Vyrovnanie a spevnenie palubovej podlahy OSB doskami

Dobrý deň. Chcem na poschodí v RD vyrovnať a spevniť proti vŕzganiu staru palubovú podlahu bez perodrážky. Medzi doskami palubovej podlahy uz su miestami mierne nerovnosti, preto to chcem vyrovnať OSB doskou (zoskrutkovať) a na to položiť plávajúcu podlahu. Medzi palubovku a OSB by som dal tenku vrstvu mirelonu proti vrzganiu. Chcem sa opýtať akú minimálnu hrúbku OSB dosky by som mal pre tento účel použiť. Ďakujem.
Odpovedať
@slavonix Nedalo by sa rovno tu palubku vytrhat a nahradit OSB ? V tom pripade by som pouzil prvu vrstvu 2,4cm a na to krizom 1,2cm. Podla toho o kolko mozes podlahu zdvihnut. Ak budes trvat na polozeni na aktualnu palubku tak by som dal 2x na kriz 1,2cm aby sa vrutmi previazali vsetky 2 vrstvy ale pred tym povodnu vybrusil pokial su tam velke nerovnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavonix mirelon ti nezabrani vrzganiu podlahy. to je proti krocajovemu hluku
Odpovedať
@slavonix vezmi kus OSB alebo drevotriesky a polož ju na dlážkovicu a mirelon. Pár dní sa po tom špacíruj a sleduj, či je to ok, alebo treba dať hrubšiu OSB, prípadne ďalšiu vrstvu mirelonu a ďalšiu OSB. Keď budeš s výsledkom spokojný, sprav tak celú plochu a mirelon daj aj medzi hrany dvoch OSB, ak nebudú mať pero a drážku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?