Gabionovy obklad

Mam 2m vysoky a 15m dlhy oporny mur z DT. Chcel by som ho prekryt niečim od cesty. Niečo lacne a neudrzbove , comu by obcas nevadila nejaka voda od cesty ... Napadol ma gabionovy obklad ,kedze lom mam nedaleko. Snazim sa najst nejake inspiracie ako nato z netu ,ale skoro nic ohladom postupu nieje. Preto ak to niekto robil , zaujimalo by ma ako sa to kotvilo , v akych rozostupoch a hlavne kraje ako ste kotvili do muriva. Tiez ci je to potrebne riesit so statikom , bude to sice sirka len 10cm ,ale aj tak to bude slusna plocha kamena.
Odpovedať
@jedendvatri Oplechoval by som to.
Odpovedať
@jedendvatri mozno by slo aj menej cm. Zober drobne drvene kamenivo, siete 50x100 uchytit o mur cez prilozky, na siete z vnutornej strany pozinkovane pletivo s drobnymi okami ako pre zajace a je to. Videl som takto ploty, vyzeralo to vyborne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri Možno preto sa k tomu nedá nič nájsť lebo sa to tak nerobieva, podstata gabiónov je v tom že je to kameň naukladaný v košoch. Neviem si moc predstaviť ako by taký kôš držal zavesený na plote bez toho aby mal svoj vlastný základ.
Odpovedať
Profilova fotka
@jedendvatri dal by sa v teorii postavit uzky gabion pred tym murom, ale ked spocitas co to bude stat ta to asi rychlo prejde :)
Odpovedať
@jedendvatri až dva veľké pracné múry? čo tam schovávaš , môj aj nohou prekročíš a kto bude chcieť ten tvoj tiež
Odpovedať
@jedendvatri Niečo lacné a bez údržbové a lom máš hneď vedľa? Štiepaný kameň nalep na flexilepidlo a vyšpáruj. Cena kameňa orientačne 10€ za meter x 2m x 15m = 300€ + lepidlo + cement a ostrý piesok = Max. 600€ svojpomocne. Neviem čo je podľa teba lacné, ale toto je určite lacnejšie a krajšie riešenie ako nejaké gabiony.
Odpovedať
@mamato @mamato aj menej pracné niečo môže i natrieť vodoodolnou farbou ako gumoasfalt alebo lepenku ipu
Odpovedať
@duzu ak budes citat s porozumenim zistis je to oporny mur a "obklad" @majkoj scitane to zhruba mam , gabionova siet 2x1m / 14€ , frakcia 60-125/160€/ 22t + nejaky spojovací a kotviaci matros @martosko robievat sa to robieva 😉 len sa to tak neprezentuje ako gabionovy plot a mur. V podstate ten gabion bude mat zaklad v tom zelezobetonovom mure ,kde by bol ukotveny @mamato stiepany kamen nemam k dispozicii ...
Odpovedať
@martosko
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?