Ako dat stlpiky na svojut stranu

Caute, chcem stavat plot vyhradne na svojom pozemku, dat beton, do toho stlpik a betonove panely, ako mam urobit diery kolko cm od suseda, aby nenamietal, ze mu beton ten co drzi stlpik akoze nepresahuje na jeho pozemok? Mate skusenost? 😉
Odpovedať
No aj betón ma byt na tvojom pozemku. Bud sa so susedom rozumne dohodnete alebo mu "pustíš" tých pár cm.
Odpovedať
@zita19 aha, chapem, technicky to ale ako funguje? Spravim dieru tak, ze bude na mojom cisto, beton, stlpik do stredu a tým pádom ma sused k dobru aj viac ako par cm hej? Nejaka doska sa dava akoby dovnutra aby proste beton nevyvalil sa nejako spat k hranici suseda? Ja som laik celkom tak detsily takéto potrebujem 0-)
Odpovedať
@mikinoocino vykopes dieru tak, aby bola celá na tvojom pozemku, strcis stĺpik, nalejes betón do roviny s terénom, k susedovi nemá čo pretiecť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikinoocino ziadna diera sa dnes uz nekope, pozicaj si aleko kup zemny vrtak 20cm. za 20 minut vyvrtas dieru 1m, osadis stlpik, zalejes. stred diery das 20cm od hranice pozemku, ak chces byt nacistom 30-40cma si na svojom
Odpovedať
@mgx akým spôsobom spraví dieru už nie je rozhodujúce, hlavne, že dieru spraví na svojom
Odpovedať
@mikinoocino nie je mi jasná otázka. keby si kúsok porozmýšľal, tak na odpoveď prídeš sám. jednoducho keď betón nemôže zasahovať k susedovi, tak jamy nemôžeš vykopať u suseda. potom si natiahni šnúrku tak, aby bolo dobre. stĺpiky môžu byť kľudne na kraji jamy, keď teda nechceš susedovi niečo nechať.
Odpovedať
@mgx 20 minút aj s 15-minútovou kávičkou? skôr 20 sekúnd. ak to trvá 20 minút, tak vrták mu je nanič, lebo to musí robiť ručne.
Odpovedať
@worker_falcon V mojom regióne, alebo konkrétne na mojom pozemku sú tie "vrtacie motorové hračky" nanič. V našej kamenistej hline (ak sa to dá vôbec ešte nazvať hlinou) si ani len neprdnú !
Odpovedať
@petersd veru, veru. mne to hovoriť nemusíš. a ešte keď je zem extrémne vyschnutá ako teraz, tak ani dobrá pôda nejde vŕtať. resp. veľmi ťažko.
Odpovedať
@mgx dakujem, skúsim to pozrieť ten vrták a ci by to islo do tej zeme nasej ako pisali chalani
Odpovedať
Profilova fotka
@mikinoocino @worker_falcon @petersd nemal som na mysli motorove hracky, ale staru rucnu poctivu robotu. Velky L stoji do 50e aj s postovnym. Ja mam podlozie priserne, cisty il s bridlicovymi kamenami (musel tu dakedy tiect potok) a neni problem. Metrova diera do pol hodiny, bezne kamene bud uvolni, velke (40cm a viac) uz musis rozbit zbijackou, pajsrom alebo dynamitom 🙂. Zemný vrták QuikDrill ™ L FISKARS 134730 https://www.youtube.com/watch?v=X_JXS... Za den som dal 4 diery aj v sutine, kde sa bezny motorak ani neotocil. Ale obcas treba dotiahnut skrutky na hlave. Hlava sa da v pripade nutnosti vymenit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?