Pletivovy plot bez bocnych vzpier

Ahojte, robim pletivovy plot - klasika napinak a pletivo. Je dlhy mozno 10m. Je nutne na koncoch dat oporne stlpiky? Je to len docasne riesenie kym sa neurobi poriadny plot. Robili ste takto niekto pletivo? Dakujem
Odpovedať
@radottrado áno je. Pri šponovaní keď nebudú koncové zavetrené, vyvráti ich.
Odpovedať
Bez zavetrovania koncovych stlpikov to bude naozaj docasne riesenie. Aj by si bol prekvapeny ako kratko ta doscasnost bude trvat. A empiria hovori, ze docasne riesenia sa zvycajne zmenia na trvale, z roznych dovodov.
Odpovedať
@radottrado no velmi to nenapnes bez opory.. m
Odpovedať
@radottrado skús, uvidíš. niekomu nič iné nepomôže. keď prezúvaš kolesá na aute, tak tiež uvažuješ, či dať všetky šróby, alebo stačí polovica? veď to bude len dočasne, na pár mesiacov. to by vydržalo, či? vzpery slúžia ako protitlak voči ťahu pletiva či napínacieho drôtu. bez vzpier ti stiahne koncové stĺpiky k sebe ako luk. a to spraví aj vtedy, ak dáš vzpery nesprávne, napr. nízko. ale neboj, nie si jediný s takýmto uvažovaním... lenivých či skúpych (resp. kombinácia) je dosť. a poradiť si nedajú, lebo oni sú najmúdrejší.
Odpovedať
@worker_falcon presne tak. Aj v tomto pripade plati stare dobre robotnicke "Ved dom nespadne". Kludne do toho.
Odpovedať
Dočasné riešenie na akú dlhú dobu? Lebo ak je to fakt len provizórium nakrátko, tak by som sa so vzperami netrápila. My máme asi 10 m plot bez vzpier /keď sme kúpili dom, tak tu už stál/ a nie je problém. Len veľmi nenapínaj drôty. Daj stĺpiky len do zemných vrutov, nebetónuj, aby sa ti potom plot ľahšie likvidoval.
Odpovedať
@zara71 Mal som nejake vrecia co mi ostali s betonom, tak uz som to dal do betonu..uz sa tesim ako moje buduce ja bude nadavat 🙂 Napol som drot a zavesil pletivo. Stlpiky sice ohlo o nejakych 5-8°, ale spodok sa vobec nepohol. To ze su stlpiky nakrivo mi nevadi, islo mi o to aby ten spodok vydrzal. Uvidime o par dni. Na tie dva stredne stlpiky som pouzil betonu malo, len nech tam nieco je, keby fukalo. Dakujem ale ze ste sa podelili o skusenost. Este keby ludia vedeli ze na krajnych stlpikoch som dal max 30cm betonu a aj tak to drzi. Vsak ano, napisem cez leto ako stale rovnako drzia a na toho zaklade si odlozim stavbu normalneho plotu o dalsi rok 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?