Obec ustanovila vysku plotu max do vysky 1.60m

Ahojte strechaci.Idem si po radu.Nasa obec ustanovila vysku plotu max do 1.60m na zaklade ze boli staznosti,ze ludia sa zadebnuniu a tienia vysokymi plotmi na zahrady.My chceme aspon 2m betonovy plot,pretoze nam tam fuka,nie su tam domy ale zahrady a rovno na terase ked sedime nas vidno z cesty.Co sa da stym urobit?Rozmyslali sme nanosit zeminu 40 cm,ale dlzku mame 41m,neda sa to inak?nechcem takto komplikovat a este hlinu zhanat.A pritom chceme vymenit stary hrdzavy pletivovy plot a tycky su 1.80.Ako to spravit?dakujem za kazdu radu
Odpovedať
@sisa776 nakup tuje. plot bude 160cm, tuje budu 4metrove ;-)
Odpovedať
@bozsky_kaja ,jedna cast pred domov chceme pristresok pre auta tam by bolo vyriesene zasadit stromy,ale ta druha cast by ten 2.plot bolo super,lebo mame tam terasu a strasne fuka a vidno nas z cesty a tam by som chcela vyvysene zahony na sadenie.
Odpovedať
Ine vam nezostava, iba dodrzat podmienky,ktore obec ustanovila. Projekt a umiestnenie terasy ste si tiez mali prisposobit podmienkam a nie riesit to teraz,lebo "vy chcete" ! Co je to za argument, ze "vas bude vidiet"? Mozete sa prestahovat niekde na samotu,kde nebudes mat ziadnych susedov,aby vas nahodou niekto nevidel ! Sukromie na terase sa da zabezpecit aj nejakou peknou napr.drevenou zastenou,alebo zelenou,nemusi to byt hned dvojmetrove betonove opevnenie ;-)
Odpovedať
Mna osobne tesi ma, ze aspon v niektorých obciach uz dostali rozum a obmedzuju aj vysku oplotenia, lebo niektore ulice v novej vystavbe vyzeraju ako pobocka Ilavy... Este povedz ktora to je Co vam brani zriadit si zivy plot? Aj vam bude pohlad na zelen robit lepsie ako pohlad na 2metrovy plot. A kym kricky a stromy nedorastu natiahnite k plotu siet na uhorky a pestujte tam fazulu alebo ine letne popinavky. A inac plot, aj dvojmetrovy je na vetrolam malo. Aby to fungovalo ako vetrolam, to by muselo byt o dost vacsie. Za dvojmetrovym plotom nebude fukat ani nie dva metre od neho, na zvysku pozemku bude fukat rovnako akoby tam ziadny nebol. Staci si spomenut co sa ucilo na fyzike o aerodynamike...
Odpovedať
obratte sa na obec so ziadostou o vynimku, vysvetlite dovody, ze preco by ste chceli v mieste terasy vyssi plot. Bud vam to schvalia alebo nie. Ale aspon ste skusili.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako vetrolam môže poslúžiť živý plot ale nie jedna rada thují :). Potrebuješ rôznu skladbu drevín, ideálne listnáče i ihličnany a sadené do sponov. Zaberie síce zo šírky pozemku, ale je to pekné a funkčné.
Odpovedať
nedá mi nereagovať na túto tému, všeobecne. Niekde som niečo čítal, že plot vyjadruje charakter obyvateľov za ním. Nízky plot je otvorený a aj obyvatelia sú za ním otvorený a priateľský, nepriehľadný zase znamená že ludia sa oddeľujú od okolia a niečo skrývajú. Samozrejme sa to vzťahuje iba na ploty a ľudí ktoré postavili žijúci obyvatelia. Ploty na mňa pôsobia. keď vidím plot z gaboniov dva metre vysoký, tak ani nemám chuť sa s ľuďmi za ním stretnúť. A keď je plot otvorený podvedome očakávam aj otvorených ľudí za ním. Aj v mojom okolí je niekoľko dvorov oplotených do 2m nepriehľadne drevenými latkami a ľudia za ním ozaj majú mne nesympatickú povesť. žil som v Londýne, dom na dome, záhradky malé z jednej strany nízky plot a aj sme so susedmi vychádzali, z druhej dvojmetrový, a za dva roky sme možno prehodili 20 slov. Samozrejme, niekedy , ak máte nepríjemného suseda .... niečo stým robiť treba. Plot by nemal priestor uzatvárať ale spájať s okolím, Ale dnes je trend "súkromie", sedieť doma a tukať do telefónu
Odpovedať
@fural nic v zlom, ale mozno aj kvoli takym susedom ako si ty, co maju pocit, ze maju nejaky recept ako sa kazdy ma spravat a co ma doma robit, je dovod preco sa ludia od susedov radsej oddelia plotom. Nie kazdy je extrovertny sangvinik cakajuci za svojim plotikom na prilezitost, kedy si bude moc so susedmi kvalitne pokecat...
