Zápach v zrekonštruovanej panelákovej kúpeľni

mame cerstvo zrekonstruovanu kupelnu v panelaku, v byte zatial nebyvame a v kupelni je neprijemny pach. Vsetko je tam nove-sanita, vodoinstalacia,...poradte pls, cim to moze byt. Mame tam vanu, odtok sme dali na opacnu stranu kupelne ako bol povodne, vodar sice z toho nadseny nebol ale povedal, ze sa to bude dat urobit....
Odpovedať
este dodam, ze umyvadlovy sifon mame taky ohybny plastovy, tzv. husi krk, moze byt problem v nom?
Odpovedať
Profilova fotka
Je mozne ze zapach ide z potrubia. Nalejte do sifonov vodu.V sifone musi byt voda ktora funguje ako pachova uzavierka.
Odpovedať
@madein1974 nerozumiem celkom, ved voda by tam mala byt, ci nie? Rekonstrukcia prebehla pred dvoma mesiacmi, zapachat do zacalo asi po troch tyzdnoch. Obcas do toho bytu chodime a pustame aj vodu, zeby to bolo malo a vyparila sa? To mi vobec nenapadlo. Tiez su tam aj stare stupacky a byt je na poslednom poschodi, ale uz si nepamatam, ci to tam zapachalo aj pred prerabkou.
Odpovedať
@jaroe ano, voda sa casom zo sifonov odpari a potom sa vam cez prazdne sifony dostava do bytu zapach z odpadovych rur panelaku. nerobte si z toho tazku hlavu. ked tam budete byvat a budete pravidelne pouzivat umyvadlo aj vanu, bude vzdy v sifonoch dostatok vody. @madein1974 vam dobre vysvetlil, ze voda v sifone funguje ako pachova uzavierka. podla mojich skusenosti v byte, staci ze v jednej z kupelni tyzden nepouzijeme sprchovy kut a zacne to odtial smrdiet. potom napustam vodu :-) dufam, ze z tohto obazku vam bude princip sifonu ako pachovej uzavierky jasny. preto je to zatocene. http://upload.wikimedia.org/wikipedia...
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroe druha vec možu biť omočené steny z ytongu alebo z porfixu od majstrov!!! ktorý rekonštr. prevadzali.
Odpovedať
@jaroe , nám takto tiež páchlo v technickej, kým sme nezistili že to je ventilu na práčku, keď sme ho uzavreli tak bolo po probléme... teraz už je práčka nainštalovaná takže je to v pohode... takže keď budete dopušťať vodu do sifonov tak treba "ovoniať " aj privod vody k pračke ak ju ešte nemáte namontovanú..
Odpovedať
@dedian dakujem za tip, ovoniam :-) @skalko1601 to dufam nie. Ako to zistim?
Odpovedať
Profilova fotka
via c menej to byvá v rohoch, mali sme taky prípad tak sme musili vyrezať ytong premočený a zn ova domurovať atď. nič prijemné,nedalo sa to odstraniť ani savom,čo sme si mysleli že to pojde,dali sme tam 2celé flašky a po tyždni zase,až po vyrezaní bol už pokoj.
Odpovedať
@skalko1601 strašné
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako radia napustiť sifóny vodou aj práčkový a guličky !ak máte.Jedna z vážnych príčin, ktorá nebola v diskusii spomenutá (a býva to hlavne ,alebo len vo vrchných bytoch) je nesprávne ,alebo zle neodborne , vôbec nenamontované odvetranie kanalizácie.Toto je veľký problém a bohužiaľ býva dosť častý.Dá sa to zistiť tak ,že napustíte sifóny vodou a spláchnete WC(ak je to tento problém tak bude v sifónoch počuť zvuk ,ako žblnkanie nasávanie vzduchu) niekedy to robí aj vtedy ak spláchnu WC susedia pod vami alebo silný vietor.Dá sa to riešiť ,ale v takom prípade to záleží od veľa faktorov. Taktiež môžu byť zle utesnené kanalizácie ,alebo môže pach prichádzať cez stúpačku od susedov.V takom prípade sa to dá väčšinou utesniť pur penou.
