Zateplenie storpu v byte

Ahojte, chcem sa opýtať, či tu niekto riešil zateplenie stropov v byte na prvom poschodí (pod nami sú len pivnice zarovno s terénom) buď znížením stropov sádrokartónom a vyplnením sklenou vatou alebo "naplácaním" styroduru hrúbky 5cm na strop a presieťkovaním. Ide mi o praktické skúsenosti, či táto úprava pomohla zvýšiť tepelný komfort v byte a znížiť prestup tepla cez betónovú podlahu ku susedom nadomnou. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Myslel som samozrejme stropu :)
Odpovedať
@pablox tepelný komfort by ti značne zlepšilo, keby si 10cm EPS nalepil na strop pivnice pod sebou. Svokrovci majú obývačku nad garážou a svokor cez zimu sedával pred telkou v hrubých ponožkách a kapcoch aj keď v miestnosti bolo 24°C. Odkedy som na strop garáže nalepil 12 cm EPS, kapce na hohách nemal :-)
Odpovedať
To nad čím uvažuješ nemá logiku z finančného, tepelného a ani z estetického hľadiska.Navrhni na schôdzi správcovi, susedom, spoluvlastníkom, aby ste si zateplili strop pivníc a okrem vyriešenia tvojej tepelnej pohody v byte zvýšite úspory tepla v celom dome. Takto to môžeš mať navyše relatívne zadarmo. Bude to realizované z fondu opráv domu. Ak uvážiš, že strop pivnice nie je treba precízne dorovnať ako obývačku bude to za pár EUR. Ak by sa ľudia stavali na zadné vysvetli dopady úspor. Plácať na strop tvojho bytu akúkoľvek izoláciu v bytovom dome je mrhanie peňazí. Ak by ťa k tomu motivoval záujem nepustiť susedovi hore žiadne teplo buď si istý, že ono tam vystúpa stenami. :-) Fyziku v tomto smere nedobehneš.
Odpovedať
Ide o to, že neviem či sa plánuje zateplenie stropov pivníc, poslal som mail správkyni, ale pochybujem že sa dočkám kladnej odpovede. Ono by mi bodli skôr reálne skúsenosti niekoho, kto to skúšal a ako to dopadlo. Čo som sa bavil s ľudmi, niekomu to pomohlo, iný tvrdí, že je to blbosť.Ak budem znižovať strop sádrokartónom (chcem tade poťahať elektriku) tak už by som tam dal rovno sklenú vatu. Ak to nemá mať žiaden efekt a len prídem o peniaze, spravím to bez vaty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?