Odpoveď na príspevok od charles91:
@nororo nebude skor korodovat z vnutra? Kde je najlepšie vyvrtrať dieru do uzatvoreneho profilu na prísun vzruchu proti vlhkosti/ kondenzu? Prípadne je to jedno?Odpoveď na príspevok od bavor:
Kde je najlepšie vyvrtrať dieru do uzatvoreneho p… @bavor No ak tam bude beton, tak myslim, že ta diera nepomože.Odpoveď na príspevok od hvhv:
Tiez som chcel na plot pevnejsie stlpiky a mame n… @hvhv Pojem "hrubostenné trubky" v strojárine znamená uplne niečo iné. 😉 Ale máš pravdu, hrúbka steny plotového stlpika 2,9 mm je úžasne gigantická oproti tým "papierovým", ktoré predávajú rôzne plotové centrá. Obyčajná stará lešenárska trubka má hrúbku steny 3,6 mm, niektoré až 4 mm. Mám jeden pozemok ohradený kúrenárskými 6/4" (48 mm) trubkami. Tie som odkúpil z jednej demontáže, čiže už na začiatku mali svoje roky. Jeden náter základnou farbou + 2 krát vrchný náter obyčajnou syntetikou a bez akejkoľvek udržby je to takto už vyše 30 rokov. Tie krásne zelené stlpiky v obchode sú vyrobené snáď z plechu určeného na plechovkové konzervy... Nikdy !Odpoveď na príspevok od bavor:
Kde je najlepšie vyvrtrať dieru do uzatvoreneho p… @bavor Ješišššmária, ľudia!... Nestresujte s nejakými kondenzátmi vo vnútri uzatvorených oceľových profilov. So zdravým rozumom to nemá nič spoločné!Odpoveď na príspevok od petersd:
@bavor Ješišššmária, ľudia!... Nestresujte s neja… @petersd nejde o kondenzat, ale ze beton potiahne vlhkost zo zeme. Otazka je, kolko ten zinok vydrzi, o kolko sa znizi zivotnost. Protoze ten 1,5 mm plech prehrdzaveje velmi rychlo. Alebo sa mylim?Odpoveď na príspevok od charles91:
@petersd nejde o kondenzat, ale ze beton potiahne… @charles91 tú trubku predpokladám do zeme zabetonujes. Tam ti nevadí, že betón bude ťahať vlhkosť zo zeme a trubka zhrdzavie tesne nad zemou? 😄 Myslím, že máš zbytočné obavy.