SUSEDIA

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať - aj keď tém tu je na otrasných susedov veľa, či náhodou neviete ako si vybojovať pokoj vo svojom byte. Kúpili sme byt, kde nad nami majú deti. To čo tam zažívame každý deň - je neúnosne. Nejdem sa viac nateraz rozpisovať len ma zaujíma AKÉ MÁME MOŽNOSTI. či len sťažnosť na lampáreň 😄 prípadne ak sa niekto naozaj hlboko vyzná, napíšem mu všetko čo sme si už s nimi zažili. Budeme vďačný za každú radu. Ďakujeme.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@dalibor89 to je všetk relatívne, počkajte pár rokov, odrastú, bude tam ticho. Alebo nie, a potom sa treba odsťahovať Alebo radšej predtým. Práve preto som vždy býval na hornom podlaží, zatekajúcu strechu som riešil sám, ale susedov neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
toto je situacia, kde toho vela nevymyslis. to mozes jedine od susedov ziadat, aby si dieti ukludnili a unormalnili, nech nerobia tolko hluku. inak vela nezmozes. situacia, ktora je ozaj o susedskych vztahoch.
Odpovedať
Manžel matky detí sa hanbí ako pes a žena je na koni lebo vždy bude nad nami. Domovnik nepomohol a tak ma zaujíma, či sa dá niekde ešte dalej nejaká sťažnosť alebo len fakt čakať kým budú mať aspoň 18 a skludnia sa. To že mi celý deň trieskajú nad hlavou,okej, už sa snažím neriešiť ale včase nočného kludu už mám fakt dosť. Chodíme do práce ako väčšina ľudí, okrem tejto pani na materskej ktorá očividne serie aj na deti tak sme unavení,no.
Odpovedať
@dalibor89 mám to podobne. Dupot a rachot keď sa jašia, až sa niekedy zľaknem. Ale zasa na druhú stranu radšej budem toto cez deň počúvať, ako mať nad sebou nejakého opilokšáka, čo bude po nociach otravovať s hudbou a zábavami. U teba keď je to aj cez nočný kľud tak to je dosť na prd. Keď dohovor nezaberá, tak by som pár krát poslal hliadku.
Odpovedať
@dalibor89 ... si na to možno spomenieš, keď budeš mať vlastné deti a budú behať po byte a robiť randál. Potom ti zaklope sused, čo býva pod tebou, či by si nemohol ukľudniť svoje potomstvo. V tom momente ti bude sused pripadať, ako marťan, čo chce od teba navigáciu domov.
Odpovedať
@benton len či nás hliadka nevysmeje. Prísť pravdepodobne musia, ale keď uvidia deti podľa mna sa to uzavrie.
Odpovedať
@chrobak7 tohto sa nebojím. Moje deti nejsú na verím vboha celý boži deň. A my sme tiež boli vychovavaní tak, že ak sme sa len snažili urobit hluk, dupot, rachot, boli sme okríknutí a tam to skončilo. Viac sme si nedovolili. Vedeli sme,že tam nebývame sami a že suseda sa bude hnevať. Tak to funguje aj u nás doma. Nikoho neobmedzujeme vo vlastnom byte. A to by som si želal aj v tom mojom.
Odpovedať
@dalibor89 Lepšie je počkať pár rokov, než deti podrastú (a zmúdrejú), než do niečijej 60-tky až ich prejde sexappeal... Kolega mal za susedov manželov, ktorí keď v spálni robili pravidelné "manželské povinnosti", vedeli to všetci ostatní susedia dookola. Nepomáhalo nič. Ani keď chlapi pri pive to povedali susedovi... ani keď niektoré ženy pri nákupoch to naznačili dotyčnej susedke,... jednoducho nič nezabralo! Ich odpoveď bola tipu: "To až tak počuť? A veď čo? Je to ľudské - vy to nerobíte?"... A bolo vybavené. Môj kamarát sa už odsťahoval, ostatní "trpia" radovanky susedovcov a počítajú roky do ich 60-tky. S nádejou, že v seniorskom veku im to prestane fungovať 😉
Odpovedať
@dalibor89 deti vidieť môžu, ale zároveň platí nočný kľud a na to budú upozornení.
