Obyčajné krokvové závesy na šikmej streche

Dobrý večer. Poprosím skúsených o radu. Unesú obyčajné nespevnené krokvové závesy protipožiarny sadrokartón 12.5mm ? Pod krokvy spustené na 180mm vatu, rozteč medzi závesmi 45cm. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomtom25:

Dobrý večer. Poprosím skúsených o radu. Unesú oby…
@tomtom25 unesu... Ale uz sa nepouziva paropriepustna folia a nenechava sa medzera medzi pohladovu vrstvu a parozabranu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@tomtom25 unesu... Ale uz sa nepouziva paropriepu…
@minoo neviem či som Vám dobre porozumel...paropriepustnú myslíte tú čo je medzi záklopom a strešnou krytinou a medzera bude aj medzi parozábranou a sadrokartónom.
Odpovedať

@minoo neviem či som Vám dobre porozumel...paropr…
@tomtom25 kludne mi tykaj, vacsinou som videl difuznu foliu nad zateplenim, na folii kontralaty na vytvorenie prevetravanej medzery a az na nich zaklop... Alebo potom uplne naopak, ze zaklop na nom parozabrana, zateplenie, difuzna, kontralaty atd... Ale to bola len taka odbocka, to uz je nepodstatne... Inak ako spravis medzeru medzi parozabranou a sadracom, ked uz tam mas cd-cka? A ud na stene naschval nemas?
Odpovedať
Ja mám fóliu na záklope. Medzeru takto: https://www.isover.sk/aplikacne-postu... Ud-čka až keď vyrovnám strop cd-čkami ktoré pôjdu krížom pod tie ktoré tam už sú. Tak ako to má isover v návode.
Odpovedať
Profilova fotka

Ja mám fóliu na záklope. Medzeru takto: https://w…
@tomtom25 si si istý, že to robíš podľa Isover návodu? Klikol som na ten postup a prvý bod je UD profil, ktorý evidentne nemáš.
Odpovedať

Ja mám fóliu na záklope. Medzeru takto: https://w…
@tomtom25 aha, toto vyzera fajn... V podstate ta prva vrstva cd nahradza priecny rost, co sa robieval tiez... Lebo vacsinou som videl capnut takto na cd parozabranu, cez nu rezat elektriku, dofacovat to paskou a potom prepichat sadroskrutkami... Ale teda pouzil by som tie pevnejsie strmene potom ako oni (na druhy rost), nie take makke perforovane priame zavesy, aby sa ti to cele nevyklalo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@tomtom25 si si istý, že to robíš podľa Isover ná…
@gadefox nemyslím že toto by mohol byť problém. Ud profil budem dávať spolu s priečnym roštom.
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox nemyslím že toto by mohol byť problém. U…
@tomtom25 otázka znela, či naozaj dodržiavaš nejaký technologický postup alebo si si z každého vyzobal, čo sa ti hodí ("fóliu netreba, bo je inde; UD netreba, bo [dosaď si]"). Ak nie, musíš počítať s potenciálnymi problémami, ktoré holt neodhadneš dopredu. Ak áno, výrobca ti garantuje, že to bude na 100% fungovať..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@tomtom25 aha, toto vyzera fajn... V podstate ta …
@minoo áno kvôli tej parozábrane to takto robím.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@tomtom25 otázka znela, či naozaj dodržiavaš neja…
@gadefox fólia je tam kde má byť aj Ud-čka budú tam kde majú byť. Keď ich namontujem aj posledné na funkčnosť strechy to nemá vplyv.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?