Stupačky v sprchovom kúte

ahojte, máte niekto skúsenosť alebo ste niekde videli že by boli revízne dvierka do stupačky v takom klasickom paneláku z roku 1975 priamo v sprche? potrebujeme zväčšiť kúpelňu, čiže WC presúvame. nemám momentálne lepšiu fotku, ale mohlo by to stačiť. tam kde je WC, bude pozdĺžne na zemi vanička a následne zástena. batéria so samotnou sprchou bude oproti stupačkam (tam kde teraz stoja tie porfixy). ide mi hlavne o to aby to nezatekalo a v prípade potreby aby boli prístupné. od správcu som dostal že otvor musí byť 0,8x1m a začínať musí 1m od spodu. ak by trebalo spravím vám náčrt zhora P.S.: neriešte krivosť tých porfixov, zatiaľ sú len na sucho na seba naukladané aby sme mali predstavu :)
Odpovedať
AK dvierka v sprchovom kute tak musia byt 100% vodotesne. priznam sa, nepoznam take. Ale to neznamena, ze nie su. Nie je mozne urobit servisne dvierka z druhej strany? Sice by trebalo prerobit tie vodomery (ci co to je) na druhu stranu ale sprchovy kut bby bol neporuseny...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od epto:

AK dvierka v sprchovom kute tak musia byt 100% v…
@epto z druhej strany bude kuchyňa, tam to možné nie je. skôr by som už radšej potom premiestnil ten kút ale je to dosť ošemetné v tej malej kúpelni. našiel som dvoje na nete - jedne z čiech ktoré píšu že sú vyslovene vodotesné a druhé tu na SK že sú vodeodolné. písal som do oboch eshopov a čakám teda že čo odpíšu.
Odpovedať
podla mna to nie je moc dobry napad davat revizne dvierka priamo do sprchy. voda a vlhkost by tam robili problem, aj keby si to poriadne utesnil. casom by sa to mohlo zanasat, plesniet alebo zatekat okolo ramika. navyse, ak by si niekedy potreboval do stupacky zasahovat, musel by si rozoberat cast sprchy, co by bolo dost neprakticke.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gas1201:

@epto z druhej strany bude kuchyňa, tam to možné …
@gas1201 kolko bude ten sprchac? Odhadujem, ze cosi cez meter. Pri normalnom pouzivani sprchy tam vela vody nenaprska (viem kde mam oprskane sklo na nasom 120 cm dlhom sprchaci), ale zatiect tam moze, s tym treba pocitat
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@gas1201 kolko bude ten sprchac? Odhadujem, ze co…
@zita19 dĺžka bude 120cm. ale nerad by som sa zase sprchoval stále s tým pocitom že to môže zatiecť. jeden z eshopov mi odpísali že ich dvierka sú vodeodolné čiže vo vlhkom prostredí ok ale nezabránia tečúcej vode. počkám ešte na druhý shop čo odpíšu.
Odpovedať

ahojte, máte niekto skúsenosť alebo ste niekde v…
@gas1201 a zboku bude co?
Odpovedať

@zita19 dĺžka bude 120cm. ale nerad by som sa zas…
@gas1201 toto by neslo? https://vzduchotechnika-shop.sk/reviz... a maju tam aj exterierove dvierka pre fasady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@gas1201 a zboku bude co?
@wivik z boku bude umývadlo + skrinka nad umývadlom. každopádne z boku by nevyšiel rozmer ktorý mi definoval správca 0,8x1,0m, nakoľko hĺbka tých stupačiek je niečo len cez 40cm. @zita19 nie som si istý, to gumové tesnenie tam je podľa technického listu na to aby neprenikal vzduch/nečistoty. každopádne im skúsim napísať
Odpovedať
Profilova fotka

@wivik z boku bude umývadlo + skrinka nad umývadl…
@gas1201 nedalo by sa to nejako zakamuflovat do tej skrinky nad umyvadlo? 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zur:

@gas1201 nedalo by sa to nejako zakamuflovat do t…
@zur dostal som od správcu definovaný rozmer servisných dvierok - 0,8x1,0m (šírka/výška). stupačky majú na hĺbku cca 40cm. čiže z boku nedokážem dodržať požadovaný rozmer. počkám na odpovede z tých eshopov a zatiaľ si idem čmárať čo ako kde viem presunúť. prípadne to pomerám dnes presnejšie a hodím aj tu náčrt ak by mal niekto nejaký nápad
Odpovedať
Profilova fotka

@zur dostal som od správcu definovaný rozmer serv…
@gas1201 to je skoda, to by bolo najjednoduchsie riesenie. no hadam sa ozvu s niecim schopnym.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zur:

@gas1201 nedalo by sa to nejako zakamuflovat do t…
@zur a ako do skrinky pod umyvadlo da vodomery aby ich mohli pravidelne vymienat? Okrem toho tie vrata tam nie su len kvoli tomu aby sa dali vymenit vodomery, cez ne sa robia aj vymeny vertikalnych rozvodov a nikto nevie kedy ich budu menit. Ked tam nebudu, vyburaju mu stenu. Nikto sa s tym ondiet nebude
Odpovedať

ahojte, máte niekto skúsenosť alebo ste niekde v…
@gas1201 ak bude sprcha hlavica pri porfixoch kludne tam dvierka daj, mal som priamo v sprche "dvierka" bol to sadrokarton a na nom nalepeny obklad, ktory sa vyberal von. Samozrejme sparovacka tam nebola. Bolo to spravene ze cela stena bola oblozena, tie dvierka sa vyberali a boli oblozene obkladom, bola tam medzera okolo dvierok 3mm ako na sparovku, fungovalo to uplne v pohode a este ked maju byt 1m od zeme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?