Priemerne najomne bez energii v 3. izb. byt BA

Dobry den, Mohli by ste prosim zdielat kolko platite najomne bez energii v 3 izbovom byte v BA na aktualny pocet osob. Pripadne aj s energiami. Taktiez kolko m2 ma byt a ci je to novostavba alebo nie. Vdaka
Odpovedať
v 2,5 izbovom, prerobenom byte v Ruzinove 600EUR s energiami
Odpovedať
Pod najomnym myslim mesacny Zalohovy predpis
Odpovedať
@lienka055 zalezi od vysky prispevku do FO. ja mam napr. FO vyssie ako zalohovy predpis.
Odpovedať
@lienka055 robite prieskum? V Ruzinove 78m2 350€ bez energii a prispevku do fondu oprav.
Odpovedať
@stowasser - zvazujeme kupu vacsieho bytu, chceli by sme vediet kvoli kupe, co mame povazovat za vysoke naklady na byt, a co za priemerne resp. optimalne. Ale neviem si predstavit co je zahrnute v 350 bez energii, to som este nepocula o tak vysokom zalohovom predpise.
Odpovedať
@lienka055 Ahoj, asi si sa nevyjadrila spravne, lebo "najomnym" sa mysli ak si prenajimas byt. My platime v 9-rocnej novostavbe 75 m2 za 4 osoby cca 150€ so vsetkym + za garaz cca 10€, teda okrem internetu a TV. Podla mojich info je to dobra suma.
Odpovedať
@maminecka2 Čau, môžem sa spýtať v akej lokalite v Bratislava bývate ? Tá suma 150 eur sa mi zdá veľmi malá na Bratislavu. Ďakujem
Odpovedať
@elektro1992 Dlhace. A ano, je to velmi dobra suma, realitaci to tiez tak konstatovali (predavame a kupujeme byt, tak sme toto konzultovali). Aj ten "panelak" je fakt kvalitne postaveny. My napr. velmi malo kurime, je to dobre zaizolovane, zateplene, tento rok zatial asi 6 dni, a to som cely den doma na materskej, potom este mame vlastny kotol v byte, aj to nam usetri.
Odpovedať
@elektro1992 taka suma v Bratislave nie je mozna. 150 Eur ak sa berie centrum, Ruzinov tak sa plati len za 1 izbu. Bezny najom v centre a Ruzinove je min. 500 Eur a to zvacsa za neprerobene byty, resp. byty na 1. prizemii. Co sa tyka cien bytu, tie su v Bratislave na vrchole. Vsetci tu kupuju byty, lebo doprava kolabuje a aj ti co kupili dom mimo Bratislavy ho casto predavaju alebo si nechavaju ako vikendovy dom a stahuju sa do Bratislavy...situacia sa mozno zmeni obchvatom..za 5 a viac rokov?:) Takze doba na kupu bytu je myslim na vrchole cien..aktualne...
Odpovedať
@maminecka2 A ako to je s nájom ? Nie je tam nejaké voľné miesto na bývanie ? S manželkou hľadáme byt v Bratislave, taký dvojizbový, príp. trojizbový. Manželka je tiež na materskej. Bývame v NR a chceme sa presťahovať do BA. v NR platíme 400 eur za dvojizbový s energiami.
Odpovedať
@radoslavc myslia inkaso,najomne,- su rozne nazvy, ale ako zalohove platby, nie prenajaty byt.
Odpovedať
@elektro1992 Ak myslite prenajom ( teda nie kupu a platenie do FO) tak pokial viem sa ceny pohybuju od cca 500 ( dvojizbak v Petrzalke). @lienka055 ja mam skusenosti 220 eur (100 m2, stary tehlovy nezatepleny, centrum), 140 eur ( 2 izby panelak petrzalka,55 m2) ,130 ruzinov panelak (65 m2). Ale kamoska kupovala byt v novostavbe pri Vinohradoch a tam im vyrubali tusim 180 eur( ak nie viac), lebo spravcovska spolocnost...to vsetko zavisi od toho. Pokial viem, su urcite spolocnosti ( ja osobne mam napriklad zle skusenosti so Senesom) kde ked su spravcami, tak je to naozaj nic moc.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zadavatel temy chce byt kupit, takze zrejme chce vediet, ake budu mesacne naklady..., my sme mali 66 m2 tehlovy byt v ruzinove, spravcovi sme platili 110€, dom bol vo skvelom stave, boli menene vytahy, mali sme vlastnu kotolnu na cely dom..., viem len, ze ked sa robili velke investicie (napr. tie vytahy), tak sa zvysil fond oprav o cca 50€ zhruba na 1 rok, vsetky investicie sa ale robili bez vyuzitia uverov
Odpovedať
@elektro1992 No, to naozaj netusim, ale odhadujem ze ak si chces prenajat tak novsi 3-izbak tu na Dlhacoch tak minimalne 500€+energie, v Ruzinove urcite viac, niekde vo Vrakuni asi menej. Zalezi aj od vymery, lebo su 3-izbaky aj vyse 90 m2, tie budu drahsie. Ak chces kupit tak novsi 3-izbak dobrych 160000+ parking min. 10000 za jedno miesto, v Ruzinove aj 15000. Ak Ta zaujima ci nie je nieco volne priamo v nasom bytovom dome tak sa tu ludia obcas menia, viem ze tu byty aj prenajimaju, ale presny prehlad nemam.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?