Odpovedať
treba reprak a subik, smerom hore, potrapi to aj zvysok susedov ale aj ich na vikend potom prec ... samozrejme, na ups ... 😄 nevies si ani predstavit tu frustraciu toho suseda ked si mysli ze s tebou vy**** tym ze vyhodi poistky 😄
Odpovedať
my mame takeho suseda ale vedla DOMU,resp.ale opacne.My mame 5 deti a na dvore sa santia,oni maju jednu uz dospelu dceru.Minule im tam dcera sisky hadzala naspet z ich stromu,co nam to pada do dvora,no ma to odomna.Toto sa musim priznat,lebo xkrat poviem,ze som suseda videla,ako hadzal patik,co im tam nahodou padol,ked muz strihal zivy plot.Tak som sa nasrala,kedze robime nove betonove ploty,co sme chceli urobit najskor od inej susedy,ale ta tam ani nebyva takze ta strana este vklude pocka,tak sme zacali od tohto suseda na 2stranach,kedze su to 2strany okolo nich a budu zabetonovany 2m vysokym plotom,a dufam,ze aj ten plot ten hluk trosku zmensi. Alebo zadrel,ked ho muz strihal ten zivy plot,tak svokra vravi:ako pekne si ho ostrihal a ten sused:no asi ma krive oci.Tak som sa nasrala a na dalsi den cely plot so synom porezala a teraz sa krasne diva na nas,lebo ten ich ma asi 150cm.Och ja som tiez zla,ked ide o taketo veci. ja kolko razy pocujem deti v skolke ako sa hraju a to teda je velmi daleko,ale sme taka dolina,vsade same hory,lesy okolo.
Odpovedať
a ked sme na dvore a proste makame vsetcia ,popri tom sa rozpravame,aj deti do toho a uz zase suseda:este stale vrestia. a taketo debilne hlasky za tym ich plotikom maju stale,ja keby mozem by som tam dala aj 10m vysoky plot.no musia stacit 2,snad.
Odpovedať
Článok sa načítava...
alebo sme mali psa,a ten sused zase zadrel,ze NAS PES NAUCIL JEHO PSA STEKAT,nuz co k tomu dodat,ked raz budeme mat psa tak ho naucim kikirikat,mozno aj ten jeho pes sa to nauci.A takuto srandu mozte mat aj v dome,na dedine.
Odpovedať
@dalibor89 Taký je život v byte. My sme sa tiež preťahovali z domu do bytu. Za iných okolností by som do bytu nešiel ani za nič. Ale čo už. Nie je problém si na takéto pazvuky zvyknúť. My máme oproti bytu susedov, ktorí majú snáď 5 alebo 6 jorkšírov. Sem-tam je tam riadny hluk, niekedy dokonca celkom slušný smrad ide od nich na chodbu a do výťahu, keďže to venčia raz za uhorský rok, aj to po jednom. Niekde pod nami občas nejaká hudba, ale to len sem-tam, sem-tam niekto niečo prerába a to môže byť kľudne aj o nejaké 2 či 3 vchody ďalej, ale krásne sa to nesie. Proste taký je život v byte. @emilia25 Tak vieš, máš dosť detí, nie každý má na to nervy. Viem akí sme boli my, keď sme boli sopliaci, my sme boli 4 deti a niekedy to bolo dosť o nervy s nami. Ale sused mal božiu trpezlivosť. Aj my niekedy s ním. Ale inak sme si boli veľmi dobrí susedia navzájom. Keď bolo treba, pomáhali sme si. Ale ako píšeš, tiež vieš byť nepríjemná. Aspoň tak to vyznelo z toho čo tu píšeš. Netreba si hneď všetko brať a netreba byť príliš precitlivelý. A hlavne sa netreba nechať hneď vytočiť každou blbosťou. To, že niekto niečo povie, ešte neznamená, že musíš kvôli tomu hneď vypeniť. Možno už len tým, že sa neovládaš a vytočíš sa, mu robíš radosť. Proste sú aj takí susedia-fiškusi či potmehúdi.
Odpovedať
@pochabel tiez si tak myslim,druhy susedia su 2ja bratia a ti su uplne v pohode aj hriby nam daju,aj zeleninu,my zase podakujeme flaskou,co mame prave na tieto prilezitosti.A boli radi,ze prisli deti a ulicka zase ozije.Ale tento blb nas nemusi hned od zaciatku a to sme mali ,, len 3,, deti.ked sme kupili dom,bola som sa slusne predstavit,ze teda sme novi susedia,a on jediny zo vsetkych susedov mi zacal splietat,ze ako on sa narobil na svojom pidi domceku a ze to neni len tak z mesta prist na dedinu,kokos som sa na neho len zostala divat a vravim mu no ano ale muz je sikovny robil a zivil nas dlhe roky prave v stavebnictve takze si vie vsetko urobit sam,aj teraz tie ploty si robime sami.Tak za tych 10r sa nazbieraju rozne historky od tohto suseda,ale uz budu ploty tak snad ho nebudem uz pocut do kotolne z jeho obyvacky ako krici na psa,aby bol ticho.
