Máte skúsenosti s modrým protihlukovým sadrokartónom?

Zdravím, má niekto skúsenosti s modrým protihlukovym sadrokartónom? Dajú sa pre ešte lepšie zvukovoizolačné vlastnosti použiť dve vrstvy na sebe?
Odpovedať
áno robieva sa to tak že sa dajú dve vrstvy a zvukovoizolačné vlastnosti sa zlepšia... osobne si však nemyslím že je veľký rozdiel v účinku medzi obyčajným sadrokartónom a modrým, možno má lepšie vlastnosti ale nie moc výrazne... čo potrebujete odhlučniť ? a o aký silný zvuk sa jedná ?
Odpovedať
Profilova fotka
Výborná izolácia proti hluku je aj nobasil 10 cm vrstva znížia asi 12 decibelov, Neviem aký tam je priestor, či ide o plafón alebo stenu. Zvýšiť účinnosť zvukovej izolácie je lepšie ak sú odizolované obe strany. Čiže ak by bol sadrokarton z jednej strany aj z druhej strany lepšie odhluční ako ked budú dva na sebe a ak by tam bol priestor a bolo možné vložiť napr. nobasil tak by to bola dokonalá izolácia. Zvukové vlny sa potom lámu vo viacerých vrstvách dosiahne sa synergický efekt niečo na štýly 1+1=3
Odpovedať
a co takto novy habito? je tvrdsi a zvukovoizolacne vlastnosti su vraj velmi podobne modremu :)
Odpovedať
@neverhood iba bežné zvuky zo susedných bytov, jak steny tak strop, ale z druhej strany ani ja ich nechcem rušiť (príležitostné oslavy). Len zas nechcem aby tá izolácia bola moc na úkor zmenšenia priestoru max hrúbka keby bola do 7-8cm.
Odpovedať
@johnyfly1 pozriem sa na habito dik za tip.
Odpovedať
@troggar naša IR120 má hrúbku 4cm (hustota 120kg/m3) a zníži 15dB, podľa skúšok čo sme robili, dá sa urobiť systém zloženiny akustickej peny, zvukovej izoláciie a butylovej vrstvy (pod sadrokarton) čo by vám znížilo o 45 dB (hrúbka 3,15cm)ale takéto riešenie je dosť drahé a určený skôr na extrémy hluk, ktorý určite nerobíte ani vy ani sused :)
Odpovedať
@neverhood vďaka pozriem sa na to :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?