Prenášanie sedačky cez bezpečnostné dvere - riešenia

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či už má niekto skúsenosti s prenasanim sedačky cez bezpečnostné dvere. My sme dvere dali urobiť pred 5 rokmi. To sme novú sedačku ešte neriešili nakoľko nám netrebalo. Ale teraz chceme kúpiť novú len je dilema ako ju cez tie dvere prenesieme . Bývame na 7.poschodi . Nechceme riešiť žeriav ani nič také . Preto chcem vedieť či ste niekto nejak tie dvere dávali dole alebo ako. Poprípade poraďte mi kde kúpiť nejakú skladaciu do tvaru L . Ďakujem za odpoveď
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tinkamartinka85:

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či už má niekto skúsen…
@tinkamartinka85 A co bezpecnostne dvere su take uzke,ze neprejde cez zarubnu sedacka?Urcite vojde
Odpovedať
No ak zameriam šírku zárubní po otvorení dverí tak je to 76cm. Tak snáď prejde.
Odpovedať
Sedačky dovážajú v rozlozenom stave. Ak sa teda bojíš, že L alebo U ti neprejde. Ale väčšina má už bezpečnostné dvere, a sedačky v bytoch sú, nemusíš sa obávať.
Odpovedať

@tinkamartinka85 dosť ľudí má do obývačky 80cm dvere, čiže to by veľmi veľa sedačiek neprešlo do finálnej izby, kde má byť. Možno sa aj do výťahu zmestí, len treba pozrieť aký rozmer majú diely (či je z jedného kusu, 2 alebo 3..). Mávajú to napísané na stránke, lebo dosť ľudí rieši pri odvoze aké veľké auto treba.
Odpovedať

@tinkamartinka85 sedačky sa nikdy nepredávajú v zloženom stave. Vždy sú v demonte a vždy sú uvedené rozmery a počet krabíc. Kde je problém skontrolovať to pred kúpou?
Odpovedať

@tinkamartinka85 Ak sedačku nevyrobil nejaký garažový majster, alebo stolár Feri z nižného konca dediny,... tak každý riadny (sériový) výrobca tak koncipuje nábytky, aby prešli 80 cm dverovou zárubňou. Niekedy bola na to aj nejaká norma a inak by mu v skušobni nevydali na výrobok certifikát.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@tinkamartinka85 sedačky sa nikdy nepredávajú v…
@zicher áno to ja viem 🙂 len teraz máme do tvaru U a je veľká. Čiže ju budeme musieť doma " rozbiť" aby sme ju vedeli vyniesť z bytu. Pretože sme ju tu dávali pokiaľ sme mali ešte staré dvere a dali sa zvesiť a už v tedy bol malý problém. Aj tým že máme úzke chodby a ťažko sa vytačalo po poschodiach a do bytu.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za názor a odpovede 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial viem, teda aj co som si ja pozeral, vsetky sedacky dovazaju v rozlozenom stave. Takze by to vobec nemal byt problem. Ci ste si vyhladli nejaky posledny kus vystaveny?🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sverdik:

Pokial viem, teda aj co som si ja pozeral, vsetky…
@sverdik áno viem že v rozloženom ale ide o to že keď je L kova tak ten roh je niekedy problém. Malý sme problém už aj s tvarom U keď nám ju nosili hore a do bytu .
Odpovedať

@sverdik áno viem že v rozloženom ale ide o to že…
@tinkamartinka85 myslim, ze by to malo byt vpohode, my sme kupovali v tvare L a presla nam cez dvere. aj ked treba povedat, ze to v jednom bode bola tesnotka.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkamartinka85 ano, ten roh byva v celku, ale nemali sme s tym ziaden problem. Treba to pomaly posuvat a niekedy je lepsie to otoci tak, ze operadlo ide prve, teda bokom ju davat.
Odpovedať
Nam sa nezmestila v tvare U takto cez dvere do bytu, a to ich nemame ani bezpecnostne. Museli sme ju dat nakoniec rodicom a kupit inu. Tak v dome to hadam bude uz vpohode, davali sme pozor pri stavbe, aby dvere boli sirsie a nebolo problem s prenasanim veci.
Odpovedať
L-kova sedacka v doch castiach dodana (Seriovka), ale ta cast s rohom sa asi o 3 cm nezmestila. (A to som dost dobry v Tetrise :-) ) Bol to typ s uloznym priestorom tak som ju rozobral (sedacia cast / ulozna cast ) a potom to voslo. Takze mozno rozobrat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?