Pivnica zväčšená majiteľom - čo robiť?

Prajem pekny den, riesime predaj bytu a k bytu prislucha pivnica, ktoru majitel pred nami zvacsil na ukor spolocnych priestorov asi na 3-4 nasobok ostatnych pivnic. Ale nebol jediny 😅 zaujima ma, ci po nas moze niekto ziadat aby sme na vlastne naklady vratili pivnicu do povodnych rozmerov, ak sme preukazatelne tento stav nesposobili. Mate niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
Vymera je vymera a nikoho nezaujima kto kedy to zmenil..... kupou ste prebrali jarmo na seba.
Odpovedať
ako si kúpila, tak predaj, nový majitel sa zachová tak ako píše @wolodymyr Stávajúci stav ostatných obyvateľov domu zjavne roky netrápi.
Odpovedať
predajte tak, ako ste kupili. nepustal by som sa do ziadnych uprav, pokial by mi to neprislo na papieri, ze musim.
Odpovedať
Nuz, zrejme budeme musiet tu pivnicu zmensit, kedze zrazu sa jednym zo susedov nepozdava, ze "neopravnene uzivame spolocne priestory". Len ma hneva, ze my mame teraz stavat nejaku priecku, ked sme tento stav nesposobili. Premyslam, ci to nemoze urobit spolocenstvo vlastnikov bytov. Lebo neviem, ze kde sa stavia ta priecka. V posudku mam napisane rozmery pivnice a otazka je ze ci priecka ma byt cela v priestore pivnice, alebo ma priecka byt v spolocnych priestoroch a tym padom ta plocha pivnice co mam v posudku je cista plocha pivnice. Lebo ak ma byt ta priecka v spolocnych priestoroch a ja som tu priecku nezhodila, tak by ju mali postavit vsetci, ci?
Odpovedať
Ked sa susedovi nepozdava, nech povie a dolozi nejakym dokumentom, aky bol povodny stav
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od haciendman:

Ked sa susedovi nepozdava, nech povie a dolozi ne…
@haciendman praveze sused ma povodny podorys pivnicnych priestorov a vie ze mame zvacsenu pivnicu :D lebo v nej ma uskladnene veci :D preto nastal teraz problem, musi si ich vystahovat.
Odpovedať
Pri kupe ste podpisovali zmluvy, prebrali ste teda za to zodpovednost. Je mozne, ze by ste obehli susedov a dodatocne vam to schvalili. Mozno by to pomohlo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

Pri kupe ste podpisovali zmluvy, prebrali ste ted…
@legasi napad pekny, ale to by urcite nepreslo. Uz len preto, ze prave susedia, ktori si musia vystahovat z nasej pivnice budu urcite proti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od daniellkka:

Nuz, zrejme budeme musiet tu pivnicu zmensit, ked…
@daniellkka aj u nas boli taki iniciativny susedia, ktori si pozvacsovali pivnice. Az na to, ze jedni zablokovali pristup k stupackam na kurenie a dalsi k hlavnemu zvodu kanalizacie. Na vlasne naklady to davali do povodneho stavu, dokonca tym, co zablokovali pristup k reviznemu otvoru kanalizacie jednoducho vyrazili dvere na pivnici a vyhadzali ich veci do chodbicky, ked dosli kanalizaciu krtkovat. Takze nepomozes si, musite to spravit sami. A sused sa musi z vasej pivnice vystahovat, kedze je to vas priestor.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@daniellkka aj u nas boli taki iniciativny susedi…
@zita19 jo tiez si tak myslim. Nuz co uz :D susedske vztahy :D
Odpovedať
@daniellkka tak to potom asi bude problem nieco vymysliet. Este to nejako na urade skusit dodatocne zapisat, resp. zistit, co k tomu zapisu potrebujete. A neviem, ci to mate v zmluve napisane ako povodny stav pred prerabkou, este to zavazi.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od legasi:

@daniellkka tak to potom asi bude problem nieco v…
@legasi Ale tak logicky, ak sa ma zapisat zvacsenie jedneho priestoru, tak potom asi niekde treba zapisat aj zmensenie ineho priestoru, ci?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brenimus:

@legasi Ale tak logicky, ak sa ma zapisat zvacsen…
@brenimus Keby to bolo take jednoduche, tak to robi kazdy hala bala nejak, nemyslis?
Odpovedať
a keby sa k tomu nijako nevraciate, nechate to tak a nepripominate to? mozno na to susedia postupne zabudnu 😃 bratranec tak mal vypratat miestnost, ktora bola kedysi pracovna, ale on si tam daval svoje veci a zamkol ju. parkrat to na schodzach bolo rozoberane, no potom uz nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?