Sadrokarton srouby

Profilova fotka
Ahojte, dal som mensiu ulohu bratovi nech na SDK dotiahne sroubiky on zobral utahovacku a vyriesio to takto. Otazka zie vadi to treba to na novo spravit dosky drzia l. Za rozumne odpovede dakujem
Odpovedať
Poisti ich ďalšími srobmi
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas_chromek - takto to ma presne vyzerat. skrutky treba pretriet tmelom (kludne 2x), prebrusit a namalovat. Co, tvoj prvy sadrokarton v zivote ? Len tych skrutiek tam mas nejak pomalo
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx tie srouby su moc zapustene kazdych 15cm je sroub, akurat dajme tomu ze na niekotorych miestach aj do polovice hrubky SDK. To sa bojim.ani nebol problem
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas_chromek - nie, je to v pohode. problem je ked skrutka trci. asi mas nastaveny utahovak nafest. staci dat kus menej :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx mal som original bit nato akurat niektore sroubiky trcali troska a brat to dorqzio dol hrubky sdk bojim sa aby sa to nepovolilo nepadlo nepraslo
Odpovedať
@tomas_chromek Ja si myslim ze to neni dobre, su moc hlboko, pozri montazny manual, kde su aj obrazky, ideal je tak 1mm zapustit
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrik25 ved prave pozeral som to.Preto chcem vediet ked to necham tak aky to bude mst vplyv
Odpovedať
@tomas_chromek to netusim, nie som profik, sdk som si robil sam, tiez som mal origo bit, a vsetky boli cca milimeter pod urovnou prveho kartonu, ale ako bolo spomenute , dal by som extra skrutky a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas_chromek nieje to dobré . Skrutka by nemala pretrhnúť papier na vrchu dosky , ale nemá ani pretŕčať von . Poskrutkuj to správne a zlé diery pretmel .
Odpovedať
lukasko ok -robota hrrrrrrrr
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa pytam ake je riziko ked to necham takto
Odpovedať
@mgx nesúhlasím,takto to nemá vyzerať. Papier by nemal byť úplne pretrhnutý,lebo v takej hľbke to drží už len trocha sádry.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dodok nečítal so všetko a teraz vidím,že niekto to už napísal. 😢
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok - suhlasim, idealny stav to nie je. Ale vsak nie je problem doplnit skrutky v medzerach tak, aby bol papier neroztrhnuty.
Odpovedať
@mgx najskôr v dvoch príspevkoch tvrdíš, že presne takto to má vyzerať. A teraz, že doplniť nie je problém. Prosím neprispievaj, keď o tom nemáš tušenie. už to tu napísali viacerí, nie je to správne. Určite prerobiť/doplniť nové šróby tak ako majú byť. SDK nedrží poriadne, keď je šrob v polke dosky.
Odpovedať
Doplniť sruby tak ako majú byť a zober si nadstavec original aby sa to zas nestalo
Odpovedať
https://images-madmat-cdn.rshop.sk/de...
Odpovedať
@podko nič vážne sa nedeje ak sem tam šroub takto ujde...stane sa.... aj sám zakladateľ témy písal že iba niektoré sú takto.
Odpovedať
Profilova fotka
@podko - neviem kolko SDK si namontoval ty, ze tu frajeris :). Ak aspon par dosiek, tak vies ze parkrat sa to stane kazdemu, ze skrutka skratka zalezie do SDK, ale nikto z toho nerobi katastrofu. Ak veris tomu, ze nosnu funkciu plni papier, tak ver ze tomu tak nie je. Skratka skrutku zalozim o 10cm vedla a dovi. Za druhe panko napisal, ze SDK drzia, takze ak nevies citat, tiez neprispievaj :). Budeme 2ja :)
Odpovedať
@mgx niekto sem dá foto, kde vidno 3 šroby a všetky 3 sú typickým príkladom ako sa to nemá robiť a ty na to napíšeš citujem: takto to ma presne vyzerat. Ak si stále myslíš, že si odpovedal správne nemáme sa o čom baviť. A nebudeme to tu spamovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@podko mas pravdu, suhlasim :).
Odpovedať
@mgx takto to ma presne vyzerat? to snad nemyslis vazne...
Odpovedať
@mgx aha, ako tak citam dalsie prispevky, tak myslis...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan - nie, opravim sa. Na povodnej fotke som nevidel ze srub presiel az do kartonu, videl som ze skratka skrutka je zadrbnuta do papiera, ale to ze ho pretrhla som si nevsimol. Mea culpa, ale na moju obranu zasa poviem ze mam 4ky dioptrie, takze poprosim o trosku zlutovania. Na druhej strane, ako dovod na to, ze doska spadne to nevidim. Na slovensku je takto priskrutkovanych milion skrutiek a samozrejme, ich nosnost nie je 100% ale 50% (a mozno menej), ale zasa, ziadna platna nedrzi na jednej skrutke. Takze, opravujem sa: ANO, nema to takto byt a to co som napisal nie je OK :). Z mojej strany povazujem za vybavene, prajem pekny den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?