Vysoka spotreba teplej vody

Profilova fotka
Dobry den.. Vie mi niekto poradit? Rodicia byvaju samy v 3 izb.byte. Ide o to, ze od zac.tohto roka maju spotrebu teplej vody 67 kubikov co je podla mna strasne vela. My s manzelom a 2 detmi mame 25 kubikov teplej vody. Nemaju umyvacku riadu, ale zas ani vela nevaria kedze mama sa stravuje v robote, takze ani riadov vela neumyvaju.. sprchuju sa normalne, pracka taha studenu vodu.... Studenej vody maju dokonca menej ( neviem presne) . Ale proste nemozu mat taku spotrebu vody. Neviete kde moze byt chyba? Na koho sa maju obratit? Od januara do 13.6 mali 50 kubikov vody, 13.6 im menili merace a maju 17 kubikov do dnes.
Odpovedať
ahoj, my sme 4 clenna rodina ( 2 male deti) a mame rocne cca 25 kubikov teplej vody na byte. Nemohol tam byt nejaky unik, alebo chybny merac? Teraz to podla tvojich udajov vychadza od 13.6. cca 5,6 kubikov mesacne, co mi pride tiez vela. Bola si sa tam na to pozriet, ci ti nieco nepadlo do oka? myslim nejaku chybu, unik, mozno nejake nevedome plytvanie tvojich rodicov? Alebo vyskusat odpustit vodu z kohutika do napriklad bandasky a porovnat objem s tym, co ti ukazuje merac v stupacke.
Odpovedať
Keď majú vysokú spotrebu aj na novom meraci, tak to nie je chyba merania. Niekde musí ta voda vytiect cez kohútiky. Keby mali také obrovské úniky, tak to by už všetci susedia boli dávno vytopeni a aj u rodičov by muselo byt mokro. Treba sa zamerať na ich rituály a spôsoby minania vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@miselito bola som pozriet, voda neunika nikde, skusali sme napustat 10l vedro a priblizne tolko aj merac napocital.. Mama je do 3 v praci, oco je doma sam - on co sa naranajkuje a umyje po sebe riad.. Na obedy mama chodi v robote a doma ked navaria nieco tak na 2-3 dni. Vodu na varenie pouzivaju studenu. Sprchuju sa normalne - mama kazdy vecer aj to narychlo, lebo uz sa aj boji pustat vodu.. Oco ani tolko.. Tu som nasla vyuctovanie za min.rok- do juna boli 5ti lebo tam byvala este sestra s muzom a dcerou. A to mali 141m3. Aj tak vela... Ten merac im davali v juni novy, lebo mysleli ci nie je pokazeny...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 keby im niekde unikala tak by sa netocili vkuse tie koliesla na meraci? Ved merace im ukazuju taku spotrebu.. Neviem co to moze byt, tak sa pytam co nema niekto skusenost..
Odpovedať
@jana86 taká haluz mi napadla, nemôžu mať wc pripojené na teplú vodu?
Odpovedať
@jana86 17 kubíkov za 3 mesiace, to je v priemere takmer 8 litrov teplej vody každú hodinu nonstop 🤔 .....by som vypla všetku vodu v byte (teda nepoužila ju), odpísala stav, počkala hodinu a znova odpísala stav.
Odpovedať
Ved nech nepouzivaju 12 hodin napr teplu vodu a nech si spravia odpocet.
Odpovedať
@zltalienka tiež má to napadlo, že na jeden deň všetko vypnúť a nepoužívať vodu vôbec, nech idú niekam na návštevu na celý deň. Ráno opísať stav merača, najlepšie odfotiť a večer znova. A uvidíte čo zistíte. Prípadne opisovať - fotiť merač každý deň a priebežne vyhodnocovať.
Odpovedať
@jana86 áno, máš pravdu.
Odpovedať
@jana86 vyskúšať všetky batérie postupne - dať napríklad kýbel do umývadla a pozrieť či sa pri púšťaní teplej točí vodomer TV a o koľko. Potom taký istý objem spraviť na studenej. Taktiež spláchnuť a odčítať. Umývačku a práčku tiež skontrolovať. Potom vyskúšať ešte to, že nepoužívať vodu určitý čas a skontrolovať či sa točí alebo nie. Taktiež si zapisovať denné stavy o tom istom čase a keby sa podarí tak aj zapísať čo sa používalo v ten deň. Toto je dosť vysoká spotreba a nový vodomer to nevyriešil, takže to musí byť niekde na trase.
Odpovedať
skúsil by som porovnať tlaky teplej a studenej, lebo ak je vyšší teplej prejde do studenej, merač nemeria vodu ktorá ide opačne
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu prepac, ale nechapem 🤦‍♀️🤦‍♀️ Pri studenej by mal byt vyssi tlak? Ako by mala ist opacne?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jana86 tlaky by mali byť porovnateľné , tento jav môže nastáť len pri pákovej batérii tam sa mieša teplá zo studenou a len vtedy ked vyteká voda, no tam vám vyteká nonstop 8l/hod , to akoby by boli na to napojený viacerí, ak je správny vodomer
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?