Môže architekt mesta prikázať, aký mám mať plot?

Ahojte/Dobry den, kupil som pozemok od developera a momentálne čakáme na územné rozhodnutie mesta. Mestsky architect podmienil project domu, doplniť aj o project plotu - plotov výškou (max. 1,5 m-ok) , materiálom (pevna struktura max do 1/2m a zbytok priehladnost-ok) ale čo ma najviac zarazilo.... Prikazal aby plot nebol po celej šírke pozemku (z prednej strany), ale iba do šírky domu a aby parkovanie aut bolo vonku na ulici mimo, čiže cast plotu musí byť zarovno domu. Ja namietam, že parkovať potrebujem vo vnutri nakolko jedno auto mi uz zmizlo same od seba:-( len tak z ulice. Nikoho to nezaujima, lebo mesto prikazalo a musi to takto byt. Trosku nerozumiem, kupim si ozemok, beriem v uvahu urcite podmienky mesta, ale, toto je uz moc. Nechcem staviať 2m betovový plot...Nevie niekto poradit,či architect mesta môže takto zasahovať do projektu resp. do majetku, kde čo mám dať a kde mám parkovať na vlastnom pozemku? Problem, že neviem v tom chodiť, prípadne ako to obísť. S ničím nemám problem,len s tým, že parkovanie by bolo mimo oplotenej časti, čím parkovanie bude mimo plus k tomu pozemok bude vyzerať na oko menší. Dakujem Vám. A.
Odpovedať
Profilova fotka
môže, ak si mesto dalo do požiadaviek 3 park miesta, musíte rešpektovať, plot môže byť okolo pozemku ale musíte vyriešiť jeho odsúvanie na príjazd k plochám. Ale pokiaľ budete riešiť parkovanie vo dvore, to musí tiež rešpektovať. Nájdite si projektanta, čo to obháji (najlepšie mestského architekta alebo jeho kamaráta)
Odpovedať
Profilova fotka
Veľa záleží aj od toho, kde sa pozemok a dom nachádza. Pokiaľ to je radová zástavba, a ostatné domy majú takto riešený vstup, musíte to rešpektovať. Vytvára to určitý ráz krajiny v urbanistickom pláne. Tiež nevieme, či sa jedná o otvorenú akoby predzáhradkou. Naozaj treba nájsť architekta, ktorý to dokáže obhájiť, ale pokiaľ aj ostatné domy na ulici majú takéto riešenie, vy nemôžete byť výnimka. V Rakúsku je to bežná vec, že obec určí maximálnu výšku i typ plota.
Odpovedať
ja ti sice neviem poradit, ale inak sa mi paci, ze toto nejaka obec vobec riesi. myslim tym maximalnu vysku a priehladnost plotu. osobne totiz velmi nemusim (priam su mi odpudive) tie vysoke 2m betonove ploty :). cudne, ze hlavne v ba predmestiach akoby nikto nic v ramci urbanizmu neriesil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?