Oprava drevených okien – skúsenosti, odporúčania a recenzie majstrov

Dobrý deň, chcem sa poradiť a zároveň podeliť o skúsenosť - momentálne riešime opravu drevených okien v našom byte a radi by sme našli spoľahlivého majstra alebo firmu, ktorá robí renováciu eurookien, tmelov, náterov a tesnení (Bratislava a okolie). Na odporúčanie sme oslovili firmu Almirenova (pán Jasinský), ale naša skúsenosť je žiaľ, veľmi zlá. Od začiatku augusta sa s nimi snažíme skontaktovať kvôli realizácii opravy - stále len sľuby, že sa ozvú „budúci týždeň“, „v utorok“, „koncom týždňa“ a pod., ale potom nič, nedvíha telefón, nedpovedá na sms. Po dvoch mesiacoch prišli pracovníci na obhliadku a poslali cenovú ponuku, ale bez uvedenia termínu realizácie. Keď sme sa pýtali na termín, už neprišla žiadna odpoveď. Odvtedy len ticho, žiadna reakcia, telefón nedvíha, na správy nereaguje. Preto by som bol rad, ak by ste sa podelili o svoje skúsenosti. Máte niekto dobrú skúsenosť s inou firmou alebo majstrom na opravu drevených okien? Zaujímajú ma aj vaše odporúčania - nech už ide o renováciu drevených okien, servis starých rámov alebo výmenu tesnení. Hľadáme niekoho spoľahlivého, kto komunikuje a dodrží, čo sľúbi. Vopred ďakujem za každé odporúčanie a skúsenosť, pomôže to určite aj ďalším, ktorí hľadajú serióznych majstrov na opravu okien. 🙏
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pleitbeursa:

Dobrý deň, chcem sa poradiť a zároveň podeliť o …
@pleitbeursa mal si tu dať príspevok pred tým ako si ich dal inštalovať ako sa o ne starať aby vydržali, teraz neskoro plakať nad rozliatym mliekom, jednoduchšie to bude vymeniť, je to veľmi pracné , opraviť ide všetko ale nie všetko sa oplatí finančne, ešte tak niečo reštaurovať pamätné v hradoch ,zámkoch alebo po rodinných predkoch
Odpovedať

@pleitbeursa Mám,a s fi Almireniva tiež veľmi negatívnu skúsenosť. Potrebujem renovácou celej fir.budovy,prišli,obhliadli,predložili cen.ponuku- za 15tis. A keď mali nastúpiť,presne ako píšeš. Žiadna odpoveď,na tel.,maily nereagujú....to je moja skúsenosť.
Odpovedať

@pleitbeursa prave z dôvodu,ktory si opisal,som okna renovoval sam.Pouzil som renovacny nater od f.Adler.Zbrusil stary nater az do dreva a nanovo natrel.Jediny problem,ktory vznikol,bol casovy odhad.Planoval som tyzden a trvalo to o 3 dni viac.Predpokladam,ze to budes realizovat cez leto.Pozri e-shop s farbami v ZA,efarby.Bol som tam osobne,lazuru namiesali podla kodu,pôvodne lazury.Odporucam oscilacnu brusku.Kupil som aj frezu na stary lak,ale vytrhavala vlakna dreva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hilux:

@pleitbeursa prave z dôvodu,ktory si opisal,som o…
@hilux na odstraňovanie starých ošúpaných náterov je lepšie "letadlo" je to el. špachtľa, ide to rýchlejšie ako horákom na plyn, alebo brúsením, akurát sa s ním musí jemnejšie zaobchádzať aby vydržalo, veľké rýchle teplotné zmeny dlho nevydrží
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@hilux na odstraňovanie starých ošúpaných náterov…
@duzu nater som robil len z vonku,vnutorna strana je bez akehokolvek poskodenia. Horak som vylucil,poskodil by silikon. Viem asi,co myslis,pouzival som el.spachtlu pri odstranovani lepidla na koberec z drevenej podlahy a dost casto sa zakusla dost hlboko. Oscilacna bruska je za mna idealny nastroj,aj ked to dlhsie trva.Dva nadstavce som znicil,ale za cenu okolo 10€,je to zanedbatelna polozka.Da sa kupit rucny skrabak na lak,ale nezdalo sa mi to efektivne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?