Natretie plotových stlpikov - nater Zinga

Zdravím, plánujem obnoviť plot na záhrade. Mám viacero lešenárskych trubiek, ktoré by som použil ako stĺpiky. Zaujal ma náter Zinga - zinkový nater- pozinkovanie za studena. Ma niekto skúsenosť ? Ako to drží ? Pieskovačku nemam, stĺpiky od hrdze by som očistil s pomocou brusky. Vopred vďaka za odpovede.
Odpovedať
ja som kedysi natieral Hammerite farbou, su nanasatelne priamo na hrdzu, ....po 4 rokoch sa vsak hrdza zacala objavovat na malych plochach na povrchu. https://bugy.sk/hammerite-hladka-zele...
Odpovedať
@angel1 ja som raz natieral kladivkovou farbou, ale tiez za cca 4 roky sa hrdza zacala ukazovat. Pozinkovane stlpiky drzia uz 20 rokov bez akehokolvek zasahu, preto ma zaujala ta farba Zinga. Skusenost nemam, ale ak by sa to chovalo ako galvanicke pozinkovanie, vydrzalo by to minimalne dvojnasobok toho co klasicka farba na kov.
Odpovedať
@charles91 Ja som mal tiež veľa lešenárskych trubiek, plánoval som spraviť plot tiež z nich. Použil som ich najskôr pár na takú kovovú konštrukciu pre prístrešok a aj konštrukciu na vinič. Najskôr som brúsil, potom natrel základnou a následne 2x zelenou vrchnou. Farba syntetika od chemolaku. Po dvoch troch rokoch tá farba vyzerá zle, vyblednutá hnusná.. a miestami kde som zle vybrúsil sa ukázala aj hrdza. To ma presvedčilo že je to blbosť robiť. Záleží koľko chceš stĺpikov a ako chceš aby to vyzeralo. Ja som potreboval veľa stĺpikov (80ks). Keď som si predstavi lže to mám všetko vybrúsiť natierať a ešte to nebude vyzerať dobre, bude to hrdzaveť, a ešte ten strávený čas pri tom, tak som si radšej kúpil nové stĺpiky. Stĺpik 40mm dĺžka 2400, poplastovaný zelený, s hrubšou stenou (lebo sú aj lacnejšie s tenšou stenou) ma stál na jar tohto roka 10€. Teraz pozerám všetko podraželo https://www.ploty.sk/zelene-znpvc-gul...
Odpovedať
@kajo873 ceny doslova vystrelili. Ja som kupoval stĺpiky pred 2 rokmi 48 mm, 2m, cena 5,77 Eur. Dnes vsetko online ceny 9-10 Eur. Ale tie lešenarske trubky by som rad využil, nakoľko len zavadzajú. Jednak do zinkovne ich nemám ako odniesť, a jednak su tažké, takže by sa to neoplatilo. Ak by to fungovalo s tou farbou Zinga, bolo by to riešenie. So syntetikou sa mi to stalo tiež. Síce to vydržalo 5 rokov, no potom farba praská.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Rad by som obnovil tému. Ma niekto skúsenosť s tou farbou ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?