Fukana alebo striekana pena

Chcem od vas radu.Mate niekto skusenost s fukanou izolaciou a chytrou penou.rozmyslam ktoru si dat nastriekat na strop v bungalove.A ktora je lepsia a vyhodnejsia.Za kazdu radu dakujem.
Odpovedať
striekana izolacia je podla mna cista chemia a je to aj o dost drahsie ako fukana celuloza. som za fukanu celulozu,prirodny material,hotovo za 1 den. v pripade zaujmu dam aj kontakt na spolahlivu firmu.
Odpovedať
@petka456 V pondelok mi budú robiť striekanú penu. Ja som sa rozhodol pre to, aj keď je to o niečo drahšie.
Odpovedať
@chrobak7 O nieco? Neblazni, ak sa bavime o "tvrdej pene", tak ta je asi tak 2x drahsia od celulozy. A pozor na to, vacsina ti povie a vyfakturuje tvrdu penu ale dostanes nieco uplne ine. Jo a vacsina striekacov peny tvrdi, ze ich materialu staci iba polovica oproti ostatnym izolaciam, ale ked si pozries aky ma tepelny odpor, tak aj sedliackym rozumom zistis ze je to tiez riadna sprostost.
Odpovedať
@janka57 Poprosim ta o kontakt .A kolko ti fukali a kolko si platila.Ja by som sa s nimi spojila a by sa mi prisli pozriet na stavbu ale neviem od kial su.Ja som zo Ziliny.diky.
Odpovedať
@danculd Ale malo kto si dava na plafon tu tvrdu penu lebo je to moc drahe.Vecsinou si to davaju na podlahu alebo bazeny zaklady a tak dalej.Ale na strop si davaju tu mekku penu.Aj ja by som si asi len tu dala.A v tej celuloze neni sami bordel lebo ani neviem presne z coho sa to sklada.Niekto povie ze to fukaju namrveny polystyren iny molitan tak uz ani neviem komu mam verit.Ale ma prist chlapik sa my pozriet na stavbu a ja sa ho popytam a ci nosi aj vzorku tak to uvidim.A ty by si my co odporucal okrem vaty.
Odpovedať
@petka456 fukana celuloza je vzdy len jedno a to iste - zjednodusene je to najma bunicina, stary papier Obrovsku vyhodu oproti mineralnej vlne vidim vo fazovom posuve prechodu tepla a tiez v tom, ze celuloza nie je az tak oblubena u zvierat (urcite u kun). Fukana PUR pena nie je tak oblubena u ekologicky zmyslajucich ludi.
Odpovedať
@petka456 Podobny typom sa treba vyhnut, ak to ide, lebo su vyrazne drahsie, ako obycajna izolacia v rolkach. Ale fukat sa da vselico, nielen celuloza. My sme dali fukany Nobasil. Fuka sa aj sklena vata, aj drevne vlakno. Striekana je najdrahsia, to nema vobec ze zmysel davat.
Odpovedať
@petka456 fuka sa celuloza /climatizer plus/, drevovlakno /steicozell/, a mineralna vlna /nobasil/. celuloza a drevovlakno su napustane proti hlodavcom a ohnu, vyrazne chrania pred prehrievanim, nobasil nepoznam
Odpovedať
Striekaná izolácia je drahšia ako už bolo vyššie povedané. Ja osobne mám celulózu. Mám ju z dôvodu, že mám väzníkový krov. Ak nemáte väzníkový krov tak by som určite použil klasickú minerálnu vlnu, ktorá je lacnejšia.
Odpovedať
Ahoj, jednoznačne fúkaná izolácia. My sme dávali asi pred rokom drevovlákno a je to super. Za cca 2 hodiny bola izolacia bungalovu cca 100m2 hotova. V lete sa strop tak velmi neprehrieva, v zime drzi teplo... A cena je takmer taka ista, ako celuloza. Nevyslo to o moc drahsie ako nobasil.
Odpovedať
@petka456 Cenovo výhodnejšia je určite fúkaná. Ak vybrať medzi fúkanými, tak drevovlákno.
Odpovedať
@danculd JA viem, čo je tvrdá a mäkká pena. Do strechy sa dáva mäkká pena. A tú mám aj nacenenú. Kto sa rozhodne pre striekanú izoláciu, tak neporovnáva cenu striekanej pur peny a minerálnej vlny. Ja som sa rozhodol pre striekanú penu. Nikoho nepresviedčam, aby si to tiež dal. Je to len moje rozhodnutie, že do toho idem. Viem, čo ma to bude stáť. Nie je to lacné, to netvrdím. Ale ani brutálne drahé to nie je. Ani auto si nekúpiš to najlacnejšie na trhu. Aj podlahové kúrenie je drahšie ako radiátory a predsa si to ľudia dávajú. Ale niektorí budú už len z princípu odporcovia tohto systému. Každý nech si dá čo chce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 Podlahove kurenie je naopak ovela lacnejsie ako radiatory! No, porovnavat izolaciu a auto je trochu "uletene". Akakolvek izolacia ti urobi v zime uplne rovnaku sluzbu, bez ohladu na to z coho je vyrobena. Ci ty hned vies, ked prides do neajkeho domu aku izolaciu maju v strope? Silno pochybujem.
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak fukany polystyren ?
Odpovedať
@jblaze A ten polystyren tiez fukaju a ake ma vyhody a kolko stoji.
Odpovedať
Skus neaku fabriku alebo firmu na spracovanie polystyrenu,kde ho vyrabaju popripade recykluju a drvia,kedze sa jedna o recyklat cena je tiez dobra ale nepoviem ti ju musis sa dohodnut na konkretnom mieste a izolaciu tam potom zvrchu nasypes.popripade zakryjes 5cm vlnou aby to nelietalo.Ja som daval takto drveny PIR.
Odpovedať
Ked sa uz clovek rozhodne pre fukanu,tak co konkretne je naj.?Celuloza...sklo-mineralna izolacia alebo drevovlakno?Mame jednoduchu stropnu konstrukciu,kliestiny dvojmo sa krizuju,kazda 18 cm vyska,zo spodu pojde parozabrana a nato sadros.alebo si priplatit a dat striekanu izolaciu? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 da sa zohnat o d 15Eur m3 a vies si ho nafukat aj sama napr pomocou fenu na vlasy a kablovej chranicky :) ale robia to aj firmy, vyhoda je len to ze je lacny, ale ked rozmyslate na hrubkou 35 cm tak to radsej vatu polystyrene by som daval vo vecsich hrubkach
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@janka57 fukana celuloza? pozri si co to obsahuje... proti vlhkosti, proti plesniam atd. keby ludia pozerali aj na svoje zdravie, tak taky humus si do domu nedaju napr. "Kyselina boritá byla agenturou ECHA zařazena na seznam látek vzbuzujících mimořádné obavy, a to jako látka toxická pro reprodukci."
Odpovedať
@dorwin My sme si dali chytru penu a zatial spokojnost.Uvidime casom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?