky.
Odpovedať
Dal by som podhrabové dosky, prípadne by som spodnú časť pletiva zalial do betonového pása a stlpy samozrejme zaliať betonom.
Odpovedať
Profilova fotka
Betonovanie sa da obist pouzitim zemnych skrutiek. Takato realizacia je rychlejsia a aj lacnejsia ako betonovanie. Na pletivovy plot do vysky cca 2m stacia skrutky s dlzkou 650mm, no pokial je v plane zatienenie plotu tieniacou tkaninou alebo inym tieniacim systemom, tak by som radsej dal 800-ky...aby bol plot stabilny, ked sa do neho oprie vietor. Na spodok pod pletivo by som dal (aj kvoli psom) podrhrabove dosky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dekoracneploty mrkol som sa na tie zemne skrutky (chceme stavat pletivovy plot), a nech pocitam akokolvek, tak nijako mi nevychadzaju lacnejsie ako klasicke betonovanie stlpikov....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?