Ako opraviť bočnú stranu plota?

Ahoj, už dlhšie sa mi vydúval murovaný plot a tlačil bránku, ktorá sa potom ťažšie a ťažšie zatvárala. Hlavne v lete. Tento víkend som si povedal, že to opravím a otvoril som to. Zistil som, ze pod povrchom je asi 5 cm vrstva malty, ktorá je úplne vlhká a to spôsobovalo to vydúvanie. Je mi jasné, že to budem musieť nahradiť niečim iným. Na tej stene je upevnená strana bránky. Napadá mi, že by som to mal dobetónovať. Ale ako? Potrebujem to zašalovat? Akým spôsobom? Alebo existuje nieco ako betónová malta? Čo by ste poradili? Dakujem vopred.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miro144:

Ahoj, už dlhšie sa mi vydúval murovaný plot a tl…
@miro144, normálne to zatiahni klebrom, napríklad Baumit duo contact.. Drží veľmi dobre, je dostatočne tvrdý, nesaje vodu a dá sa natiahnuť krásne do rovna. Prípadne na vrch ešte zarovnaj vápnocementovou omietkou, Môžeš, ale nemusíš.. Napríklad Cemix- vonkajší štuk.
Odpovedať
hlavne to musis uzavriet, aby ti mur nemal kade nasavat vlhkost. baumit duo mam sam odskusany a dobre sa s nim pracuje
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miro144:

Ahoj, už dlhšie sa mi vydúval murovaný plot a tl…
@miro144 na tu stenu idú pánty bránky, áno? Ak hej, sprav si konzoly a vylož pánty tak, aby boli už v tomto odokrytom betónovom plote uchytené. Následne zistiť, prečo to a kade ťahá vlhkosť. Odizolovať a potom môžeš tých 5cm dať kľudne aj XPS (obložiť vyloženie pántov) a naň sieťka kléber fasáda. Určite tam nedávaj 5cm klebru...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@miro144 na tu stenu idú pánty bránky, áno? Ak he…
@megdesign mám vyskúšané vačšie hrúbky s duo kontakt, ako 5cm, drží výborne. Nepraská, nesaje vodu. Dokonca som s nim vyrovnával osekané schodisko s narušeným betonom, kde som chystal novú dlažbu. Tam som dával cez 5cm duo kontaktu, lebo vypdalo mi kopu zvetraného betonu so starou dlažbou.. Schodisko má po obnove 7 rokov, žiadna prasklina, žiadna odskočená dlažba, drží bez problémov. Duo ja naozaj veľmi dobrý kleber. Normálne sa používa v hrubej vrstve na kotvenie polystyrénových fasádnych tabúľ na rámčeky a buchty aj v podobných hrúbkach.. Ja by som dal prednosť hrubej vrstve duo kontakt pred nalepením polystyrénu. Samozrejme, aby sa mu nešmýkal zo stlpika, tak v dvoch vrstvách.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@megdesign mám vyskúšané vačšie hrúbky s duo kont…
@zicher ja viem čo je duokontakt. Aktuálne ho dávam so sieťkou na EPS. TL píše jasne. Max 6mm a vystužené sieťkou. To nieje opravná malta...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@zicher ja viem čo je duokontakt. Aktuálne ho dáv…
@megdesign ano, tiež som čítal technický list a viem, čo tam píšu.. Ja som prezentoval vlastnú skúsenosť. A tiež som duo kontakt osekával, veľkú vrstvu, tak viem ako drží a ako sa správa. Ale máš pravdu, podľa TL by taká hrubá vrstva nemala ísť. Z vlastnej skúsensoti viem, že akákoľvek opravná omietka, alebo jadrová omietka, či malta, ktorá sa môže nahadzovať aj v hrubej vrstve, nedrží na podklade tak dobre, ako duo kontakt. A už vôbec po vytvrdnutí nie je taká homogénna, ako duo kontakt. Preto viem, že spoľahlivo daný problém vyrieši. Nie vždy je TL sväté písmo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?