Odpovedať
@fural Mame susedu. Kupili sme dom v lete. Na jesen sme jej ponukli, nech si pride pooberat ribezle. Prisla. Okrem obratia ribezli porobila na nasej zahrade dalsie veci, o ktore ju nikto neziadal. Nemala sa do nicoho dalsieho starat. Ked pridu jej kamaratky tak sa stazuje, aky mame bordel na zahrade a ako sa na to musi pozerat. Takze sa manzelka nahnevala a na klasickom drotenom plote mame natiahnutu tu zelenu zabranu, nech sa nemusi pozerat na nepriadok v zahrade.
Odpovedať
@sisa776 Sice nemam žiadne obmedzenia, ale priestor pred terasou idem riešit živim plotom. Mam objednane 175 sadenic Turkestanskeho brestu.
Odpovedať
Neuvazovali ste radsej nad vysadenim zelene? Alebo okolo terasy spravit zavetrie,moznosti je mnoho,preco sa ludia uchyluju len k ohyzdnym betonom plotom,ktore vyzeraju dobre snad len na druzstve. A 2m plot ta urcite nezachrani pred vetrom,to by musel byt tesne vedla terasy
Odpovedať
@gashtaan nič v zlom, odkiaľ vieš aký som sused? :-) nemám recept na všetko, viem že neexistuje uniformné riešenie, Len som chcel napísať, že zavrieť sa za múr (ako sa to teraz v moderných zástavbách robí) nie je rozumné ani estetické, zvlášť ak je to na vidieku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
v jednej časti relácie o záhradách robili veľmi zaujímavý plot... Asi do výšky 1-1,2 m (nepamätám presne) robili čosi ako gabión, ale s tým, že kamene boli len po vnútornom obvode pletiva, vnútri bola fólia a zemina a do nej vysadili trávy, ktoré dorastajú do vyššje výšky a urobia pekné súkromie od susedov. Pozdávalo sa mi takéto riešenie (hoci ja gabióny nemusím), keď sa tie trávy pekne zahustia, bude to príjemný pohľad - kombinácia kameň + zeleň :-)
Odpovedať
@sisa776 a iné, ako betónové riešenie vám nenapadá? Čo takto zeleň? Či chceš čučať z terasy na betónovú stenu? Vysaď si pred predpísaný plot niečo estetické, čo môžeš korigovať výškovo ako budete chcieť. Bárs aj na 4 metre. Stále lepší pohľad ako na betón. Navyše, zeleň vám pekne odchytí aj prach z cesty. ;-)
Odpovedať
@gashtaan :-D
Odpovedať
@zita19 Obcas clovek potrebuje vysoky plot napriklad koli psom.. Nasa vlcanda by 160cm plot preskocila.. Mame 180cm pletivo a podvihnuty zaklad z DT (t.j. dokopy plusminus 2 metre), aby sa ani nemohla prehrabat popod.. Kryciu siet nemame, aspon zatial si zo susedmi nevadime. Dokonca jeden sused (za nami, hranicu s inym susedom) nahradil svoj stary hrdzavy pletivovy plot presne rovnakou konstrukicou ako mame my, len pouzil 160cm pletivo, cize tych ~180cm ma. Kedze sme v miernom svahu tak vdaka tomu mohol dokonca vyrovnat svoju zahradu (t.j. nas plot je u neho pletivo od zeme, u nas vidno az 3 rady DT, tiez sme si tam taku mensiu plochu vyrovnali), takze je dokonca spokojny. Kolegova manzelka sa rada opaluje..vsade, takze zadnu cast dvora ma obkolesenu betonom (montovany z platni), aby ju ked lezi na terase nikto neocumoval.. Vpredu maju predzahradku (travnik) otvorenu a len branky na oboch stranach domu. Tuje nechceli, nemaju ziaden vztah ku pestovaniu, takze ziadne uhorky, ziadna fazula, len nafuknuty bazen z baumaxu a gril.. Krsny otec mojich deti kupil dom hotovy z investorskej vystavby ("leziaci panelak"), investor vsetky domy automaticky zakochlikoval, ulica pripomina drenazny kanal z americkych filmov (https://coubsecure-s.akamaihd.net/get...). Takze nemal na vyber, dokonca by tam jeden osamoteny dom bez betonu asi vyzeral vyslovene divne.. Ludia su vseliaky a mozu mat rozne dovody preco chcu mat, resp. preco maju vysoky plot, neodsudzoval by som ultimatne.
