Zúženie vetracej stúpačky v panelákovej kuchyni

Ahojte, byvame v panelaku na 7.poschodi z 8 a snazime sa nejako vyriesit vetraciu stupacku v kuchyni. Nemozme ju zrusit kedze susedia pod nami ju vyuzivaju, ale chceli by sme ju aspon nejako zuzit.Momentalne ma skoro 60 cm a nam by pomohlo zmensit ju na tych 40 cm. Pokusili sme sa odfotit vnutro sachty a na fotkach vidno ze pri hornych susedoch je sachta zuzena (fotka c.1: pohlad dole; fotka c.2.: pohlad hore). Neviete ci by nejako ovplyvnilo tah keby sme ju zmensili uz u nas? Ma s tym niekto skusenost ci je to mozne?
Odpovedať
Stupacka sa da zmensit, (zuzit otvor), tak, ze sa povodna terajsia rura uplne odstrani a dodate si tam novu, uzsiu a tu napojite. Neni problem dat vyrobit takuto ruru na mieru z pozinkovaneho plechu. Nemaj obavy o ten prietok vzduchu, ak zuzis ruru z 60cm na 40cm, tak to neni nic strasne. Ine je, kedy si to zuzila mozno na 10 cm, tak by to mohol byt problem. Navyse ten vzduch je len odpadovy z kuchyn, takze tam neni taky napor aby to nestihalo odsavat prec.
Odpovedať
kebi boli diery nad sebou, dobre ale ak na opacnej strane mozeto znizit tah
Odpovedať
@vrajmantak No nastastie to vychadza tak ze by boli nad sebou
Odpovedať
@dwight888 Dakujem. Tak to si ma naozaj potesil. Nam fakt pomoze to zmensenie aj na 40 cm. A nahodou nejakeho sikovneho klampiara v okoli BA nepoznas? :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?