Betónové oplotenie z debniacich tvárnic

Chystame sa realizovat oplotenie z Dt, sirka dt 20. Dlzka plotu by mala byt 40 metrov a vyska 3metre, s tym, ze 1meter bude este navazka. Takze finalna vyska muru bude 2metre. Sme v porovnani so susednym pozemkom o nieco nizsie. Ale v konecnom dvosledku budeme vyssie. Na 70-80cm by sme urobili pod mur zaklad. Ako ten mur spevnit, ked vo vyske toho jedneho metra, navazky, budu na mur tlaky. Zo strany od suseda ta navazka nebude.. A ako umiestnit dilatacie? Ked bude mur hotovy,chceme ho nechat obrast brectanom a pavinicom. Pre tych,ktori taketo vysoke oplotenia neuznavaju: pokial by ste mali vy takeho suseda ako my, riesili by ste take iste oplotenie.. Vopred dakujem za rady..
Odpovedať
@juraj3 Ahoj, my planujeme spravit nieco podobne, len v mensom rozsahu, no taktiez bude uroven nasej zeminy vyssie ako susedovej. Planovali sme to spravit podobne ako ty, teda zaklad zhruba 60-80 cm, do toho este ulozit prvy rad tvarnic, nech sa previazu s nezatvrdnutym betonom. Spravit zhruba 2-3 rady DT a znovu zaliat betonom. U nas ten vyskovy rozdiel nebude az taky znacny. Ak by bol, domnievam sa, ze by postacovalo dat do zakladoveho betonu roxor zhruba kazdy 1 m, aby ti to lepsie zviazalo. Kolko ti inac vychadza rozpocet na takyto plot? Lebo nam na 40 m (3 rady DT, nad tym pletivo) vysiel odhadom na 800 eur. Toho betonu tam ide kvantum. A beton miesackou ci domiesavacom?
Odpovedať
Základ stačí hlbky 80cm š. 50 nato položiť DT40 na výšku zasypu a pokračovať DT20 s krycou doskou na vrchu. Do základu je potrebné vložiť výstuž hr. 8cm. vo zvislom smere 2ks do tvárnice a 2ks vodorovne po celej dľžke a výške s ukotvením do základového pásu.Dilatáciu urobiť zvislú cca po 20m.
Odpovedať
@br4no Rozpocet presne vycisleny nemam,ale mam za dobru cenu cement, dt-cka, aj strk, kamen do zakladov mame zdarma. Zelezo este neviem ako zozeniem. Oplotenie chceme robit svojpomocne, mam dost kamaratov na pomoc+ dve miechacky. @mkvm tiez sme rozmyslali,ze do vysky navazky dame 40tky dt-cka,len sa mi to zda take predimenzovane a islo by aj vela betonu..
Odpovedať
Rozmyslal som aj tak, zeby sme dali od zakladu iba DT20 a v tej navazke jedneho metra by boli tie DT zhutneme zelezom viac, ako tie nad navazkou.. Neviem ale ci by to bolo dobre riesenie..
Odpovedať
Je potrebné si uvedomiť , že to bude zasypane len z jednej strany! Plot bude pomerne vysoký.
Odpovedať
@mkvm Asi to bude najistejsie riesenie tie DT40 na vysku navazky..
Odpovedať
Zdravim, chcem sa spytat, dnes sme davali robit cenovu ponuku na 20 m plot vo vyske 2m z DT30 a firma nam dala cenu 5000 az 5500e za komplet material plus praca... Je to normalna cena???? Nam sa to zda vela... :-| Kolko aspon cca ratate, ze Vas to vyjde?
Odpovedať
@hateria V sprave..
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj3 pošleš mi cenu plota do IP ? Dík
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?