Odpoveď na príspevok od lulik202:
Zdravím Vás. Chcela by som urobiť otvor do nosne… @lulik202 Ohlásiš stav. úpravu na stav. úrade a priložíš stanovisko statika. Ak SÚ nebude mať námietky, môžeš rezať. Stanovisko susedov je irelevantné.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@lulik202 Ohlásiš stav. úpravu na stav. úrade a p… @chrobak7 stanovisko susedov je relevantne, pretoze aj oni su vlastnikmi celeho domu, teda kazdeho panelu v panelaku a maju co kecat do toho ako sa s ich majetkom naklada. Na SU dokladas stanovisko spravcu a ten ho vyda az ked bude suhlasit spolocenstvo vlastnikov.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@lulik202 Ohlásiš stav. úpravu na stav. úrade a p… @chrobak7 stavebný úrad to zamietol kvôli nesúhlasuOdpoveď na príspevok od lulik202:
@chrobak7 stavebný úrad to zamietol kvôli nesúhla… @lulik202 tak predaj a chod byvat niekde kde ti vyhovuje dispozicia. Ten statik bol aj pozriet v inych bytoch nad tebou alebo podtebou ci tam nie su ine neopravnene zasahy? V tom posudku ma isto napisane nieco ako " posudok bol spraveny na zaklade dostupnych informacii" a potom by len povedal ze si to zamlcala alebo si nedala informaciu o tom ...Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:
@lulik202 tak predaj a chod byvat niekde kde ti v… @uhlikova_stopa áno bol na obhliadke bytov od prízemia po vrch.Odpoveď na príspevok od lulik202:
@chrobak7 stavebný úrad to zamietol kvôli nesúhla… @lulik202 Tak keď to zamietok stav. úrad, tak to nemôžeš realizovať.Odpoveď na príspevok od mgx:
4. Dôsledky stavby bez povolenia/ohlásenia Staveb… @mgx áno ale tu nejde o stavbu keďže stavba uz stojí tu ide len otvor takže to nie je kategória 4Susedia nie sú neprajní, len majú zrejme obavu, aby im panelák nepadol na hlavu.. Nosná stena, ako už názov naznačuje, nesie (drží záťaž) celú stavbu. _____ Ja by som v týchto prípadoch pokutu stanovil vyslovene likvidačnú t.j. ani osobný bankrot by nebol prípustný (odstrašujúci precedens pre ďalších), keďže trhová cena jedného paneláku je astronomická v porovnaní so smiešnymi 16000 Eur..len susedov mam akýchsi neprajnych
Odpoveď na príspevok od gadefox:
>len susedov mam akýchsi neprajnych Susedia nie … @gadefox statik si povolenie otvoru z prsta nevycucal. Skôr si myslím ze sa veci rozumie statik ako nejaký sused čo ani len nečítal statický posudok a nevidel výpočty. Je to o neprajnostiOdpoveď na príspevok od lulik202:
@gadefox statik si povolenie otvoru z prsta nevyc… @lulik202 susedia su neprajni, ty si sebecka. Mozme tuto debatu takto uzavriet?Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@lulik202 Ohlásiš stav. úpravu na stav. úrade a p… @chrobak7 stanovisko susedov nie je irelevantné.Odpoveď na príspevok od zita19:
@lulik202 susedia su neprajni, ty si sebecka. Moz… @zita19 počúvam dôvody ako ste na to prišliOdpoveď na príspevok od lulik202:
@zita19 počúvam dôvody ako ste na to prišli @lulik202 vsak to je jednoduche. Ty chces dieru v stene aj ked ti to ti neprajni susedia nepovolili. Teraz zistujes co ti hrozi ked tu dieru do steny spravis, aby si tym neprajnym susedom vytrela zrak, lebo ty ju chces.Odpoveď na príspevok od lulik202:
@gadefox statik si povolenie otvoru z prsta nevyc… @lulik202 rozumiem.. píšem, že to nemusí byť o neprajnosti, ale o oprávnených obavách. Statik sa môže mýliť, môže mu prepnúť v hlave, že.. t.j. bežný ľudský faktor, napr. v tomto prípade: https://bratislava.sme.sk/c/6445704/s... Kam sa podľa vás majú obrátiť vlastníci, ak by sa panelák zrútil, vás by nedajbože rozpučil a statik by papagájoval, že on nepochybil??vs.Postup bol v poriadku, pri výpočtoch nastala chyba v statike. (prehlásil generálny riaditeľ spoločnosti)
Chápete pointu??Ja si myslím, že v statike chyba nenastala. Moja robota bola odvedená dobre (reagoval statik)
Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Mna by zaujimal dovod otvoru v nosnej stene. @wolodymyr tipujem obyvacka s kuchynou.. alebo prepojit dva byty vedla seba a spojit.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Mna by zaujimal dovod otvoru v nosnej stene. @wolodymyr vydajna stravyOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Mna by zaujimal dovod otvoru v nosnej stene. @wolodymyr napr. v 8 poschodových byt. domoch (4 izby) je možné zväčšiť kúpelňu tak, že dvere do spálne (vedľa kúpelne) zamuruješ, nové dvere urobíš v nosnej stene z obývačky a kúpeľnu tak zväčšíš o chodbu.