Zdvihnutie balkónových dverí

Čaute, vedel by mi niekto poradiť ako zdvinúť tieto balkónové dvere? Trochu nám padli a akosi tam chýba ten typický imbus z vrchu pántu. 😁 Prvá fotka je vrchný pánt.
Odpovedať
@polotrol Nie každý pánt sa nastavuje imbusákom. Videl som také, ktoré mali dole matku. Aj na druhej fotke vidím trochu takú ozubenú matku. Skús, či s tým ide točiť. Možno budeš potrebovať nejaké kliešte alebo nejaký kľúč. Dvíhať by sa malo točením proti smeru hod. ručičiek.
Odpovedať
Profilova fotka
Tou matkou ozubenou to pridvihnes ako pise @chrobak7 Ale ako vidim v akom stave su panty tak pred tym to strekni VDckom a nechaj posobit. Radsej 2x strekni😅
Odpovedať
Takze ta matka na prvej fotke? A aky kluc/naradie pouzit? 😁
Odpovedať
@wolodymyr @chorbak7 skusim to trochu ocistit ten spodny pant (teda druha fotka), ale je tam dost zly pristup neviem ako sa k tej matke dostanem.
Odpovedať
Dvere pootvoriť, zapáčiť zospodu aby sa nadlahčili a koliečkom točiť pomocou kombinačiek- najlepšie špicatých...
Odpovedať
Este som si vsimol, ze je tam mozno nejaky iny otocny mechanizmus z boku dole vid foto.
Odpovedať
@polotrol No veď to je tá "zubatá" matka. Ňou nastavuješ výšku. Horizontálne okno nastavuješ tou skrutkou, čo je pod matkou vodorovne. Tam potrebuješ asi kombinačky, alebo nejaký malý hasák. Klasickým hasákom sa tam asi nedostaneš. Prípadne vyves krídlo okna, potom bude lepší prístup k oske, na ktorej je zavesené krídlo okna.
Odpovedať
Profilova fotka
@polotrol je na to kluc v tvare pismena J ako kedysi na bicykel na krkr riadenia
Odpovedať
Budem to musiet asi vyvesit je tam zly pristup. Dakujem za rady
Odpovedať
Robím okná 21 rokov a viem čo píšem. Ak dvere pridvihneš pajsrom alebo latkou,podloženou napr. kúskom dreva tak to pôjde možno aj prstami. Určite kombinačkami síce po malých štvrť otáčkach ale to je minúta práce... Ak ich zvesíš je možné, že bude treba nastaviť všetko nanovo.
Odpovedať
@dodok islo to lahko, diky za radu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od dodok:

Robím okná 21 rokov a viem čo píšem. Ak dvere pri…
@dodok vdaka za tuto radu. islo to hladko :)
Odpovedať
Niekedy to je na nezaplatenie.... Majú to aj v Lidli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?