80m oporný ,,plotík,, z čoho ??? asi len 140m3 betonu

Zdravím mám budem musiet robit oporný mur..chceme zrovnat pozemok torý má prevýšenie 4-4,5m diagonálne na 38m. už je dom ja polovici pozemku postavený a na jednej strena je 2 zasekaný do svahu a na hruhej strane je 2 nad cestou....s tým vedomím sme to kupili že nás to počká... otázky mám 1.v zmysle stavebného zákone je potrebné pre stavbu oporného muru mat stavebné povolenie? pretože staticky posudok by som si tak či tak dal robit , nie som blázon to stavat bez toho no stavebne povolenie je druhá vec (pristahy ... papierovačky a čakanie atd...) v zmysle paragrafu 50 je to drobná stavba no v zmysle 39 to može stav.urad rozhodnut inak.... 2.plot bude cca rovnaké 2 identické kusy (hore bude Lko pravouhle so stranami cca 20M) v rohu výška 2,2 M ..... 10 od rohu 1,5M ..... na kraji 1M (zvazuje sa z rohu postupne dole (dole bude Lko pravouhle so stranami cca 20M) v rohu výška 2,5 M ..... 10 od rohu 1,5M ...... na kraji 1M (zvazuje sa z rohu postupne dole. ak by som to zašaloval s so stenovým debnení (a dal 0,6M základ na hlbku 1M do nezamracej a + priemerná výška plotu cca 1,8M) tak 2,8M x 0,6 x 80M = 134 m3 betonu len pri cene 70€ s pumpou to je 9400€.....bez prenajmu debnenia a zeleza a práce...... ak by som to z DTčiek tak to je pracne (uprimne taku masu zeminy cca 500m3 by udržalo 40cm DTčka zaarmovaného? ) asi najlacnejšia varianta no čavovo najzdlhavejšia.... alebo to dat vyskladat z prefabrikovaných Lkových betonových dielcov (probeton.sk napríklad to robia ako seriove kusy) no tu bude asi pálka riadne.+tak či tak základ treba a montáž atd..... ako by ste to robili vy? vdaka za každý názor (statokovy to pojde tak či tak...výškopis je pripravený)
Odpovedať
Este si skus preratat,kolko by ta to stalo vystavat z gabionov.Ak mas v blizkosti kamenolom mozno usetris.
Odpovedať
@planer380 preco si myslite, ze z DT by to bolo drahsie a zdlhavejsie? Tu sirku zakladu 60cm ste ratali vy? Sirka muru 60cm?? Vy si sami vyrabate stres, dajte si urobit na to projekt a zatial si zistite ceny betonu a pumpy niekde okolo vas, pripadne zacnite ponukat zeminu na zavazku.
Odpovedať
@planer380 Na to by postačovalo ohlásenie na Obecnom úrade,popr.Stavebnom ak si v okresnom meste. Nie je lepšie niečo na sucho,bez nutnosti základov,kopy betónu,armatúry (fotka prílohy) Osobne sa mi takéto betónové steny nepáčia a zo zadu budeš čumieť na stenu celý život?
Odpovedať
nejde zobraziť celú fotku,tak pozri stránku pre predstavu http://www.exterier.sk/news_svahovite...
Odpovedať
@stowasser nevyrábam si stres no len sa sa nad tým jednoduchou matematikou zamyslel...a vysla mi cifra hodna už stresu HEH
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?