Fotobunka na samonosnu branu

dobry den, nainstalovali sme pohon na samonosnu branu (IN SL 1000) a osadili aj fotobunky, vsetko funguje ako ma v pripade, ze je zatiahnute / zamracene. Akonahle vyjde slnko, tak fotobunky prestanu spravne fungovat, zacnu pipat bud uplne bez toho aby bola akakolvek prekazka v branovom otvore, alebo zacnu reagovat na pohyb po chodniku, 90 stupnov od tela senzoru. Ked som volal na hotline tak nam poradili vymenit vysielac s prijimacom, ale nepomohlo. Druha rada bola dokonale zarovnat umiestnenie fotobuniek presne proti sebe. Spravili sme to najlepsie ako sme vedeli, ale "problem so slnkom" pretrvava. Je naozaj dokonale umiestnenie fotobuniek presne oproti sebe nevyhnutne, alebo mozeme mat chybny kus? Dakujem za nazor. TK
Odpovedať
Dobrý deň, ja na vašom mieste by som ešte vyskúšal okolo fotobuniek dať nejakú krytku(niečo podobné, ako na obrázku), čo by zabránilo dopadu slnečných ľúčov priamo na fotobunky. Alebo skúsiť nastaviť citlivosť fotobuniek, ak je to možné.
Odpovedať
Tie foto bunky sme ani nedávali a mali sme ich tam,ale máme len motor a hore maják,to je všetko.Brana sa pekne otvára,zatvára.Majak svieti ešte aj susedovi do okna,takže je pekne vidieť,ze ideme z brány von.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Tie foto bunky sme ani nedávali a mali sme ich ta…
@emilia25 zistíš, keď sa ti brána zavrie a auto bude v bráne... Potom budeš montovať optozávory. 😀 Čo si myslíš, že ich dali do balenia len tak na okrasu?
Odpovedať
Profilova fotka
@tk11 ak fotobunky pocas zamraceneho dna funguju, su ok. Zial, dan za nizku cenu je nizsia kvalita. Mate 3 moznosti. 1) vyrobit/kupit pre fotobunku clonku(y) aby ste zaclonili priame slnecne svetlo. Na skusku mozete pouzit hocico, co simuluje clonku ako na semafore. Napr. uz som videl aj rurku z toal.papiera prilepenu tesa paskou. ak to bude fungovat, mozete kupit alebo 3d vytlacit. 2) ak poznate zapojenie (12v/24v/ac/dc) mozete skusit kupit inu fotobunku(y). Pri beznych jednotkach len vypnu obvod. https://branyposuvne.sk/fotobunky-nic... 3) vratit a kupit daco ine (NICE ROAD/ROBUS)/CAME ktore so slnkom problem nema...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@emilia25 zistíš, keď sa ti brána zavrie a auto b…
@megdesign no to by bolo vtedy,keď by som si stačila tlačidlo zatvoriť bránu,sama od seba sa nám neotvorí ani nezatvori.Takze čakám, kým maják prestane blikať a až tak zase zatvárať diaľkovým.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@tk11 ak fotobunky pocas zamraceneho dna funguju,…
@mgx odtiaľ som objednávala nás motor,keďže mame 5m dlhú bránu,jedno krídlo,museli sme kúpiť aj taky motor,aby to utiahol.Takze do ťažšie ho terénu a pred 4 rokmi sme zaň vycalovali 700eur.Ale je to ozaj silný motor,ani cez zimu nemá problém otvoriť bránu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@megdesign no to by bolo vtedy,keď by som si stač…
@emilia25 brána má určite funkciu automatického zatvorenia po nejakom nastavenom čase...
Odpovedať
Profilova fotka
@emilia25 netvrdim, ze je motor slaby, ale ze su fotobunky citlive/nevhodne do priameho slnecneho svetla. Trosku nechapem, pretoze NICE ROBUS 600 (pre branu 5m ako nic) stal 500e v komplet kite zo SK distribucie. Pre branu do 12m/1000kg o 100ku viac. V taliansku este -100e.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@emilia25 brána má určite funkciu automatického z…
@megdesign ak má tak my ju nevyužívame,brána môže byt otvorená celý deň,pokiaľ ju ja nezátvorim diaľkovým.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@emilia25 netvrdim, ze je motor slaby, ale ze su …
@mgx no vtedy sme tak platili,ale aj 2dialkove sa ešte k tomu objednávali navyše.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@megdesign ak má tak my ju nevyužívame,brána môže…
@emilia25 čiže keď odídeš autom a náhodou zabudneš zatvoriť bránu, je celú dobu, čo si na dovolenke otvorená? To je teda skvelé... Ja otvorím bránu diaľkovým, odídem autom a brána sa po 1,5 minúty zatvorí sama, čo som opustil optozávory.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@emilia25 čiže keď odídeš autom a náhodou zabudne…
@megdesign tak vždy ju aj zatváram ale keď idem pre deti do školy tak ju nechám otvorenú,idem max 5km pre ňu a za chvíľu som doma.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@megdesign tak vždy ju aj zatváram ale keď idem p…
@emilia25 neboj, 1000x sa chodí s džbánom po vodu... Raz prídeš domov a brána otvorená, potom si spomenieš...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@emilia25 neboj, 1000x sa chodí s džbánom po vodu…
@megdesign tak ju zavrie aj babka,ta je po väčšine doma a aj preto máme toľko diaľkových ovládačov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?