Odlepujuci sa XPs

Profilova fotka
Včera som lepil XPS s C1T lepidlom. V moci bolo 0 stupnov a dnes ráno bola polovica XPS odlepená. Prečo?
Odpovedať
@lubobalascak lepidlo+teplota.
Odpovedať
@lubobalascak treba PU penu. Žiadny Kleber pri 0°C...
Odpovedať
@lubobalascak dával si obe strany na hreben?
Odpovedať
Profilova fotka
Na podklade bola stará, už rozpadajuca sa lepenka ktorú som na 95%odstránil. Na podklad som dal 2x penetráciu obe stráni na 10 hrebeň C1T z MM Rozlepuje sa to v strede na spojí lepidlá. Akokeby sa nespojilo lepidlo o lepidlo. Bolo to za tlačené dôkladne lebo pri vyrovnávanie sa trochu lepidlá vytláčalo na spojoch von.
Odpovedať
@lubobalascak ja som lepil XPS s klasickým lepidlom na XPS. 2x sa to odlepilo. Tak som kúpil penu a bolo po probléme.
Odpovedať
@lubobalascak tak potom nechápem, lebo 0 stupnov pod xps zrejme nebolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@tao_tao presne na akú penu si to lepil?
Odpovedať
Profilova fotka
@tom329 môže to byť kvalitou lepidlá? Leno to som kupoval v MM? Možno som mal použiť C2T. Hrúbka XPS je 2cm. Mam to všetko strhnúť dole a robiť to nanovo alebo len natlačiť penu a dat kotvy?
Odpovedať
@lubobalascak skúšal som univerzálnu penu od Den Braven, penu na ETICS od Den Braven, ST line (prebalená Den Braven) a TYTAN Styro 753. Najlepšie sa mi robilo s TYTANom. Mal som pocit, že rýchlejšie zatuhol - teda nebolo treba strážiť odtláčanie XPS tak dlho ako pri zvyšných. Písal som aj na technickú podporu ohľadom vhodnosti peny na DT a XPS. V podstate mi povedali, že či použijem ich univerzálnu (stavebnú) penu alebo penu na ETICS, je to jedno. Rozdiel je len v certifikáte a obale.
Odpovedať
chlapci, ono je to asi aj o kvalite lepidla.. mal som zatepľovačov, robili mi zateplenie minerálnou vatou. pýtam sa, že čo používajú.. spomenuli asi 4 klebre, ktoré už nechcú ani vidieť. zlé skúsenosti.. odlupoval sa kleber od klebru.. čo je najhoršia možnosť. celý dom mám nalepený na hrebeň s baumit-duo kontakt.. pochopil som, až ked som osekával odkvacnuté cákance z betonu okolo domu na druhý deň, ked som po nich upratoval.. neskutočne dobre držal na zaprášenom betone.. sekal som to širokým sekáčom s búracím kladivom a hrešil som, ako to ide ťažko dolu.. pre porovnanie, iný kleber, ktorý mne odvacol na zem, som oškrabával špachtľou bez akýchkoľvek problémov.. rozdiel bol neuveriteľný.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubobalascak prácu treba začínať prečítaní návodu na použitie.....s veľkou pravdepodobnosťou tam je napísané: "Aplikačná teplota …+5°C až +25°C"...(pri 0° sa zastaví proces hydratácie.) Druhý problém nešetriť na kvalite teda použiť lepidlo triedy C2
Odpovedať
@zicher 4 klebre,s ktorými nevedeli robiť 😂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ďakujem za vaše skúsenosti a názory. Nemam teho veľa len asi 6m2 takže asi to idem strhnúť dole a natiahnuť na novo ale s C2. Je potrebne ten podklad ešte raz napenetrakovat?
Odpovedať
@lubobalascak nevymyslaj uz s lepidlom a kup tu penu ako ti vsetci radia.
Odpovedať
@andrejito_zemanito veď to spraví aj tretí krát, tak pohoda 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Ta pena sa môže do kolko stupňov aplikovať?
Odpovedať
CT84 od -10
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix @worker_falcon @andrejito_zemanito
Odpovedať
Profilova fotka
Pozná niekto z vás túto penu? Známi mi to dal ze už to nepotrebuje a ci by som to mohol použiť na nalepenie XPS. Je do - 10. ???aky mate názor?
Odpovedať
@lubobalascak ty hladaj lepiacu nie montaznu. Toto neni na polystyrén
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?