Koľko musí byť vzdialenosť medzi plotom a cestou?

Ahojte.Neviete niekto poradiť koľko má byť vzdialenosť medzi plotom a cestou(bude to len ulica v obci),keď hranica pozemku je až po cestu?Nerád by som sa vzdal časti pozemku,ktorý som draho kupoval.Vopred ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Treba navstivit obecny/mestky urad a spytat sa, na vystavbu plotu treba splnit ohlasovaciu povinnost, robi sa k tomu aj nakres, ktory ti posudia a bud ho odsuhlasia, alebo navrhnu ine riesenie. V nasej obci boli starousadlici v podobnej situacii, castokrat zasahoval pozemok az po cestu, viem, ze tie sliziky obec postupne odkupovala, pripadne vacsie kusy zamienala za ine pozemky, ide o to, ci je tam planovany chodnik.
Odpovedať
to zalezi od uzemneho planu... u nas 6m.
Odpovedať
Tvoj pozemok si oplotis a cesta sa ho dotyka. aka vzdialenost?
Odpovedať
Ked je to tvoje tak asi po cestu nie...? Sak nech si postavia chodnik alebo cestu na obecnom. Predpokladam ze ak tam budu robit cestu tak je daky uzeny an a hadam neplanuju cestu na sukromnych pozemkoch.
Odpovedať
Ja by som neriešil takúto banalitu. Urobím plot a mám pokoj. Ak tam nechceš dávať betónový alebo nejaký pekný tak tam daj pletivo nato povolenie nepotrebuješ. A plot si môžeš dať na hranicu s cestou ak tam samozrejme nejdú IS a nie je tam potom bezpečnostné pásmo. / npr. kanalizácia 1,5m atď.
Odpovedať
tak ako napísal stowasser . Hoci je pozemok po cestu, nemusia Vam dovoli oplotit az po ňu. Idealne spytat sa na urade. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mali by to riesit regulativy uzemneho planu konkretnej zony. Definicia ulicnej a stavebnej ciary. Inymi slovami je to individualne a budes musiet bud posturat na webe, alebo sa spojit s prislusnym stavebnym uradom. Pre "moju" zonu je stavebna ciara 5m, ulicna nie je definovana, chodniky, cesta a osvetlenie su riesene samostatne v plane zony, bez zasiahnutia vlastnikov pozemkov.
Odpovedať
Profilova fotka
nemusi byt ziadna si myslim, mnohi u nas maju hned pri ceste, pokial je to vas pozemok tak by to maloi byt jedno..
Odpovedať
ziadne regulativy ani ulicna ciara - tie sa tykaju stavby domu, nie plota. Plot si mozes postavit kdekolvek na svojom pozemku. Aj 1 cm od na hranice. Priamo na hranici s tym musi suhlasit zrejme aj sused. V kazdom pripade stavbu plotu je potrebne ohlasit na urade:).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?