Omietky v paneláku

Ľudkovia, googlim, hľadám, no neviem sa z toho vysomáriť. Rekonštruujeme panelový byt. Omietky na stenách sme dali dole až na panel, stropy sme zbavili starého náteru a zdrsnili (omietka na nich drží). Budeme robiť nové omietky. Už mám kúpené Cemix 033 (nejdem vysvetľovať ako k tomu došlo, s majstrom sme sa proste nedohodli... každopádne už sú doma). Budem ich nakoniec robiť svojpomocne. Čo chcem dosiahnuť: steny s hladkou omietkou (nie sadrovou), ktoré dobre regulujú vlhkosť v inetriéri. Nikde neviem nájsť jednoznačný postup, strácam sa v tom. Steny sú panel - pekný, očistený. Ako postupovať ? Prosím o radu, ako presne postupovať ... vopred moc ďakujem.
Odpovedať
@roman510 cemix 033 je vápennocementový štuk, ten sa pucuje, hladké omietky z neho nespravíš. ešte by si mohol použiť 033j tie majú jemmnejšie zrno, ja som ho dával, splýva vo farbe pri pohľade z metra a treba fakt ostriť zrak aby si to zrno človek všimol.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman510 No niekedy je to ťažké, keď si už majster donesie materiál a vám iné neostane, len to akceptovať. K Cemixu sa nebudem vyjadrovať, ale už keď prestierkujete panely a chceli by ste dosiahnuť hladký vzhľad, tak môžete použiť hladké stierky, od nás napríklad Klima Fino https://baumit.sk/produkty/zdrave-byv... alebo https://baumit.sk/produkty/zdrave-byv.... Tie vám v niečom pomôžu aj pri regulácii vlhkosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?