Predražené kúrenie v byte

Ahojte, prosím o vaše skúsenosti s kúrením v bytoch... Máme 1-izbový byt, 45 m2, mestské teplo a kúrenie tohto bytu nás vyšlo 700 eur za min.rok. A to bola slabá zima.. Koľko platíte vy pre porovnanie?
Odpovedať
A co ti pomoze, ze my platime menej alebo viac? Cenu tepla stanovuje dodavatel, odsuhlasuje regulacny urad a ty mozes akurát tak znizit spotrebu, ak sa da. Ak zacinas uvazovat, ze sa odpojis od kurenia a budes si kurit sama, tak vopred upozornujem, ze nezbavis sa podielových platieb a to moze byt az cena 30 az 70% tepla dodaneho na patu domu rozpocitaneho podla vykurovanej plochy ci teplo odoberas ci nie v KE je to cca 0,05 € za kWh, v MIkulasi je to cca rovnako ked som dobre hladala
Odpovedať
@zita19 ano pomoze mi vediet to, ci ostatni platia menej alebo viac, nakolko byt mame v prenajme a najomca odmieta zaplatit taky nedoplatok. Tvrdi, ze v byte, kde byval predtym im za teplo este vracali (to iste mesto, tiez mestske teplo, nie vlastne kurenie). Tak som chcela vediet ceny pre porovnanie. Takisto tepla voda, 1m3 vysiel 16,50 eur. Tiez tam ma nedoplatok. Pri takychto cenach by sa oplatilo mat vlastne kurenie aj s podielovymi platbami...
Odpovedať
@lili929 staci pozriet vyuctovanie. Spotrebu, cenu za kazdu polozku. To teplo sa muselo minut (aj ked sa vyvetralo, tak staci skontrolovat merace a odpisy), ta voda tiez. Ak je chyba vo vyuctovani, to sa da tiez riesit u spravcu, ale porovnavat spotrebu s nejakym inym bytom nema ziadnu vypovednu hodnotu.
Odpovedať
@lili929 ked ste odovzdavali byt predpokladam ze ste si urobili odovzdavaci protokol, kde ste odpisali vodu, aj radiatory, pozriem stav vtedy stav teraz , do vyuctovania a vidim ci mam zle vyuctovanie, alebo najomnik prekuril... vybavene. Moja sestra ma najomnikov co minuli 8e elektriky mesacne, com pozerala 3x elektromer ci dobre opisali...nuz asi si bio/eko alebo svietia svieckami :)
Odpovedať
Ahoj,ja riešim podobný problém, dvojizbak a 650 eur za rok len kúrenie. Ale u nás menili pomerové rozdeľovače na radiátoroch a počítali to nejako divotvorne. Pár bytov nedalo vymeniť v 2019 ale až v 2020. Ostatným vymenili 3.12.2019. Lenže nové rozdeľovače nacitavaju dieliky asi desaťkrát rýchlejšie, majú dve cidla (staré mali asi jedno) a namontovali ich o 10 CM vyššie ako staré. Takže za ten december mi vyšlo približne toľko dielikov ako za 11 mesiacov. Viem o susedovi čo dal namontovať v januari-februari a má sumu za vykurovanie 230 eur,tiež dvojizbak ... Idem aj založiť diskusiu,lebo mi to príde nesprávne. Nemáte aj vy podobný problém?
Odpovedať
@lili929 síce 2 izbový, ale len 50m² a za minulý rok 264€.
Odpovedať
@lili929 Jako celkom pozeram. Dvojpodlazny dom 150m2 uzitkovej plochy, 4osoby . Plyn 500e za rok = kurenie na 23,5 , tepla voda a kazdodenne varenie. Jako byvat v byte mi pride takto celkom luxus.
Odpovedať
@jurajm17 To všetko vieme. Všetko má plus a mínus. Ak ti odíde kotol do neba tak nový plus montáž okolo 2000 eur ... v byte sa taká vec nestane.
Odpovedať
@everdene ano aj nam menili merace, vraj pre nase pohodlie, ze nebudu musiet chodit odpisovat po bytoch, ale bude to mozne spravit na dialku. Skoda, ze neviem, ako merali tie stare, ked nebol nedoplatok po minule roky, tak som to ani neriesila... kazdopadne mi nas spravca na to povedal, ze jednoducho sme moc kurili a hotovo, nebavil sa dalej. Tak mi neostavalo ine, len zaplatit a ponadavat si doma.
Odpovedať
@zltalienka No tak to vam vysla taka normalna cena, kiezby to aj u nas tak stalo. A cenu za kubik teplej vody mate aku?
Odpovedať
@jurajm17 dom je dom, vyhoda v kazdom smere. To mate teda byvanie skoro zadarmo oproti tomu nasmu bytu...
Odpovedať
@leilak1 aj tak sa dom oplati, aj keby oprava toho kotla stala viac. V dome sa neplatia ziadne poplatky ako v bytoch, poplatok za spravu, upratovanie, poistenie, nehorazne peniaze za vymeny meracov vody, tepla...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lili929 tak zaplatit musis aby si nenala pripadbe uroky z omeskania a neprehlasili ta za neplatica. Ale ten vysoky ucet za teplo vznikol aj tym ze zratali stare a nove dieliky a jasne ze ti co nemali novy merac maju teraz super preplatok. Ale nepride mi to spravne. Ja to napr. Dam na obch. inspekciu,aspon skusim.
Odpovedať
@lili929 11,3€ za 1m³ teplej vody - ale je to vo vyúčtovaní ratané cez %, resp. fixná a variabilná zložka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?