To naše teplo bytové.

Doporučujem vypočuť si reláciu do 37.min. a diškurujme ]-( https://www.youtube.com/watch?v=aFxLp...
Odpovedať
Pekna sprostost, ako ked hladas informacie na youtube. Vymenicka :D:D
Odpovedať
@lubs382 nie je to blbost. Bohuzial, je to vsetko presne tak, ako sa tam hovori.
Odpovedať
@lubs382 Už mudruješ a vypočul si si to celé? Podľa teba sú na youtube iba sprostosti? Nemôže tam byť aj kvalitná relácia?
Odpovedať
Podla hesla niejeto pravda ale mohla by byt. Nechce sa mi tu diskutovat lebo to nema zmysel a niekto nieco vidi iba povrchne. Staci si zadat do guugla a overit si spominane fakty. http://www.asb.sk/tzb/vykurovanie/vla... Podmienky skončenia odberu tepla (1) Odberateľ môže skončiť odber tepla na základe zákona alebo dohodou. (2) Skončiť odber tepla na základe zákona možno, ak a) dodávateľ tepla bez predchádzajúcej dohody s odberateľom a konečným spotrebiteľom zmení teplonosnú látku, b) dodávateľ tepla ani po predchádzajúcej písomnej výzve odberateľa alebo konečného spotrebiteľa neodstráni nedostatky v kvalite, množstve a v spoľahlivosti dodávok tepla alebo neplní podstatné náležitosti zmluvy o dodávke a odbere tepla, najmä parametre teplonosnej látky a hospodárnosť dodávky tepla. (3) Skončiť odber tepla môže odberateľ aj dohodou s dodávateľom, ak odberateľ uhradí dodávateľovi ekonomicky oprávnené náklady vyvolané odpojením odberateľa od sústavy tepelných zariadení dodávateľa. Ak dodávateľ tepla vo svojej dodávke tepla dodáva viac ako 10 % a menej ako 60 % tepla vyrobeného z obnoviteľných zdrojov energie, odberateľ tepla môže skončiť odber tepla len vtedy, ak zabezpečí dodávku tepla vyrobeného z obnoviteľných zdrojov energie v podiele o 20 % vyššom ako má súčasný dodávateľ tepla. Ak dodávateľ tepla vo svojej dodávke tepla dodáva viac ako 60 % tepla vyrobeného z obnoviteľných zdrojov energie, odberateľ tepla môže skončiť odber tepla len vtedy, ak zabezpečí celú dodávku tepla, vyrobeného z obnoviteľných zdrojov energie s výnimkou tepla, ktoré vzniká pri zapálení obnoviteľného zdroja energie fosílnym palivom. (4) Rozsah ekonomicky oprávnených nákladov vyvolaných odpojením sa odberateľa alebo konečného spotrebiteľa od sústavy tepelných zariadení dodávateľa a spôsob ich výpočtu ustanoví všeobecne záväzný právny predpis, ktorý vydá úrad.3)
Odpovedať
@lubs382 a co si protirecilo v tom rozhovore? To najdolezitejsie je, ze ak ma nejaky vyrobca tepla obnovitelne zdroje, tak sa nemozes odpojit a zriadit plynovy kotol. Pretoze plyn nie je obnovitelny zdroj. nemal by si pouzivat len google ale aj citat s porozumenim. A aj pocuvat s porozumenim. Predstav si situaciu, ze mesto prenajme teplene hospodarstvo firme X s.r.o. Ta je regulovana URSO. Udrzba je opravneny naklad. Firma X s.r.o. si objenda udrzbu u firmy Y s.r.o., ktora jej bude vykonavat udrzbu za premrztenu cenu (kludne aj s marzou 500%). Vsetky tieto naklady su opravnene. A teraz pointa - firma X s.r.o. a firma Y s.r.o. ma rovnakeho majitela.
Odpovedať
veľa vecí a dobre opísal ten pán ale že sa nedá odpojiť od roku 2004 je blbosť problém je cca posledné 3-4 roky sú na odpojenie pravidlá pravidlá @lubs382 tu časť hodil ...aj keď je to tak že v podstate hlavne čím väčšia tepláreň tým väčší problém sa odpojiť od centrálneho zdroja zákony im hrajú prím lebo lobing funguje a vždy sa nájde niekto kto vsunie nenápadnú vetičku do vyhlášky či zákona a majú ľudia smolu ... u nás ľudia využili cca8 rokov dozadu kým boli vyhlášky a zákony miernejšie sa postupne začali odpájať samozrejme nešlo to ľahko a pokuty vysoké no trištvrte sídliska má vlastné kotolne my máme už 5 rokov vlastnú kotolňu nás tepláreň dokonca moc nebuzerovala boli radi že sa nás zbavia a odpadne im oprava za ťažké prachy lebo na danej vetve sme boli posledný a niekde bola porucha ... bohužiaľ teraz sú zákony čoraz horšie je to tak ako to je ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?