Poradte prosim s vyberom bytu - 4i byt Trencin!

Profilova fotka
Zdravim strechaci, PROSIM poradte nam s vyberom bytu, ktory si chceme kupit v TN. Mozno niektori v podobnych bytoch byvate a mate skusenosti, viete poradit, este nejake pre a proti ktore by nam pomohli pri rozhodovani. Alebo aspon napiste vas nazor, co sa vam pozdava viac. Jedna sa o dva byty, jeden v povodnom stave za dobru cenu (ul. Laca Novomeskeho) a druhy kompletne zrekonstruovany, velmi pekne a vkusne za vyssiu cenu(Halalovka). Vsetky pre a proti, ktorymi sa tie byty lisia sme si spisali. Co nie je uvedene, je rovnake, prip. ak by niekto chcel vediet, doplnim. Dakujem za kazdy postreh :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka122 Ešte chýba info o ktoré podlažie sa jedná a m2. Byt na prízemí a aj na najvyššom podlaží sa neskôr ťažko predáva. Taktiež aké staré sú bytovky a či sú zateplené. Moje postrehy : 1. Trochu mi nejde do hlavy prečo je v tom prvom byte - NOVOMESKÉHO - málo svetla keď je orientovaný na juho-západ, nie je to spôsobené len tým že je to starší stav ? Kvalitná biela farba a dobré okná by mali presvetliť taký byt. 2. V byte HALALOVKA je trochu ďaleko kuchyňa od obývačky, to by som bral tiež ako mínus. A nie je podľa severky orientovaná obývačka a kuchyňa náhodou na sever ? 3. Tie náklady si treba rozdeliť podľa toho čo je v tom všetko a na koľko ľudí boli počítané - koľko je fond opráv, koľko sú energie a pre koľkých ľudí to bolo a taktiež koľko mali tí ľudia preplatok či nedoplatok - zo skúseností viem že je to iba o tom ako si kto nastaví platenie inkasa a v konečnom dôsledku môžu byť náklady na byt rovnaké! Taktiež ak budete meniť aj okná v byte na NOVOMESKÉHO. 4. Tie schody by som nebral až tak veľmi ako smerodatné kritérium ! Skôr zvážiť horeuvedené info.
Odpovedať
Profilova fotka
@architekt_mikulec Dakujem za postrehy, velmi si ich cenim: Novomeskeho - 1.NP - 77m2 - 30rokov. bytovka je zateplena Halalovka - 4NP - 81 m2 - 23 rokov - bytovka bude zateplena do roka (cenu zvyseneho najmu uz berieme do uvahy) a teda: 1) Novomeskeho je tmavsi, lebo je na 1.poschodi, tieni mu velka borovica a z dennych (K + O) miestnosti je vyhlad na chodnik susedneho panelaka (vid obrazok) 2) dispozicia je len orientacna, realne je byt na SV (spalne) a O + K na JZ ak mam byt presna. 3) naklady boli uvedene ako realne na 4 osoby v oboch bytoch, ale dakujem za upozornenie - pozistujeme blizsie a presne cisla 4) budeme s nami byvat aj nasa mama, ktora ma 70 rokov, a casom pribudnu deti = kocik, takze pre nas to kriterium na zvazenie je. Dakujem este raz ;) Este niekto ma skusenosti, tipy, rady???