Odpovedať
Horsie ako kriciace deti su pohnevany susedia. Neviem kolko maju rokov, ale v noci deti skratka placu a posledne co by som ako rodic chcel riesit je sused co nema pre to pochopenie. Opakujem, ze neviem kolko maju rokov, ale takeho suseda by som poslal 🙂 A uprimne, stuple do usi stoja euro. Ja som to riesil tak.
Odpovedať
Kúpiť si vysnívaný byt je ako dostať obľúbenú formu rakoviny.
Odpovedať
@pochabel este sme mu ukradli napad s pristreskom na auta,teda my mame na 2,on pidi pristresok na1.a pritom 10r som jasne a aj dost normalne hovorila,kde co bude a tym,ze sme to robili pol roka po nom,sme akoze opakovali a ukradli mu napad
Odpovedať
Dospel som k nazoru, ze slusny clovek taha za kratsi koniec. Utiekol som vyslovene z bytu, pretoze tam boli sialenci (neprehanam, ludia co grilovali na parapetach a mne isiel smrad do bytu, potom fajcili a kadili na chodbe spolocnej, obcas aj zaterasili chodbu roznymi predmetmi, divne ze to hasicom neprekazalo, v neposlednom rade tam zili psychiatricke pripady ludi, drogovi dileri a zlodeji, ktori sa vlamali do susedneho bytu, napriklad..) hluk, smrad, jedine co ten byt mal, bola relativne dobra dostupnost do mesta. Daleko za periferiou existuju ine problemy, napriklad etremne ustekany pes, kto nezazil, nikdy nepochopi, ako je mozne, ze pes steka od 22 do 06 rana, tak naplne, ze nepomozu ani zatvorene okna a stuple do usi. To z cloveka urobi doslova trosku. Potom spalovaci, hadam aj mrtvol, alebo neviem akych smradlavych smeti, pocas celej zimy. Proste, v tomto regione, zapadne SR, neviem ako inde, su ludia hlupaci. Sorry, ale tak to je. Inak by som tento prispevok nepisal, lebo toto nevymyslis, toto je zivot. Staci 1 hlupak na 99 slusnych ludi, a smola. O to vacsia smola, ked je vedla teba. S nimi sa neda nijak, len sa znizit na ich uroven, ale to neodporucam, to ide velmi do zivotnej energie a nikdy nevies, aku psychotinu vyvedu na oplatku.. Bohuzial, drzis cierneho petra, mas 2 moznosti, utek, alebo boj. Tretia je trpiet.
Odpovedať
@emilia25 haha, ja tiez staviam plot 2m vysoky, plny beton, je to nehorazna praca, moj sused hodi radio na plne, a necha ho tak (cely den), a ja musim nutene pocuvat zvasty z radia.. Obcas kalkulujem, kolko by som dostal, ak by som zobral brokovnicu, som bezuhonny, nikdy netrestany, az mam pocit, ze v base by som mal vacsi pokoj.. Tu by som podotkol jednu vec - ake to asi moe byt, ked ma to nuti premyslat az do takeho extremu? Od tohoto momentu, ked som v tychto "regionoch" tak som prestal sudit ludi, ktorym praskli nervy.. Mozno ak navysim plot na 4 metre, tak pojde na lamparen on.. Len neivem, na koho pozemok taky plot spadne pri prvej vychrici..
Odpovedať
@dusantt jaj,no tak toto ti verim,ja si toto neviem predstavit 80m co nam treba toho plotu,ze robit tento z dtciek,to robil muz prave vpredu pred domom aj s branu a brankou,kokos tiez sa aj s tym narobil vsetko vylievat betonom,preto okolo budu len tie dielce co sa daju na seba,len to kopanie na stlpiky je makacka.
Odpovedať
@dalibor89 žiadne možnosti jedine po 22 volat policajtov, tiez som byval v byte a mal som aj mam deti a aj napriek výchove a dohovarani su to proste deti a nech sa človek snazi akokoľvek jendoducho sem tam im nieco spadne, nevedia sa hrať po tichu atd, az som sa čudoval ze moji susedia my nikdy nic nepovedali aj ked viem ze to nebolo ideálne 🤔 Holt bývanie v byte, kde jednoducho musis nieco strpieť ale po 22 zase bordel nerobili 👌
Odpovedať
@audinak Nad kamaratom byval starsi manzelsky par. Kym pani zila, bolo ako tak. Chlap sice fajcil uz vo vytahu, ale ok. Pani zomrela, chlap sa spustil. Zacal chlastat, odpojili mu elektrinu, do bytu po nociach vodi vselijakych svojich kamaratov, bezdakov a socky. Ozeru sa, takze hulakanie, trieskanie, vzajomne bitky a tak. Mestski uz tam odmietaju chodit, ked prisli, vzdy bolo pol hodinu ticho a znovu. Nikto im nic nemoze, viacmenej len cakat, kedy sa idiot upije a zdochne. Zatial si kamos prestahoval spalnu na druhu stranu bytu, kde to menej pocut. Asi tak nejak k tomu kludu po 22.
