Oplatí sa elektrické kúrenie v paneláku v byte?

Dobrý deň! Vážne uvažujem, že sa odpojím od centrálneho tepelného zdroja, a namiesto bežných radiátorov si namontujem elektrické radiátory napr. značky Gabarrón. Chcem sa opýtať, či je tu nekto, kto to už rišil, aké sú náklady, či sa to oplatí a na čo si dávať pozor pri výbere radiátora, majstrov atď. Za odpovede ďakujem!
Odpovedať
nepoznam riesenie tepelnych rozvodov vo vasom cinzovom dome a u Vas v byte ale odpojit sa od centralneho zdroja tepla v pokial ide o klasicky panelak z dob minulych sa Vam len tak lahko nepodari - potrebovali by ste suhlas vecsinovych vlastnikov a otazne je akym sposobom budete platit teplo za spolocne priestory + dodane teplo cez rozvody rpechadzajuce bytom. odporucam si najskor zistit ci je to vobec teoreticky mozne.
Odpovedať
u nas sa jedna pani dala kedysi davno odpojit (este som tam nebyvala), aby mohla kurit elektrinou.. teraz vyplakava, ze sa musi podielat na platbe vykurovania spoločných priestorov a taktiež pomernej zložky za vykurovanie bytu bytom.... tu neviem ako jej nastavili.. ale kazdy panelak je specificky..
Odpovedať
@pkubekova presne tak. v niektorych bytovkach je nastavena fixna polozka napr. 60% a zvysnych 40% je podla toho, kolko kuris. cize ked sa odpojis, stale platis 60%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?