Odpovedať
@cache a aj tak trvam na tom, ze betonovy plot ma do estetiky daleko...
Odpovedať
@zita19 100 ludi 100 chuti, ked sa niekomu paci betonovy plot, preco by si ho neurobil? Farbu fasady by si nechcela diktovat aby bola esteticka?
Odpovedať
Ahoj a pytali ste sa na obci, ci Vam nemozu dat vynimku z vyssie uvedenych dovodov?
Odpovedať
@gashtaan nie, JA trvam na tom, ze betonovy plot je hnusny, kebyze robim plot ja, tak hnusny betonovy nebude. Kebyze si postavil vedla mna sused taky hnusny plot, tak skor ako ma urve tam vysadim nejake buriny, nech sa na to divat nemusim. A predstav si, ze v civilizovaných krajinach existuju interne regule obci a miest, kde su definovane nielen vysky plotov, dokonca aj vysky domov, tvar strechy a kebyze mali obce aj mesta regulovane aj farby fasad, tak by tie ulice nevyzerali ako vyzeraju... Akoze toskansky bungalov, vedla akoze kanadského zrubu, oproti ultramoderny architektonicky ulet susediaci s ruzovou vilou v style podnikatelskeho baroka s betónovými barokovými balustradami a plastovymi levmi na branovych stlpikoch... Kazdy sa tu ide potentockovat ako krasne vyzeraju ulicky v Britanii, ale ked tu da obec interne nariadenie o vyske plota, tak uz maju investori problem...
Odpovedať
Profilova fotka
radu nemam, len moralnu podporu. Nam mesto stanovilo max. vysku 1,50m. 70% priehladnost plota. MUSIM si vybudovat 3 volne pristupne parkovacie statia (na 4.5arovom pozemku) A ceresnicka, nas okres je statisticky okres, kde je najvyssi pocet kradezi aut. a tym, ze parkovacie statia musia byt volne pristupne, auta NESMU byt za branou. Pozemok je v mojom sukromnom vlastnictve..
Odpovedať
@zita19 jaaaj, tak tebe aj rozne farby fasad vadia... nuz, to uz je potom tazko. Mozes len dakovat bohu, ze u vas ploty nie su povinne betonove :)
Odpovedať
@zita19 pozri si streetview Latenskej ulice v Rusovciach, nebyt tych odpornych farieb, bol by to pre teba uplny raj na zemi :)
Odpovedať
Profilova fotka
ľudia, žite a nechajte každého žiť tak, ako on chce....len toľko 8-) Mimochodom, pri strelbe sa cítim bezpečnejšie za betónovým plotom :-D
Odpovedať
@gashtaan viec co, chapes co tym chcem povedat, ale potrebujes mat navrch. Tak maj pravdu... Tu svoju
Odpovedať
@topvideo Požiadaj susedov, že by sa toľko nenapchavali fazulou a budeš v bezpeči.
Odpovedať
@bosmi To chces povedat, ze si nemozes postavit svoje vlastne auto na svoj vlastny dvor? (napriklad poumyvat, urobit drobny servis, povysavat...)
Odpovedať
Profilova fotka
@epto na dvor ano, 3 parkovacie miesta si vytvaras pre seba na svojom, ale nemozes si tam dat ziadnu branu, ktora by branila vchodu / vjazdu cudzich na parkovacie miesta.. Takze parkingy su volne pristupne z ulice, obohnane plotom s prechodovou brankou, ktorou z parkoviska vchadzam do dvora
Odpovedať
Skus poziadat obec o vynimku. U nas su napriklad z predu od ulice povolene ploty 1,20m a musia byt priehladne, ale mnohi maju vyssie a natiahnute plachty. Mne osobne sa to tiez nepaci, ale kazdy je iny. Aj sused od staviat betonovy, vybavil si povolenie este pred tym, ako sme my kupili dom, ale tak co uz,pomaly uz mam po tej strane po celej dlzke nasadene kriky, nech to trochu okrasli. Tie betonove ploty velmi skoro vyzeraju skaredo. Len aby mi ta zelen pri tom betone neskapala. Dalsi susedia si dookola natiahli plachtu a uz sa nas minule pytali, ci sa hnevame, ked sa ani nepristavime na kus reci, vravim, ze co cakali, ked ich uz teraz neni vobec vidno. Dalsi si dali rakosinu, cez ktoru vidno vsecko, ale tvaria sa, ze nevidno, tak uz sa ani nezdravia. 100 ludi, 100 chuti.
Odpovedať
Mimo témy - dnes je zvláštna doba - všetci si vystavajú vysoké nepriehľadné ploty, aby mali "súkromie" a potom hurá všetci narobiť kopec fotiek a drb na facebook a iné sociálne siete :D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?