Ako riešiť plot

Prosím o radu, akým spôsobom vyriešiť plot. Chceme len klasické pletivo a naň tú zelenú plachtu, len je pre nás veľký otáznik, čo dať na spodok. Ako vidno podľa obrázka, chodník je osadený príliš vysoko. V rohu ( ide o rohový pozemok) je výška chodníka oproti pozemku aj 50 cm. Ďalšia vec je, že nevieme, kde je hranica nášho pozemku. Ako to zvykne byť? (náš pozemok začína v polovici obrubníka?), alebo tam kde začína chodník?) Ako vidno na foto, chodník je zabetónovaný na šikmo. Aké by bolo najlepšie riešenie? A hlavne ako realizovateľné? Dať tam DT-čka (len ako, keďže je to šikmina), alebo do toho betónu navŕtať diery a osadiť tam stĺpiky a zabetónovať? Alebo použiť nejaké šróby? Potrebujeme dobré no zároveň ekonomické riešenie. Vďaka za každý tip.
Odpovedať
@janinkakvetinka ak tam chces murik z DTciek, nevyhnes sa tomu, ze ten beton okolo obrubnikov sa bude musiet osekat.
Odpovedať
@janinkakvetinka hlavne si dajte najprv geodetom vykolikovat pozemok, co je vas a az potom rieste, odkial kam ma ist plot..
Odpovedať
Ako prvé si musíte zistiť hranicu vášho pozemku. Ako chcete robiť plot keď neviete kam to presne osadiť? Chodník bude určite obecný pozemok... Keď to budete mať hotové, môžete to riešiť ďalej :-) My sme si vyvrtali diery, zabetónovali stĺpiky a natiahli pletivo. http://www.modrastrecha.sk/blog/rebel...
Odpovedať
presne ako pisu vyssie, zaklad je vymerat pozemok geodetom. bez toho robit plot je nerozumne. na zaklade vymerania budete vediet co je vase a to potom mozete presne oplotit. podla mna chodnik aj s obrubnikmi nema co byt na vasom pozemku.
Odpovedať
@rebelix trochu rozdiel robit plot na zelenej luke a pri vybetonovanych obrobnikoch...
Odpovedať
ja si myslím, že pozemok - hranica pozemku je tam, kde končí obrubník @gashtaan presne tak, ide mi o ten zabetnovaný obrubník - myslíš, že by sa to nezvalilo - obrubník a časť chodníka, keby sme to vysekali?
Odpovedať
@janinkakvetinka nemysli, daj si to vymerat... co sa tyka tych obrubnikov, mne sa nezvalili, inym susedom ano, neskusis nezistis :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janinkakvetinka 1. zistit hranicu pozemku geodetom 2. je nutne v tejto faze robit plot? cesta je evidentne vyssie ko pozemok, cize asi budete aj vy navazat resp. upravovat teren..plot by som riesil potom..
Odpovedať
@richard71 nie je lepšie najprv urobiť plot, ako naviezť teminu a potom ju zas kopať?
Odpovedať
@gashtaan ano, je to rozdiel, viem...robili sme aj pri vybetónovaných obrubníkoch, len to nemám odfotené :-) tá fotka je dobrá, čudujem sa, že ti to tam tak pekne ostalo...
Odpovedať
@rebelix tiez som sa cudoval, no nebol som pritom, ked to robili, tak neviem ako to dokazali :) Tie obrubniky, co su tam prasknute uz tak boli 2 roky dozadu, to neurobili pri vykope...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 aj koli mechanizmom co vam budu vozit ,upravovat hlinu... druha vec ak hranica pozemku je skutocne hned pri obrubnikoch.. ten pletivovy plot bude trvaly? je to od ulice nebude napr. murovany? potom zbytocne robit plot na dvakrat
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?