Odpis energii

Dobrý večer, planujem si kúpiť byt na slovensku( pravdepodobne v poprade). Avšak zatial pracujem v zahranici a este 2-3 roky tam aj planujem zostat. Preto sa chcem opytat ako casto sa odpisuju energie a priblizne ktory mesiac? Elektrika,plyn,voda,teplo? Potrebujem len vediet kolkokrat do roka budem musiet pricestovat na slovensko kvoli “odpisom a povinnostiam ohladom bytu”.Obavam sa ze sa mi nebude dat vzdy pricestovat a neviem ci by si toto domovnicka bola ochotna na starost s tym ze by som jej nechala kluce od bytu. PS: V byte som nikdy nebyvala a do prenajmu ho tiez nechcem dat. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mmmmza elektromer / plynomer / vodomer musí byť vždy na verejne prístupnom mieste, nevidím dôvod na to aby si musel kvôli tomu chodiť nazad na SR
Odpovedať
@dominik_galaba Dobrý večer, neviem v akom byte bývate, no ja mám elektromer na chodbe ( v spoločných priestoroch), ten odpíšu bez oznámenia, ale vodomer máme dnu v byte umiestnený v stupačke asi ako väčšina, ako aj plynomer taktiež v stupačke v byte, ak je v byte staré meradlo na radiátoroch tak to sa odpisuje/mení taktiež. @mmmmza Je potrebné počítať s 2 návštevami ročne, ale záleží aj od bytu/vybavenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@saw1159 tak hold staré prid*bané normy sú staré prid*bané normy. @mmmmza treba si to odkomunikovať s niekym odvedľa s kým sa dá nejak dohodnúť, buď za nejaké euri alebo raz za čas nejakú flaštičku. Inak to nepôjde. ZSDis má možnosť použiť SMART elektromer z ktorého odčítajú aj bez prítomnosti majiteľa na diaľku, prideľovanie ale neurčuje situácia. Detto pokiaľ sa nemýlim aj u plynu by to malo byť možné. Vodomery viem, že projekty na to sú a aj je v testovacej prevádzke ale kvôli vlhkosti je to komplikácia ... atď. Fľaša a dobré vzťahy - na nezaplatenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mmmmza u nas v KE sa to vsetko posiela emailom, takze ziadna navsteva, chodia akurat odpisat merace na radiatoroch, ale ked nikto nieje doma tak nechaju odkaz ze staci emailom, im to je jedno ich aj tak nikto neodrbe pretoze pozeraju na merac co ide do spolocneho vchodu, a to sa musi zaplatti, ci je to voda alebo kurenie, elektrinu kazdy zvlast, takze ked tam nebudete byvat, tak im poslite emailom stale rovnake hodnoty, ;)
Odpovedať
@dominik_galaba 3/4 slovenských komunistických panelákov má merače tepla, vody , plynu dnu v byte 😉😁
Odpovedať
Profilova fotka
@mmmmza najjednoduchsie riesenie dat domovnicke 100e a obalku s klucmi a mas smart riesenie odpoctov a vsetkeho :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba rad by som videl byt v ktorom je vodomer, plynomer a kalorimeter na verejne pristupnom mieste :)
Odpovedať
@mgx myslim ze staci kluce, zbytok poriesi sama. To su teda napady.
Odpovedať
@majkoj vola sa to lunik 9 ke
Odpovedať
V mnohých bytoch v PP sú už napr. nové merače tepla na radiátoroch, ktoré sa "opisujú" diaľkovo - signálom.
Odpovedať
Ďakujem Vám za info 👍👍👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?