Odpovedať
@audinak strpím toho veľa, vravím už aj cez deň nech sa prepadnú ku mne, ale po 22.hodine mi už práskajú nervy. Viem,že je to život v byte a tiež viem,že deťom občas niečo padne. Ale tu majú tie decká dovolené všetko, nemajú hranicu. Plač mi nevadí, ani krik, ale keď človek zaspáva a hore padajú balvany, človek sa zlakne. Určite vieš čo tým chcem povedať.
Odpovedať
@emilia25 no ja to robim nie z DT, ale debnenim - usetrim, ale je to otrocina 🙂 z DT by to bola wellness robota.. pretoze taky som uz staval, no nie z DT ale z plotoviek tych okrasnych, v tedy som nadaval na nepresnost, tak si hovorim ze usetrim za DT, kupim drevo, pretoze plny beton je lepsi na akustiku, ale slusne povedane som sa jemne sekol s tym salovanim/debnenim, nie je to take jednoduche. Pretoze na takej ploche staci malo a uz je po "pohladovom" betone.. staci aby tam uskocil 1 kamienok, alebo aby som to zle zhutnil. Stle je ten beton -krat krajsi a lepsi ako od odbornikov, ale nie take, ako som si predstavoval (super hladky homogenny betonovy povrch), asi to budem musiet zachranit lepidlom, alebo este lepsie - tahavymi rastlinami, okrasnymi.... lebo nechcem do toho davat dalsie eura 🙂
Odpovedať
@dusantt joj ja na tie tahave,hnusne rastliny mam nervy,joj.nechcela by som to na plote ani zadarmo.Tiez este nemame omietnuty plot z dtciek,na ten este nevidal cas,lebo vzdy vymyslim nieco ine,co sa robi.Ale to uz povazujem,ako ukoncovacky,co nepyta velku investiciu,ako tieto ploty tak do 4000to hadam dame cele.
Odpovedať
@dusantt a tiez maka najstarsi syn 15r,aj pri tych plotoch,ja muz a syn sme tie dielce kokos az nad hlavu davali,ale ako vravim,muz je sikovny tak zobral rozum do hrsti a dali sme tam stol a z toho sme to uz pekne vkladali,to uz nebolo az take tazke.Ale maka syn vo velkom s nami,aj pelety sme kupovali,jaj 12deti bolo u nas makali az muz nestihal ukladat do sopy,tak chalani makali.vtedy musi sused penit,haha
Odpovedať
@dusantt presne môj názor, že slušný človek musí len trpieť. Už to trvá dosť dlho, prosby o klud nepomohli, ba dokonca sa to ešte zhoršilo. Mali sme doma obdobie kedy sme boli naozaj na pokraji sil. Medzi nočnymi nás budili, spávali sme niekedy hodku a pol. Tu reagujem hlavne na to, že to človeka naozaj dokáže zničiť. Na ich uroveň, sa nedokážem znižiť, ale no pretrpieť to musíme. Pokial nenajdeme iny byt, kde nas môže čakať aj horšie 😄
Odpovedať
Ono ani na tych zahradach to nie je ruzove. Napr moj sused, 1 da radio nahlas, co ak by to robil kazdy sused? Ved to je pocut napriec 5 pozemkov dookola. To by co bol za akusticky smog? Cez vikend jedna suseda alkoholicka peckuje omše, lebo nema kostol za rohom (ironia, ma, len tam nechodi, ona je polievku cez obrazovku a pocuva omšu cez radio), poobede jej zas idu dychovky, a potom sused rapuje do toho. Cize z 2 stran mam dychovky (alebo omsu) a rap (pripadne spravy). Planujem aj ja zapnut na obe strany nieco, aby som ich hluk vynegoval, a potom odidem na kupalisko sa schladit... Cize za mna jedine nieke samotka v lese je jedine miesto na pokojny zivot. Nepoviem ak si niekto nieco robi prirodzene raz za cas, ale nonstop je uz privela.
Odpovedať
@dusantt A kde si mal byt a kde bývaš teraz, keď že je to taký zlý región. Vážne by ma to zaujímalo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?