Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, idem si po ďalšiu radu. Plánujeme betónov… @fero1821 Keď si dával vyňať pozemok pod dom, mal si vyňať hneď celú parcelu a mal by si pokoj. Teraz je už neskoro. Ja som dal vyňať celý pozemok a môžem na pozemku stavať, kde chcem. "Odporúčate to proste urobiť bez povolenia? " - my ti to neodporúčame. Ak sa tak rozhodneš, je to tvoja vec a prípadné následky si budeš niesť ty. Prečo chceš, aby sme ti odobrili niečo v rozpore so zákonom. Budeš kľudnejší, keď ti tu niekto napíše, že urob to tak, veď veľa ľudí to tak robí? Susedom trvalo aj pol roka, kým im povolili postaviť od ulice betónový plot.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@fero1821 Keď si dával vyňať pozemok pod dom, mal… @chrobak7 Nie nežiadam ťa o to mi radiť v rozpore, ale žiadam skôr názor. U nás nedaleký sused postavil 2 m vysoký betónový plot tiež od cesty a všetko na čierno a nikto to nerieši. Od cesty myslím doslova pri ceste kde viditelnost je na prd. Nikto nič nepovedal. Každý na to s prepačenim serie a ja nechcel byť iniciativny blbec, ktorý bude davať stavebné povolenie na blby plot. Akoze mam stavať aj posrany pletivový plot v záhrade s vyňatím inak mi nepovolia plot? resp. nedajú potvrdenie a vyjadrenie k ohláseniu stavby plota? Hlupost fakt. Ja to nemám pri ceste, kde by viditeľnosť bola obmedzena a ohrozovala by premávku.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@chrobak7 Nie nežiadam ťa o to mi radiť v rozpore… @fero1821 fero ty si to musis v hlave upratat a nepytat sa na verejnom fore ci mas alebo nemas porusit zakon... Urob ako uznas za vhodne,ale zisti si co najviac relevantnych informacii, napr sa chod informovat od buduceho schvalovatela, ako by to realne bolo a mozno to nebude az take cierne, ako sa na prvy pohlad zda.Odpoveď na príspevok od fero1821:
@chrobak7 Nie nežiadam ťa o to mi radiť v rozpore… @fero1821 Môj názor je, že ja by som načierno plot nestaval Ja som mal plot zahrnutý v projekte a v stavebnom povolení na dom. Na také veci treba myslieť dopredu, už pri tvorbe projektu. A nie nechať si spraviť najlacnejší projekt a potom zisťovať, čo všetko ti ešte chýba. A ak to chceš spraviť načierno, tak sa nepýtaj verejne. Urob podľa vlastného zváženia.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, idem si po ďalšiu radu. Plánujeme betónov… @fero1821 môj názor je taký, že ked sa nikto nesťažuje, tak to nikto nebude riešiť. Záleží od toho, aké máš vzťahy so susedmi. Podľa mňa, aj im by vyhovovalo, ak tam bude plot a budete mať obaja súkromie. Nenavádzam ťa na čiernu stavbu, ale so stavbou plotu by nemal byť problém ani pri dodatočnej žiadosti. Ked si vybavíš potrebné náležitosti. Mne trvalo vyňatie záhrady z pôdneho fondu asi mesiac, kedže som potreboval legalizovať prístrešok na auto. Následne som stavbu legalizoval na meste. Priložil som geometrický plán a ohlásenie drobnej stavby, ktorá už 10r. stála. Dokonca boli u mňa z mesta na kontrolu, či papierový stav sedí so skutočným a nemali výhrady. Len neviem, čo sa zmenilo v postupe podľa nového stavebného zákona.Odpoveď na príspevok od zicher:
@fero1821 môj názor je taký, že ked sa nikto nesť… @zicher podľa nového už nikto dodatočne nevie povolit a legalizovať stavbu. Preto to riešim.Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, idem si po ďalšiu radu. Plánujeme betónov… @fero1821 moja otázka tam kde chcete dávať betónový plot bolo ohradené ? Nakoľko my sme to nedávno riešili .mali sme tam klasické oplotenie a chceme to zrovnať tak dávali sme základ .tam nám stačila iba vizualizácia od projektanta plus stavebný dozor .a dali sme to na obecný ako ohlásenie drobnej stavby.tiez máme vyňaté len pod domom