Odpovedať
@antonmesaros @jozef_k @skalko1601 ahojte, zda sa ze sa vyznate preto by som vas tiez velmi rada poprosila o radu. moj problem suvisi s touto temou. Priserne nam zapachaju odtoky (sifony). Byvame v byte na vrchnom poschodi, v starom tehlovom dome. Byt je v nadstavbe (3.posch). presne ako pisete: ak napustítm sifóny vodou a splachnem WC počuť zvuk ,ako žblnkanie nasávanie vzduch. Mam pocit ze zapach sa siri aj pri zmene pocasia - hlavne ked prsi a meni sa tlak mame v celom byte priserny zapach - aj v kupelni, aj v kuchyni. riesila som to doteraz tak ze som vzdy zapchala odtoky v umyvadlach a vani stuplom. tiez som lepiacou paskou prelepila bezpecnostny ci vetraci otvor ktory je v umyvadle aj vani (neviem ako ten otovor mam nazvat, ale asi viete co myslim -mala diera asi ako 2eurovka). zapach byva tak intenzivny ze nam cely byt smrdi hnilobou. neviem ako to riesit. sifony som vycistila granulovanym Sifom, co robievam aj preventivne raz za 2 mesiace. zhodou okolnosti ideme v lete rekonstruovat kupelnu. prosim vas, vedeli by ste mi poradit co presne treba tou pur penou utesnit? ja sa to budem snazit robotnikom vysvetlit, len nechcem posobit ako hotentot ktory chce nieco opravit ale nevie co presne. dakujem za akukolvek radu ;-)
Odpovedať
@lovesista ako pisal @antonmesaros, moze byt problem v tom odvetrani kanalizacie. urcite by som tento problem so smradom spomenul ludom co vam to budu rekonstruovat. co sa tyka pripadneho smradu zo stupacky susedov, ide len o to, ze v stupacke ako prechadza odpadova rura smerom nadol dierou v paneli, moze byt okolo rury neutesneny priestor. to treba len vypenit. ak by bol problem smradu od susedov, touto dierov by smrad siel nahor k vam. no moj osobny nazor je, ze to bude asi tym neexistujucim alebo nefunkcnym odvetranim kedze je to ako spominate stary dom. zvyknu byt s tym odvetranim problemy aj vtedy, ak sa tam dostanu a zahniezdia holuby. jednoducho to svojim hniezdom, perim a trusom upchaju a nefunguje to. urcite by bolo dobre to skontrolovat, teda kontaktovat spravcu domu nech to preveri.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lovesista može tam biť viac pričín,ťažko takto povedať,jednák možu biť špatné sifony,zdruhej straný nemusí biť urobené odvetranie odpadov na streche,potom to sposobuje že voda urobí tlak vzduchu ktorý spetne vytvorí tlak a bublinu vzduchovu ktorá vám cez sífon prenikne do kupelne alebo kuch.
Odpovedať
Profilova fotka
@lovesista Máte presne ten problém o ktorom som písal.Väčšinou sa v takýchto prípadoch jedná o upchatú odvetrávaciu rúru.Toto by mal riešiť správca bytovky .Niekedy to býva banalita tak, ako písal jozef .Ak by ste nepochodili u správcu tak sa to väčšinou dá riešiť namontovaním podvzdušňovacieho(privzdušňovacieho) ventilu na odpadovú rúru pri WC mise ,alebo na kuchynský sifón .Záležitosť za 10-20 €.Dá sa to kúpiť v Baumaxoch,Hornbachu .....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@antonmesaros Mám presne ten istý problém v paneláku, bývam úplne hore na 6. posch. Nahlásil som problém správcovi ale dosť pochybujem že uspejem, už som to skúšal dávnejšie. Keď spláchneme u nás alebo susedia pod nami, tak v sprchovom žľabe v kúpelni počuť žblnkanie - nasávanie vzduchu - ako zistiť, či potrebujem privzdušňovací alebo podvzdušňovací ventil? Ako ho namontujem na WC rúru, treba tam namontovať odpadovú odbočku - takéto niečo? http://www.feer.sk/userfiles/kan13-02... Ďakujem veľmi pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?