Odpovedať
Profilova fotka
Moj nazor na byty: Byt c 1 - Novomeskeho: byva v takom aj moj bratranec, je to pekny byt s 2 komorami, izby su v pohode, detske su trosku mensie ale uplne postacujuce. Co mne ale vadi je spalna, do spalne je pristup z obyvacky, co znamena v praxi ked mas deti, ktore sa mozno v noci zobudia ze budes bezat cez cely byt za nimi a spat apod. Toto mne vadi. Kedze uz deti mam, viem ze aj ked maju 3 roky, sem tam ich cez noc treba prist utisit, potrebuju ist na zachod a pod. Cize pre mna velke minus. Byt c. 2 - hlavna spalna ma vchod zas cez obyvacku, ale vsetky dvere su pri sebe takze to by mi nevadilo. kuchyna ma zvlastny vtup ale to sa da vyriesit jej otocenim tak ze budes do kuchyne vchadzat cez obyvacku, bude to pekny spolocny priestor. Inak tento byt cislo 2 sa mi paci viac a brala by som asi ten. Ulozny priestor sa da vkusne spravit aj v obyvacke
Odpovedať
Profilova fotka
este ale by som riesila dolezitu vec a to je dostupnost do mesta. Prvy byt sice stoji o 22 tis menej, ale ako je to s pristupnostou do mesta, mhd ako casto chodi a pod. Plus na 1 podlazi by som osobne byvat nechcela, ten hluk je dost velky, staci par typkov cez vikend na ulici a o zabavu mas postarane.
Odpovedať
mne sa tiež viac páči ten na 4NP.
Odpovedať
@zuzicka122. 30 rokov som býval v podobnom byte na ul. Novomeského. Izby sú okej. Kúpeľna sa dá v pohode zväčšiť. Jediná nevýhoda je malá kuchyňa. Ešte jedna zásadná vec, hliníkové elektrické káble bude treba vymeniť. Na Halalovke je taktiež malá kuchyňa. Ak tam má byť aj umývačka riadu,chladnička..., vojde tam len malý stôl.
Odpovedať
Mne sa viac pozdava byt c.1. Da sa tam este pohrat s priestorom. Na druhom sa mi nepaci vstup do spalne cez obyvacku, tiez to ako je riesena kuchyna. Sice by sa to mozno dalo dispozicne pomenit, ale navysilo by to cenu a nie kazda priecka sa moze burat/posuvat, takze tazko takto povedat. 1.NP by som sa nebala, borovicu by som dala obrezat (ale len spodne konare), nech sa vas byt presvetli. A v bytovkach (aspon tam, kde som byvala ja) sa neplati do urcite poschodia za vytah, alebo je tam mensia suma.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za komentare, kuchyne su zial celkovo vo vacsine bytov v TN male, takze s tym uz vela nenarobime. Zistila som dnes (kedze na byte c.1 sa bol pozriet len manzel) ze pod tymto bytom su este 2 byty, kedze oni to tak blbo rataju ( -1 , 0, 1) cize, je to vyssie ako som si predstavovala, akoby na 2. poschodi, ked sa to berie prizemie, 1, 2, ..... Ano, @elliotka ma pravdu, v byte c.2 nechceme menit dispoziciu (ak by to aj slo) na spojenie kuchyne a obyvacky, kedze by sme stratili priestor... to skor v byte c.1 by sme chceli chceli zvacsit dvere medzi obyvackou a kuchynou (su tam, len som ich zabudla zakreslit) a urobit tak z toho otvorenu dispoziciu. Ale medzi obyvkou a kuchynou je nosna stena, cize by to navysilo prerabku o cca 1000eur (statik, zpevnenie), nehovoriac o tom, ze si postves vsetkych susedov, ze im ides robit z domu emental :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Povodom som z Tn a vybrala by som si byt c.1.sme mlada rodina, momentalne byvame v Bb, ale prednedavnom som pozerala byty v Tn a ak by sme sa rozhodli pre byt v tn urcite by som sla do typu ako je ten c.1 Da sa krasne urobit podlavlastnych predstav a myslim, ze to za tych par tyzdnov stoji ;) My sme v bb kupili kvazy prerobeny 3izbak, ale teraz za chodu ho prerabame a je to dost komplikovane. Ja s malou u mamy v tn a muz siel do bb, lebo nam prisli demontovat interierove dvere a treba vymalovat...v maji sme davali novu kuchynu...z mojich skusenosti a aj moznosti vyuzitia priestoru som za ten prvy ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzicka122 a este k tym schodom k vytahu...ziadny problem, my mame vytahy na medziposchodi a zvladame bez problemov, aj s kocikom ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?